Moskisvet.com
Domači afrozidiak

Prehrana

Zato so banane v trgovini vedno pod zaporedno št. 1

M.S.
05. 10. 2021 05.00
0

Zakaj so banane skoraj v vsaki trgovini pod zaporedno številko 1?

Odgovor na to je sila preprost. Razlog tiči v priljubljenosti tega sadeža, ki velja tudi za enega najbolj prodajanih izdelkov v trgovinah z živili nasploh, ne glede na to, ali gre za majhne trgovine ali trgovinske centre.

To izjemno živilo zmanjša tveganje za nastanek raka
Preberi še
To izjemno živilo zmanjša tveganje za nastanek raka

Banane so dostopne vse leto in se dobro prodajajo ne glede na sezono in ceno. Večina trgovcev jim nameni številko 1, da bi jih kupci hitro našli na seznamu. Številka nima zveze z abecedo, saj npr. številki za ananas in avokado stojita za številko za banano.

Pred spanjem si privoščite skodelico bananinega čaja s cimetom. Tako bo vaš spanec globlji in trdnejši.
Pred spanjem si privoščite skodelico bananinega čaja s cimetom. Tako bo vaš spanec globlji in trdnejši. FOTO: Shutterstock

Banane so odličnega okusa in nas nasitijo, poleg tega pa so izjemno hranljive. Nič čudnega, da so najbolj priljubljen sadež na svetu – botanično je banana sadež – in po pridelavi na četrtem mestu, takoj za rižem, pšenico in mlekom. Banane imajo med tropskimi sadeži kar 75-odstotni delež, vsako leto pa jih pojemo na stotine milijard. So tudi najbolj izvažan sadež na svetu.

Tako preverite, ali je med ponarejen
Preberi še
Tako preverite, ali je med ponarejen

Zakaj je uživanje banan koristno? Med drugim zato, ker pomagajo uravnavati krvni tlak, z njimi pa se lahko borite proti zgagi, depresiji, zaprtju, čiru na želodcu, slabokrvnosti in menstrualnim bolečinam.

Zdravniški pregledi, ki bi jih moral opraviti vsak moški, preden dopolni 40 let
Preberi še
Zdravniški pregledi, ki bi jih moral opraviti vsak moški, preden dopolni 40 let

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479