Moskisvet.com
Zaljubljen par - 2

Erotika

Zato moški varajo!

A.M.
17. 01. 2018 08.05
1

Teorij, zakaj moški varajo, je toliko kot grešnih kozlov, ki skačejo čez plot. Od tega, da moški že v osnovi niso monogamna bitja in preprosto morajo prenesti svoje gene na kar največ partneric, pa do povsem preprostih. Za vas smo pripravili nekaj najbolj razumnih razlogov.

Zaljubljen par - 2
Zaljubljen par - 2 FOTO: Thinkstock

Ljudje smo v svojem bistvu živali z določeno nadgradnjo razuma in čustev. To slednje je sicer odvisno od posameznika, naša živalska plat pa vpliva na nas sleherno minuto slehernega dne in nič drugače ni pri izbiri spolnih partnerjev.

Adrenalin

Včasih so moški dnevno preganjali mamute in sabljaste tigre. Ko je nevarnost prežala za vsakim grmom, je adrenalin tekel v potokih. Današnji življenjski slog, razen stresa, ne ponuja pretiranega razburjenja, pač pa prej ustaljeno rutino. Ljudje se zato privezani na elastike mečejo z viaduktov, v smešnih oblačilih jadrajo nad gorskimi grebeni in se potapljajo z morskimi psi … Nekateri pa se odločijo za skoke čez plot. Prepovedani sadež je najslajši in plezati po drevesu, medtem ko ga ’kmet’ ljubosumno varuje z vilami, je adrenalinsko početje. Hkrati zadovoljevati in ’zabavati’ dve ženski ni mačji kašelj, temveč razburljiva in napeta avantura.

moški
moški FOTO: iStockphoto

Za vse so krivi geni

Poglaviten cilj vseh živih bitij je razvoj vrste. Prenesti svoje gene na čim več potomcev, ki bodo poskrbeli, da naše družinsko deblo ne bo zamrlo. Najuspešnejši so samci, ki uspejo za časa svojega življenja osvojiti in oploditi kar se da veliko samic. Medtem ko je monogamija ’stvar’ sodobnega časa in družbe, se v moških še vedno pretaka kri nemirnega ’trosilca genov’.

Priložnost dela tatu

Načeloma je večina moških trdno odločena, da varanje ni njihove vrste hobi. V zahodnih državah so zelo priljubljene posebne agencije, ki proti plačilu preverijo zvestobo vašega partnerja. Naj bo dejavnost upravičena ali ne, v poročilu neke nemške agencije lahko zasledimo podatek, da je nastavljeni ’vabi’ podleglo 98 odstotkov preizkušenih subjektov. Če je ponudba dobra in vztrajna, moški skorajda nimajo realnih možnosti, da ostanejo na ’svoji’ strani plota.

Ko postane dolgčas

Pogost razlog za skok čez plot je monotonija. Ljubezen se s časom ohladi in spremeni v rutiniran odnos. Če partnerja v svoj odnos ne vneseta dovolj ’akcije’, se moški lahko začne ozirati naokoli. Odnos, v katerem se mu ni treba ukvarjati z vsakodnevnimi pogovori in posvetnimi zadevami, ampak čisti fizični naklonjenosti. Početje nikakor ni opravičljivo, vendar je v naravi ljudi. Če se partnerja enakopravno trudita, da odnos ne postane dolgočasen, hladen in sam sebi namen, se kaj takega ne more zgoditi.

Divji moški

Moški se najraje vidijo kot neustrašni in neukročeni samci, ki počnejo, kar se jim zljubi. Ne marajo ukazovanja in postavljanja omejitev, ampak ravnajo po svojem občutku. Vsaj tako naj bi bilo v idealnem moškem svetu. V resničnem življenju so stvari po navadi daleč od idealnega scenarija in sodobni moški se večkrat znajdejo v vlogi ponošene copate kot pa neukročenega žrebca. Zavoljo svojega ega in izključno zato, da sami sebi dokažejo možatost, se nekateri podajo v avanturo z drugo žensko ali pa obiščejo prostitutko.

Varanje - 1
Varanje - 1 FOTO: Thinkstockphotos

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497