Moskisvet.com
Spolnost - 2

Erotika

Ženske pri moških to lastnost bolj cenijo od lepote in smisla za humor!

N.J.
25. 02. 2019 09.43
45

Nova raziskava je pokazala, katera je tista lastnost moških, ki je ženskam najpomembnejša. Psihologi in izvršni direktor eHarmony Neil Clark razkrivajo pet ključnih faktorjev za uspešno in dolgotrajno zvezo.

Zaljubljen par - 1
Zaljubljen par - 1 FOTO: Thinkstock

Večina verjetno najprej pomisli, da je ženskam na moških najpomembnejši videz. Če ne to, pa smisel za humor. A takšno prepričanje ni najbolj pravilno. Študija, ki so jo nedavno opravili ameriški psihologi, je pokazala, da ženske pri moških pravzaprav najbolj cenijo altruizem. Vsaj pri moških, s katerimi si želijo resne in dolgotrajne zveze.

V eni izmed opravljenih študij, katere rezultate so januarja letos objavili v publikaciji Evolutionary Psychology, sta sodelovali 202 ženski. Sodelujoče so izbirale med različnimi moškimi. Različne kombinacije so bile različno privlačne, nekatere so bile dobro sprejete, druge slabše.

Ženske so se odločale za privlačne in bolj egoistične moške, ko so izbirale partnerje za eno noč. Za dolgotrajnejše zveze so izbirale moške, ki so bili bolj altruistični, ne glede na to, ali so bili atraktivnega videza ali ne.

Par
Par FOTO: Thinkstock
Druga študija, objavljena julija lani v publikaciji Social Psychological and Personality Science, je predstavila rezultate raziskave, v kateri so analizirali rezultate obsežne ankete, opravljene v Nemčiji. Samski, ki so opravljali dobra dela, so bili veliko bolj trdno prepričani, da bodo prihodnje leto v resni zvezi kot pa samski, ki se za dobra dela niso odločali. Partnerja so si nato tudi našli veliko hitreje kot njihovi nealtruistični anketirani.
Rezultati sicer ne pomenijo, da druge lastnosti niso pomembne, Tudi humor je ženskam pomemben dejavnik pri odločanju za določenega partnerja, saj ženskam daje vtis, da je tak moški inteligentnejši. Je tudi dober indikator spolne aktivnosti. Ena študija je recimo tudi pokazala, da so bili moški, ki so jih ženske označile za bolj zabavne, spolno aktivni z več kot eno osebo.

Za graditev trdne zveze je očitno ključna in najbolj zaželena lastnost altruizem. Še ena študija, opravljena leta 2013, rezultate katere so predstavili v The Journal od Social Psychology, je pokazala, da ženske altruizem cenijo kot lastnost potencialnih očetov. Ta lastnost je pomembna tudi za kratke zveze, a za dolgotrajne še veliko bolj.

Če ste torej naveličani samskega življenja in si želite pritegniti pozornost ženske, ki išče resno zvezo, se vsaj malce spremenite. Bodite bolj dobrodelni, radodarni in nasmejani. Drugo z drugim vas bo spremenilo v bolj pozitivnega človeka in lažje boste navezovali stike. Zagrenjencev res nihče ne mara ...

Moški, ki nekaj prikriva
Moški, ki nekaj prikriva FOTO: Thinkstock

KOMENTARJI (45)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 417