Moskisvet.com
Moški telovadi

Fit

Kako telovaditi le s pomočjo predmetov, ki jih najdete doma

M.K.
03. 12. 2018 08.07
0

Cene fitnescentrov so lahko za marsikoga zajeten zalogaj. Ampak le malokdo se zaveda, da obstajajo za krepitev naših mišic tudi drugačne možnosti, za katere ni treba globoko seči v žep. Nekaj takih lahko najdemo že v svojem stanovanju.

Stopnice

Če imate doma stopnice, se vam ponuja možnost telovadbe prav pred vašimi nogami.

Postavite se na stopnice tako, da vaše pete gledajo čez rob. S pomočjo ograje lovite ravnotežje in se postavite na prste. Nato spustite pete v začetni položaj in ponavljajte, dokler lahko. Ta vaja je odlična za krepitev mečne mišice.

Izziv s stopnicami: Vzemite zvrhano košaro za perilo in nanjo položite še poln detergent. S tem tovorom poskusite čim večkrat prehoditi celotne stopnice. Pripravili ste si odlično domačo kardio vajo.

To so najboljše vaje za mišičast hrbet
Preberi še
To so najboljše vaje za mišičast hrbet
Moški telovadi
Moški telovadi FOTO: iStock

Stena

Izberite si katerokoli steno v vašem stanovanju. S hrbtom se ji približajte kolikor lahko, stopala pa imejte v istem razponu, kot so vaša ramena. Z zgornjim delom hrbta se dotikajte stene, medtem ko počepnete tako, da so vaše noge v položaju pravega kota in držite ta položaj 30 do 60 sekund. Ta vaja je odličen način za oblikovanje mišic vašega jedra in nog.

Kuhinjska miza

Najprej se prepričajte, da imate na razpolago mizo v stabilnem položaju. Nato položite dlani ob rob mize v razponu vaših ramen. Stopala pomaknite nazaj toliko, da prenesete vašo težo na mizo. Pri tem morajo biti vaše roke popolnoma iztegnjene, hrbet raven in jedro napeto. Spustite prsni koš proti mizi, držite položaj, dokler lahko, in se nato odrinite nazaj v začetni položaj. Ta vaja se imenuje skleca pod naklonom in krepi mišice celotnega telesa.

To so najboljše vaje za izklesan trebuh
Preberi še
To so najboljše vaje za izklesan trebuh

Košara za perilo

Se še spomnite košare od zgoraj? Znova jo bomo potrebovali. Zvrhajte jo s perilom in nanj naložite še detergent za dodatno težo. Postavite se v vzravnan položaj s stopali v razponu bokov. Košaro postavite med noge. Sklonite se, primite košaro in pazite, da imate hrbet čimbolj izravnan. Z iztegnjenimi rokami in ravnim hrbtom se dvignite v vzravnan položaj. Košaro nato postavite nazaj na tla in vajo ponavljajte, dokler lahko. Vaja je izvrstna za krepitev mišic jedra in rok.

Stol

Navaden kuhinjski stol vam lahko služi kot orodje za krepitev tricepsa. Vajo začnete tako, da se s hrbtom obrnete proti naslonjalu stola. Dlani položite na sedež stola tako, da bodo prsti obrnjeni naprej. Z nogami v položaju pravega kota nato upognete komolce tako, da spustite zadnjico do tal. V tem položaju pritisnite z dlanmi ob stol, kolikor lahko, in s tem obremenite triceps. Po nekaj sekundah se postavite v začetni položaj in ponovite vajo.

Chorchyp: kako si do popolnosti izklesati telo
Preberi še
Chorchyp: kako si do popolnosti izklesati telo
Moški telovadi
Moški telovadi FOTO: iStock

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470