Moskisvet.com
Six pack

Telovadba

Brutalna vadbena rutina za trebušne mišice, vredne boga

M.S.
14. 02. 2024 14.07
0

Izklesane trebušne mišice so sanje vsakega moškega. A pot do tja ni lahka, saj je v to treba vložiti kar nekaj truda. Če ste ga pripravljeni vložiti, vam predstavljamo vadbeno rutino, ki bo kar najhitreje izklesala vaš trebuh, vreden grškega boga.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Imate težave z odvečno maščobo na trebuhu in si želite spremembe? Nabor vaj, s katerimi lahko oblikujete in krepite trebušne mišice, je res velik, kar prinaša raznovrstno, a tudi večjo možnost napak, ko se lotite vaj, ki niso prilagojene vaši fizični pripravljenosti. Sledeča vadbena rutina ni za začetnike. Če želite napredovati in se izogniti neuspehu s tem, ko zaradi napačne izbire vaje postanete demotivirani, izvajajte naslednje vaje za trebuh: crunch, dotik gležnja, navpični potisk, rotacija sede, sedeče kroženje, globok vdih ipd. Če niste začetnik, morda preizkusite vadbeno rutino v nadaljevanju.

Izklesane trebušne mišice so sanje marsikaterega moškega.
Izklesane trebušne mišice so sanje marsikaterega moškega. FOTO: iStockphoto
9 top živil za gradnjo mišic
Preberi še
9 top živil za gradnjo mišic

Pri tem je treba poudariti, da je pomemben del zmagovalne formule pravilna oz. uravnotežena prehrana, maščobe okoli trebuha pa se znebimo le v primeru kaloričnega deficita, da torej zaužijemo manj kalorij, kot jih porabimo.

Korekcija drže: nasveti in vaje za ohranjanje zdrave hrbtenice
Preberi še
Korekcija drže: nasveti in vaje za ohranjanje zdrave hrbtenice

Četudi niste obsedeni s svojim telesom, so trebušne mišice zelo pomembne, saj so osnova za preostalo telo, saj mu zagotavljajo stabilnost, uravnotežen položaj in moč. Gre za vajo, ki jo je osnoval Bobby Maximus, in ne zahteva, da v trening vložite veliko časa in za rezultat naredite na tisoče trebušnjakov in sklec. Namesto tega energijo usmerite v intenzivnost vaj, predstavljenih v nadaljevanju.

Brutalni 15-minutni HIIT trening: samo za tiste najbolj trmaste
Preberi še
Brutalni 15-minutni HIIT trening: samo za tiste najbolj trmaste

Bobby je eden tistih, ki radi preskakujejo korake na poti do uspeha, zato je njegova vadbena rutina brutalno težka, a tudi zelo učinkovita. S to vadbeno rutino boste rezultat dosegli hitro, a le, če ste pripravljeni plačati visoko ceno, saj s seboj prinaša hude bolečine. Zato pa zanje ne potrebujete nobenih vadbenih pripomočkov.

Kako pravilno izvajati počepe?
Preberi še
Kako pravilno izvajati počepe?

Sledeče vaje izvajajte v 30-sekundnih intervalih, med katerimi naredite pet sklec – več o sklecah si lahko preberete TU – in naredite tri ponovitve.

Učinkovite vaje za čvrsto oblikovane prsne mišice
Preberi še
Učinkovite vaje za čvrsto oblikovane prsne mišice

- Trebušnjaki z iztegnjenim rokami

Med izvajanjem trebušnjakov se v pokrčenem položaju z razprtimi dlanmi dotaknite tal.

Skleca v zgornjem položaju (deska na iztegnjenih rokah)

- V-sit vaja

Sedite tako, da so noge dvignjene vzporedno s tlemi, roki pa dvignjeni in iztegnjeni. Ko pokrčite trup, imejte roke naravnost, noge približajte, tako da jih upognite v kolenih in da se prsni koš sreča s koleni. Nato spustite noge v prvotni položaj in gibe ponovite.

- Mirujoči V-sit

Začetni položaj je enak kot pri prejšnji vaji, le da so roke iztegnjene na stran. V položaju vztrajajte 30 sekund.

- Dvig nog za 90 stopinj

Ulezite se na tla in iztegnjene roke položite pod trup (zadnjica počiva na dlaneh). Iztegnite nogi in jih dvigujte za 90 stopinj ter se vrnite v začetni položaj.

Kaj je bigoreksija?
Preberi še
Kaj je bigoreksija?

 

- Dvig nog

Zavzemite začetni položaj prejšnje vaje in v njem vztrajajte 30 sekund.

- Dvig trupa na drogu

Za to vajo potrebujete drog (za dvigovanje) oz. nekaj, na kar se boste lahko obesili z rokami. Nato se s celim telesom in iztegnjenimi nogami zasučite tako, da noge iztegnete v zrak pod kotom 90 stopinj.

- Skleca v zgornjem položaju (deska na iztegnjenih rokah)

Posnetek z vajami najdete TU.

Six pack: kako do izklesanih trebušnih mišic
Preberi še
Six pack: kako do izklesanih trebušnih mišic

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497