Moskisvet.com
Ženska

Erotika

4 znaki, ki žensko ''izdajajo'', da je bila nedavno potešena

M.S.
07. 03. 2023 05.00
0

Čeprav je žensko mnogo težje prebrati kot moškega, obstajajo znaki, ki jo ''izdajajo'', da je nedavno imela spolne odnose. Če je pri moškem to naslednji dan več kot očitno, pri ženskah ni nujno tako, zato pa to lahko razberemo iz sledečih znakov.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Seks pozitivno vpliva na naše zdravje in razpoloženje, pogosto je tudi ventil za vso nakopičeno negativno energijo, zato pomembno vpliva na naše počutje in to velja tako za moške kot tudi ženske.

Preprosti spolni položaji, s katerimi jo boste lažje privedli do vrhunca
Preberi še
Preprosti spolni položaji, s katerimi jo boste lažje privedli do vrhunca

Če je vaša prijateljica običajno precej nervozna in stalno pod stresom, en dan pa mirna in sproščena, je to morda zato, ker je prejšnjo noč ''dobila''.

Ženska je po spolnem odnosu še privlačnejša.
Ženska je po spolnem odnosu še privlačnejša. FOTO: Shutterstock
Napake, ki ji v postelji dela večina moških
Preberi še
Napake, ki ji v postelji dela večina moških

Bolj vas privlači

Če vas en dan ženska, ki jo sicer redno videvate, privlači bolj kot običajno, je verjetno nedolgo nazaj uživala v seksu. Kadar so ženske spolno aktivne, njihovo telo proizvaja večje količine feromona, kemične spojine, ki jo zaznamo z vonjem in poveča spolno privlačnost. Analiza študij, objavljena v znanstveni publikaciji Journal of Advanced Research, je to potrdila, saj so ženske moškim po seksu znatno privlačnejše, saj feromoni dvignejo razpoloženje in povečajo spolno vzburjenost pri nasprotnem spolu.

Koliko naj bi trajala predigra za popoln seks?
Preberi še
Koliko naj bi trajala predigra za popoln seks?

Videti je bolj srečna in bolje razpoložena

Ljudje smo pogosto pod stresom, to, da seks zmanjšuje stres, nas umiri in odpravlja napetost, pa je splošno znano dejstvo. Med seksom telo namreč proizvaja endorfine, t. j. hormone sreče, ki se borijo proti stresu. Študija univerze Boulder v Koloradu je pokazala, da pogostost spolnih odnosov vpliva na percepcijo oz. dojemanje lastne sreče. V raziskavi, v kateri je sodelovalo več kot 15.000 posameznikov, je pokazala, da je verjetnost, da so bolj srečni, 55 odstotkov večja pri posameznikih, ki so imeli spolne odnose dvakrat do trikrat tedensko, v primerjavi s tistimi, ki niso seksali dlje časa. Raziskava je prav tako pokazala, da postanemo še bolj zadovoljni s svojim življenjem, ko smo prepričani, da seksamo pogosteje kot naši prijatelji in kolegi.

Spolni odnosi imajo na telo in razpoloženje številne pozitivne učinke.
Spolni odnosi imajo na telo in razpoloženje številne pozitivne učinke. FOTO: Adobe Stock
Gazirane pijače pozitivno vplivajo na spolno življenje moških
Preberi še
Gazirane pijače pozitivno vplivajo na spolno življenje moških

Lepotni učinek spolnih odnosov

Pravijo, da po seksu žarimo. To pa ni samo fraza. Med spolnimi odnosi se v telesu namreč dogaja marsikaj. Sproščajo se mišice, boljša je cirkulacija v vseh predelih telesa. Rahla rdečica na obrazu je znak dobrega zdravja in povišane ravni ženskega spolnega hormona estrogena, ki ga povezujemo z plodnostjo in jo povečuje (ohranja redno menstruacijo), s tem pa je ženska tudi bolj privlačna. To potrjuje študija britanske univerze St. Andrews, in sicer, da nežna rožnata lica sporočajo možganom, da je bolj spolno privlačna. K lepotnim ''posledicam'' seksa lahko dodamo še nabrekle ustnice in sijoče oči. Škotska študija je na drugi strani pokazala, da lahko reden seks pri videzu odvzame kar štiri leta. Ob orgazmu se namreč sproščajo trije ''pozitivni'' hormoni, in sicer beta endorfin, ki je svojevrstno protibolečinsko sredstvo, hormon prolaktin, ki sprošča in zagotavlja spolno zadovoljitev po seksu, in oksitocin, ki prebudi občutek zaljubljenosti, varnosti, topline ter željo po nežnosti in objemih. Po vrhuncu žensko telo ''objamejo'' endorfini in hormoni za rast, ki poskrbijo za kožo in popravljajo škodo, ki jo je povzročilo npr. kajenje, sonce in pa stresni hormon kortizol, ki zdesetkajo kolagen in povzročajo kožne gube.

8 skrivnosti oralnega zadovoljevanja
Preberi še
8 skrivnosti oralnega zadovoljevanja

Bolj je naspana

Ženski se po orgazmu raven hormona prolaktina, ki povzroča fizično utrujenost, poveča za 30 odstotkov, drugič pa nivo le-tega poskoči popoldne prihodnji dan. Zakaj je to pomembno? Poleg vsega ostalega prolaktin povzroča zaspanost in spodbuja spanjem v REM stanju (več o tem si lahko preberete TU), ki je nujno potrebno za kvaliteten spanec. Ko je torej dobro naspana in se ji ''lušta'' po popoldanskem spancu, je velika verjetnost, da je to posledica seksa prejšnjo noč.

Znaki, ki moškega izdajajo, da z žensko nima resnih namenov
Preberi še
Znaki, ki moškega izdajajo, da z žensko nima resnih namenov

Delno povzeto po menshealth.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369