Moskisvet.com
modri testisi

Erotika

Zato pride do 'modrih testisov'!

N.J.
11. 07. 2016 09.01
12

Modri testisi so resna težava, čeprav mnogi mislijo, da gre za izmišljotino. Ameriški strokovnjaki so pojasnili, kaj je tisto, kar dejansko povzroči tako močno bolečino.

Testisi
Testisi FOTO: iStockphoto

Za številne moške so 'modri testisi' le pojem z spolne frustracije, nepotešenost, a dejstvo je, da, ko do tega pride, testisi resnično potemnijo, moški pa čuti bolečino. O tem zdravstvenem pojavu je ravzaprav precej malo znanega. Gre za bolečino, ki se lahko pojavi, če vzburjen moški ne doživi ejakulacije. Vprašanje, ki si ga marsikdo verjetno postavi, je, zakaj sploh pride do tega pojava?

Kot pojasnjujejo, je razlog najverjetneje ta, da v penis in mošnjo ob vzburjenju priteče večja količina krvi. Če ne pride do sprostitve (ejakulacije), lahko kri pritiska na moda in povzroča bolečino. Podobno tudi dolgotrajna erekcija lahko povzroča težave, saj se nekaj kisika lahko absorbira v tkivo na področju genitalij. To lahko povzroči, da se tkivo obarva modro.

Najpogosteje do tega pride po zaužitju sredstev za erekcijo in pri uporabi nekaterih erotičnih pripomočkov, recimo obročkov, ki stiskajo penis, saj pri tem pride do stiskanja žil in kri zastaja v določenem predelu, posledice pa so lahko boleči in pomodreli testisi. Ob običajnih odnosih, četudi ne pride do izliva (in ob tem do sprostitve), so modri testisi sicer precej redek pojav.

 

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492