Moskisvet.com
Kako do učinkovitejše vadbe v fitnesu?

Fit

Na to morate paziti, če hodite v fitnes

E.R., O.S.
17. 05. 2024 04.00
0

Obiskovanje fitnesa ima številne pozitivne vplive na zdravje, a vsaka medalja ima dve plati in tako tudi to športno aktivnost spremlja kar nekaj pasti, na katere morate biti pozorni.

Fit

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Kakršnakoli oblika športnega udejstvovanja je izjemno koristna za zdravje. To velja tudi za fitnes, kar je prvi razlog, ki govori v prid temu, da se odločite za tovrstno obliko rekreacije.  Po vadbi in obisku fitnesa se človek veliko bolje počuti v svoji koži, kar lahko bistveno izboljša posmeznikovo samopodobo! Še en razlog, da se končno odločite za nakup fitnes karte.

Prvi in drugi razlog pa skupaj pripeljeta tudi do tretjega, in sicer – izboljšanja počutja, saj bistveno vpliva na hormonsko ravnovesje in na raven energije.

5 mitov o fitnesu, ki so iz trte zviti
Preberi še
5 mitov o fitnesu, ki so iz trte zviti

Ni pa vse zlato, kar se sveti. V svetu fitnesa obstajajo tudi različne pasti, na katere morate biti pozorni in jih je dobro čim prej ozavestiti. Resen problem lahko predstavlja prevelika samovšečnost, ki se iz zdrave hitro lahko prelevi v nezdravo, narcistično samovšečnost.

Druga velika past fitnesa je, da pričneš vanj bežati pred drugimi obveznostmi. Fitnes vedno zapustimo zadovoljni, ker smo nekaj naredili zase, ta učinek pa lahko zasenči tudi neprijetne občutke, ki jih vzbuja izogibanje drugim opravilom, ki bi se jih morali lotiti prej. 

Fitnes nasveti za začetnike: kako začeti in na kaj je treba biti pozoren?
Preberi še
Fitnes nasveti za začetnike: kako začeti in na kaj je treba biti pozoren?

Tretja nevarnost, ki preti obiskovanju fitnesa pa je tudi ta, da gre marsikdo tja spihat svojo jezo in ne izboljšat svojega fizičnega zdravja. Negativna čustva sicer lahko uporabimo za motivacijo, ampak načeloma se bo naše mentalno zdravje bistveno bolj izboljšalo, če bomo problem izkoreninili tam, kjer tiči pravi vzrok zanj, in težave predelali. Fitnes je seveda lahko pri tem pomoč, ne sme pa nadomestiti vsega ostalega dela, ki je potrebno.

Več o tem pa izveste v spodnjem videoposnetku.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479