Moskisvet.com
Moške intimne težave

Erotika

To je razlog, da večina žensk težko doživi orgazem

E.R.
14. 06. 2024 02.00
0

Dandanes ima kar 90 odstotkov žensk težave z doseganjem vrhunca. Kaj je krivo za to?

Erotika

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Dandanes ima le 10 odstotkov žensk srečo, da orgazem doživi brez težav. Ostalih 90 odstotkov mora v to vložiti precej več napora. Čeprav orgazem ni edini namen spolnega odnosa, je danes na ženskah velik pritisk, da dosežejo vrhunec, kar dodatno obremeni spolni odnos. Nezmožnost doživetja orgazma je najpogostejša spolna motnja pri ženskah.

Obstajajo ženske, ki nikoli ne doživijo orgazma, razlog za to pa skoraj nikoli ni spolna hladnost ali frigidnost.

Spodaj navajamo nekaj možnih razlogov, zakaj ženska ne more doseči orgazma.

Razlogov, da težko doživi orgazem, je več.
Razlogov, da težko doživi orgazem, je več. FOTO: iStock

1. Večino dneva preživi v sedečem položaju

Prekomerno sedenje lahko oslabi vaše medenične mišice, kar lahko povzroči bolečine v medenici. Prav zato je lahko doseganje orgazma težje. Nekatere ženske lahko opazijo te težave po nekaj mesecih predolgega sedenja, medtem ko lahko pri drugih ženskah minejo leta, preden se pojavijo simptomi.

Da bi to preprečili, je treba med delovnikom vstati vsake pol ure do eno uro. Če lahko in imate zasebnost, se je dobro pretegniti, raztegniti boke in hrbet, narediti nekaj počepov in vaje za raztezanje medenice.

7 znakov, ki opozarjajo, da preveč sedite
Preberi še
7 znakov, ki opozarjajo, da preveč sedite

2. Vedno je obuta v visoke pete

Raziskave so pokazale, da predolgo nošenje čevljev z visoko peto poškoduje in deformira medenico in mišice ter živce, ki povezujejo medenico in genitalije. Zaradi pogostega nošenja visokih pet mišice postanejo "zlepljene" in napete, zato ne morejo prenašati dražljajev, ki so nujni za doseganje orgazma. Če mišice niso v dobri formi, je manj verjetno, da bo dosegla orgazem.

3. Uživa alkohol, ob tem pa pije premalo vode

Telo potrebuje visoko raven vode v telesu, da doseže orgazem. Tkivo, ki vzburja, se razširi v sistem vezivnega tkiva, ki ga sestavljajo kolagen, elastin in relaksin. Da bi to tkivo doseglo svojo "čarovnijo", je potrebna tekočina, ki bo tkivu omogočila drsenje. Z vnosom alkohola v telo se zmanjša raven tekočine, telo se izsuši, s tem pa se zmanjša možnost doseganja vrhunca.

Tega pred seksom in po njem nikar ne počnite
Preberi še
Tega pred seksom in po njem nikar ne počnite

4. Jemlje zdravila, ki zmanjšujejo sposobnost doseganja orgazma

Zdravila za krvni tlak, kontracepcijske tablete in antidepresivi so glavni krivci za zmanjšano možnost doseganja orgazma. Če je stranski učinek vašega zdravila zvišanje ravni prolaktina, torej beljakovine, ki zmanjšuje libido, boste težje dosegli orgazem. Prolaktin se naravno proizvaja v telesu ženske po porodu, da prepreči prehitro zanositev. Med drugim lahko antihistaminiki zmanjšajo sposobnost telesa, da se samonavlaži, zaradi česar je seks neprijeten.

5. Partner ne pozna izbrankinega telesa

V nekaterih primerih je težava v tem, da partner premalo razišče telo svoje drage. Vsaka ženska je drugačna, zato je treba gibe in kote užitka prilagajati. Če  partner ne zadene prave točke, mu je potrebno pojasniti, kaj je ustrezno in kaj ne.

Ali v vaši spalnici vlada suša? Morda je krivo to
Preberi še
Ali v vaši spalnici vlada suša? Morda je krivo to

6. Ne dela hrupa

Med seksom je potrebno oddajati zvoke. Če poskušate ostati tiho, ker vas skrbi, kako boste zveneli, ustvarjate stres in zmanjšujete svoje možnosti za vrhunec. Pari, ki se prepustijo popolni izkušnji, imajo daljše, ostrejše in močnejše orgazme. Uporaba glasovnih zvokov izboljša čutno izkušnjo seksa.

7. Ne masturbira dovolj pogosto.

Kako pogosto masturbirate, lahko močno vpliva na vaše možnosti za dosego orgazma. Sprašujete se: "Zakaj?" Strokovnjaki menijo, da lahko ženska zmožnost fantaziranja in uporabe domišljije pri samozadovoljevanju pomaga pri lažjem doseganju vrhunca. Da bi povečala možnosti za doseganje orgazma s partnerjem, je priporočljivo samozadovoljevanje vsaj trikrat na teden.

Samozadovoljevanje je koristno za vaše zdravje
Preberi še
Samozadovoljevanje je koristno za vaše zdravje

8. Raven oksitocina je prenizka

Ko telo ne proizvaja dovolj hormonov sreče, je doseganje vrhunca oteženo. Raven oksitocina se lahko poveča s poglobitvijo intimnosti s partnerjem. Preprosto držanje za roke in "crkljanje" lahko veliko pripomoreta k povečanju ravni oksitocina.

9. Pred seksom ni šla na stranišče.

Zastajanje urina vodi v nezadovoljiv spolni odnos. Spodbujanje spolnosti in potreba po uriniranju nista dobra kombinacija. Neverjetno težko je doseči orgazem, ko je mehur poln. Mešanje užitka med seksom s poskusom zadrževanja urina je kombinacija, ki se ji je potrebno izogibati. 

Toliko časa bi morali v povprečju urinirati, če ste zdravi
Preberi še
Toliko časa bi morali v povprečju urinirati, če ste zdravi

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: krenizdravo.dnevnik.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497