Moskisvet.com
ženska v spodnjih hlačkah

Erotika

Tako prevara vpliva na ženske?

N.J.
17. 11. 2017 08.11
0

Prevara je velikokrat tista kaplja čez rob, ki dokončno ubije neko zvezo, lahko pa partnerja ob sprevidenju, da je bila vse skupaj res le napaka, spodrsljaj, zgradita še trdnejši odnos in zaživita na novo. A boleča prevara menda po eni strani dobro vpliva na ženske.

ljubosumna ženska
ljubosumna ženska FOTO: iStockphoto

Zveni sicer nekoliko čudno, a ženska po koncu zveze, še posebej, če je bila prevarana, velikokrat nekaj na sebi spremeni. Najpogosteje spremeni barvo las ali obliko pričeske, začne telovaditi, četudi ji vadbe prej niso niti najmanj dišale ... in ko potegnemo črto, se po koncu zveze ženske precej potrudijo, da so videti še bolje kot prej.

Zakaj?

Ko moški žensko prevara, ona to vzame kot neke vrste tekmovanje, S tem, o spremeni svoj videz, želi 'premagati' svojo nasprotnico, ne glede na to, ali si sploh še želi priboriti moškega nazaj ali ne. Popolnoma neutemeljeno, a velikokrat se ženske krivijo, da so bile prevarane, ker niso dovolj poskrbele za svoj videz, tudi zato, ker naj bi moški običajno varali z mlajšimi dekleti, ki več dajo na svoj videz. Z drugimi besedami – ženske s spremembo videza nekako nase prevzemajo krivdo za prevaro, pa čeprav vzroki in razlogi tičijo povsem drugje.

varanje
varanje FOTO: Thinkstock
Krivde za prevaro ne more nikakor nositi prevarana oseba. Vedno je kriv tisti, ki sprejme odločitev, da se poda v divje vode, torej tisti, ki vara. Vsekakor pa je vsaka sprememba ženske dobra, če ji pomaga okrepiti samozavest. Vsaka spememba videza je pravzaprav manifestacija želje po napredku, po izboljšanju svojega videza, osebnostni rasti – vsega, kar ženska meni, da je izgubila v neki propadli vezi. S spremembo videza vplivamo tudi na spremembe znotraj nas, postanemo bolj samozavestni, lahko tudi spremenimo vzorce obnašanja.

V sodobni družbi se velikokrat zdi, da je težje najti pare, ki niso imeli opravka z nezvestobo kot tiste, ki so Tako kot pri vsaki stvari, tudi glede prevar krožijo določeni miti. Pa so tudi resnični?.

4 miti o prevarah

Prevara je rezultat nesrečne zveze

Včasih to drži, velikokrat pa gre le zato, da tako nanese splet okoliščin. Nekdo je lahko srečen v zvezi, a vseeno skoči čez plot – iz trenutne želje po nečem novem, divjem. To ne pomeni, da osebe, s katero so v zvezi, ne marajo več – le premamilo jih je nekaj, kar požene adrenalin po žilah.

Prevara pomeni konec zveze

Za nekatere prevara res pomeni konec, sesuje se jim svet in to dojemajo kot nekaj, česar pod nobenim pogojem ne gre odpustiti. Vseeno obstajajo pari, ki prevaro vzamejo kot priložnost za izgradnjo novega, še bolj trdnega odnosa. Vsekakor je težko, saj terja aktivnost obeh partnerjev, veliko truda in prebroditi je treba kar nekaj težkih situacij. A če uspe, sta na konju.

Enkrat nezvest, vedno nezvest

Ne drži. Osebe, ki varajo, sicer pogosto ponavljajo to dejanje v več zvezah, a to ne pomeni, da se ne morejo spremeniti in se odločiti za zvestobo. Morda ta oseba spozna, da je naredila res veliko napako, se zave, kaj vse bi lahko izgubila in se vnaprej potrudi in upraviči partnerjevo zaupanje in dokaže, da je bila druga možnost pravilna odločitev.

Moški varajo zaradi seksa, ženske zaradi čustev

Tudi tega pravila ne gre posploševati. Vsakdo ima svoje razloge za prevaro. Obstajajo ženske, ki si želijo golega seksa in moški, ki doma pogrešajo čustva in to poiščejo pri drugi.

varanje - 1
varanje - 1 FOTO: iStock

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 325