Moskisvet.com
moški telovadi

Fit

To so najboljše vaje za izklesan trebuh

U.K.
26. 11. 2018 20.19
1

Tokrat nam je Denis Porčič Chorchyp predstavil vaje za trebušne mišice. A bodite pozorni, ‘six-pack’ se izdeluje tudi v kuhinji.

Denis nam je tokrat predstavil, kako najbolj učinkovito izvajati vaje za trebušne mišice. Kot tudi v prejšnjih vajah nam je pokazal lažje in težje oblike. Kot je poudaril tudi sam, je glede števila ponovitev (in katere težavnostne stopnje se boste lotili) pametno poslušati svoje telo. Če ste utečeni v telovadbi, potem izvajajte težje vaje, če ste šele začeli, raje začnite z lažjimi in manj ponovitvami.

Miti o trebušnih mišicah

Pogledali smo tudi nekaj mitov o trebušnih mišicah, ki se jih je bolje izogibati. Tako kot vse mišice, tudi trebušne potrebujejo počitek, saj se v tem času krepijo in oblikujejo.

Trebušne mišice trenirajte predano in dosledno, a ne več kot tri do petkrat tedensko. Če trebušne mišice trenirate pol ure ali več pomeni, da nečesa ne počnete pravilno. Ker so trebušne mišice majhne, ne potrebujejo 30-minutnega treninga. Zadostuje 5-minutni trening, trikrat tedensko.

Trebušne mišice trenirajte predano in dosledno, a ne več kot tri do petkrat tedensko.
Trebušne mišice trenirajte predano in dosledno, a ne več kot tri do petkrat tedensko. FOTO: Aljoša Kravanja

Osredotočite se na kakovost vaj in pravilno izvedbo in ne na število opravljenih ponovitev! Čeprav mnogi trenerji trdijo, da je trebušnjake treba izvajati počasi – z nekoliko hitrejšim krčenjem in počasnim popuščanjem trebušnih mišic, to ne pomeni, da morate eno ponovitev izvajati skoraj minuto. Upočasnjevanje vaj bo uničilo ves vaš trud!

Številni moški so mnenja, da je pilates vadba za ženske in da je “six pack“ s temi vajami nedosegljiv. To seveda ne drži. S pilatesom boste okrepili celoten trup, če ga kombinirate še s pravilno prehrano in kardiovaskularnimi vajami, pa bo učinek še toliko večji.

Za konec pa še to – oblika trebušnih mišic ni odvisna samo od vadbe, temveč tudi od genov. Če v vašem genetskem zapisu ni “six packa“, vam žal ne bo pomagala še tako velika zagnanost in doslednost pri vajah. Bo pa vaš trebušček raven, čvrst in koža na njem napeta.

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479