Moskisvet.com
Žensko telo - naslovna

Erotika

Takšno je najbolj privlačno žensko telo na svetu

Ma.K.
28. 12. 2018 12.22
1

Pravijo, da imajo vsake oči svojega malarja, zato se tudi pogledi moških na to, kako naj bi bila videti popolna ženska, precej razlikujejo. Ali pa tudi ne. Rezultati nedavne raziskave so namreč razkrili, da močnejši spol najbolj privlači točno določena oblika ženskega telesa. Preverite, kakšna!

Rezultati raziskave, v kateri so znanstveniki ugotavljali, za kakšno obliko ženskega telesa moški najraje pogledajo, so razkrili precej depresivno stanje. Po poročanju portala Indy100 je močnejši spol namreč brez oklevanja izbiral oblike telesa, ki sugerirajo na mladost, nedolžnost in svežino.

To je 11 najbolj seksi Rusinj na Instagramu!
Preberi še
To je 11 najbolj seksi Rusinj na Instagramu!
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Moški iz desetih držav sveta, ki so sodelovali v raziskavi, so dobili nalogo, naj si ogledajo različne oblike ženskega telesa in jih razvrstijo od tiste, ki jim je najbolj do tiste, ki jim je najmanj privlačna. Za najbolj priljubljeno se je izkazala oblika telesa z indeksom telesne mase 19, ki velja za spodnjo mejo zdrave telesne teže. Vsako telo, ki ima indeks telesne mase pod 19, je namreč smatrano kot podhranjeno.

Rezultati so razkrili tudi, da se z večanjem indeksa telesne mase privlačnost ženskega telesa pri moških zmanjšuje. »Fitnes je v evolucijskem smislu posledica dveh komponent: preživetja in sposobnosti za reprodukcijo. Mi smo želeli raziskati, ali ideja, da gledamo nekoga in se nam zdi fizično privlačen, dejansko temelji na evolucijskih temeljih, torej na tem, da so te osebe sposobne preživeti in se razmnoževati,« je ob razkritju rezultatov dejal vodilni raziskovalec, profesor John Speakman.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

»Čeprav večine ne bo presenetilo, da moški kot najbolj privlačno obliko ženskega telesa dojemajo ekstremno vitko postavo, ker tako postavo povzdigujejo tudi mediji, kultura in moda, je pomembno vedeti, da imamo sedaj tudi evolucijsko razlago, zakaj je temu tako,« je dodal soavtor študije, doktor Lobke Vananholt.

Za to Madžarko trdijo, da je najlepša ženska na svetu
Preberi še
Za to Madžarko trdijo, da je najlepša ženska na svetu

Skupina znanstvenikov, ki je opravila raziskavo, verjame, da so moški izbrali žensko obliko z nižjim indeksom telesne mase tudi zato, ker naj bi taka figura nakazovala, da gre za mlajšo žensko, staro med 17 in 20 let. Ni kaj, očitno še kako drži rek, da nam moškim diši mlado meso ...

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414