Moskisvet.com
Predigra

Erotika

Koliko naj bi trajala predigra za popoln seks?

M.S.
13. 02. 2024 14.35
0

Da ženske obožujejo predigro, ni nobena skrivnost. Za večino žensk je predigra cel najpomembnejši del spolnega odnosa. Čeprav nekaterim moškim predigra ni všeč in jim je celo odveč ter želijo čim prej preiti k bistvu, so prikrajšani za popolno spolno izkušnjo, saj predigra ne le ustvari pravo vzdušje, ampak dodatno vzburi in posledično vodi v boljši seks.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Predigra je za večino žensk obvezen del spolnosti, saj brez nje težko dosežejo orgazem. Zato nikoli ni dobro preskočiti predigro, če ji želite – tudi sebi, seveda – pričarati popolno spolno izkušnjo. Pogosto je predigra pomembnejša in boljša od samega seksa.

Predigra je pomembna sestavina seksa.
Predigra je pomembna sestavina seksa. FOTO: Shutterstock
S temi triki si vas bo želela kot Sahara vode
Preberi še
S temi triki si vas bo želela kot Sahara vode

In kako dolgo naj bi trajala predigra v idealnem svetu? Koliko predigre je dovolj? Strokovnjaki za spolnost so razkrili, koliko v povprečju traja predigra in koliko je idealno, da traja. "Tako za moške kot ženske vsakršna predigra pomeni, da se iz telesa začnejo izločati hormon oksitocin in drugi hormoni ljubezni," razlaga klinični seksolog in profesor dr. Steve McGough. Ti izboljšajo spolno izkušnjo, večja je tudi stopnja intimnosti – vzburjenje lahko začutimo že s poljubljanjem, dotiki in oralnim seksom – zmanjša pa se učinek kortizola in drugih stresnih hormonov. Študija je pokazala, da si moški in ženske želijo oz. potrebujejo 18 minut predigre za popolno zadovoljstvo med rjuhami, povprečje pa znaša 11 minut za ženske in 13 minut za moške.

Nenavadna dejstva o orgazmu
Preberi še
Nenavadna dejstva o orgazmu

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479