Moskisvet.com
seks

Erotika

Toliko moških ima danes povprečna ženska!

Moškisvet.com
12. 06. 2017 12.46
34

Spolne praske žensk so se v zadnjih desetletjih zelo spremenile. Danes imajo ženske spolne odnose z dvakrat več moškimi kot nekoč, svojo nedolžnost izgubljajo mlajše, poleg tega raje eksperimentirajo.

Življenja žensk so se v zadnjih desetletjih močno spremenila. Odkar lahko nadzorujejo svojo plodnost stopajo v korak z moškimi ne samo na poslovnem področju, ampak tudi na področju spolnosti. Zadnja študija raziskovalcev iz Univerze v Londonu je tako pokazala, da imajo danes ženske spolne odnose z dvakrat več moškimi kot nekoč, nedolžnost izgubljajo mlajše in raje eksperimentirajo. Še posebej slednje velja za visoko izobražene in dobro preskrbljene ženske.

seks v troje
seks v troje FOTO: Thinkstock

Po podatkih raziskave, ki je spremljala 15 tisoč odraslih žensk, imajo te danes v povprečju v vsem življenjskem obdobju osem partnerjev, leta 1990 pa le štiri partnerje in tako vse bolj dohitevajo moške, ki imajo v povprečju 12 partneric. Poleg tega štirikrat pogosteje eksperimentirajo v spolnosti kot pred dvema desetletjema, tiste, ki so bolje izobražene, pa so tudi bolj nagnjene k različnim spolnim avanturam.

seks
seks FOTO: Profimedia

Profesor Kaye Wellings iz londonske šole za higiensko in tropsko medicino pravi, da so te spremembe neverjetne. ''Na nekaterih področjih spolnih praks smo opazili zmanjševanje razkoraka med spoloma, a na nekaterih drugih področjih celo, da ženske prehitevajo moške v raznolikosti svojega obnašanja. Te spremembe moramo postaviti v kontekst radikalnih sprememb v položaju žensk v družbi v zadnjih desetletjih. Zanimivo je, da so spremembe še posebej vidne pri visoko izobraženih in bolje preskrbljenih ženskah.'' Do največjih sprememb je prišlo, ko se je s feminizacijo v prejšnjem stoletju pričelo večati spoštovanje žensk in tako se je spremenila njihova vloga v družbi: povišala stopnja izobrazbe, ženske so pričele vse več delati in zasedati pomembnejša delavna mesta, saj so lahko nadzorovale svojo plodnost.

Kljub vsemu pa so ugotovili, da odrasli nimajo pogostejših spolnih odnosov kot pred desetimi leti, celo obratno. Leta 1990 so imeli moški in ženske v starostni skupini od 14 do 44 let v povprečju spolne odnose petkrat na mesec, danes pa v povprečju trikrat na mesec, kar raziskovalci pripisujejo vse hitrejšemu tempu življenja, ki povzroča, da so tudi naši urniki vse bolj natrpani in naporni.

KOMENTARJI (34)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 313