Moskisvet.com
Neresne ženske

Erotika

So današnje ženske res bolj neresne?

V.H.
29. 01. 2021 06.00
0

Vse se spreminja, naše družbene vrednote, odnosi, navade in še in še, ampak kako drugačne so današnje ženske in ali so se res popolnoma odmaknile od tradicionalne vloge, ki so jo imele nekoč? In kaj to pomeni za sodobne moške? Preverite v nadaljevanju.

Dobri stari časi niso bili vedno samo dobri, kot se jih radi z nostalgijo spominjamo, saj so na moške prelagali tudi vso finančno odgovornost in večkrat so morali tudi sami potrpeti v slabem odnosu. Danes je možnosti veliko več, tako za pripadnice nežnejšega spola kot tudi za moške, in najboljši se znajo uspešno prilagoditi. Spremembe niso vedno le slabe, saj lahko v njih najdemo marsikaj dobrega, tako za eno kot za drugo stran. Pa poglejmo.

Ženske so se finančno osamosvojile 

Sodobne ženske so samostojne, kar pomeni, da v večini primerov hodijo v službo in služijo svoj denar. To jim omogoča več svobode in lastnih odločitev, saj moškega ne potrebujejo več le za to, da bi jih finančno vzdrževal, ampak to lahko počnejo tudi same. Pri spoznavanju moških pogosteje vztrajajo, da bodo plačale svoj del računa, in želijo biti enakopravne tudi pri ostalih ekonomskih odločitvah. Še vedno pa imajo nekateri moški težave z občutkom manjvrednosti, če ženska v razmerju zasluži več od njih, a ženske se s tem ne obremenjujejo preveč, saj za preživetje od moškega ne potrebujejo denarja, sočasno pa tudi same prispevajo v družinski proračun.

Današnje ženske služijo svoj denar.
Današnje ženske služijo svoj denar. FOTO: Dreamstime

Manj so pripravljene potrpeti in vztrajati 

Nekoč je bilo vodilo vseh odnosov, da je treba potrpeti, ampak danes temu ni več tako, še posebej, če gre za najrazličnejše oblike zlorab. Zdaj lahko ženske odidejo, če hočejo, in to kadar koli, saj jim ni vseeno, v kakšnem odnosu so s svojim partnerjem in obratno. Še več, ločitev v današnjih časih ni več tabu, tako da vajina usoda ni zapečatena, če sta ugotovila, da sta naredila napako. Vse to pa je lahko tudi dobra iztočnica za kakovostne odnose, pri katerih se morata obe strani potruditi, da jima bo skupaj lepo.

Seksualno so se osvobodile predsodkov 

Ženske si danes dovolijo več, med drugim tudi odnose brez obveznosti, ki temeljijo na seksualnih užitkih. Z možnostjo izbire, kontracepcijo in tako naprej, si lahko marsikaj privoščijo, kar pa še ne pomeni, da si ne želijo tudi česa več, a le s tistim moškim, ki jih lahko zadovolji tudi na drugih področjih, kar na primer vključuje dobro in spoštljivo komunikacijo, podobne vrednote, zaupanje, stabilnost, varnost ... Izzivi za moške tako ostajajo, a so mogoče danes drugačni, saj ženske ni več tako težko spraviti v posteljo, težje pa se je lahko z njo poročiti.

Ženske imajo danes višja pričakovanja.
Ženske imajo danes višja pričakovanja. FOTO: Dreamstime

Želijo pomoč moškega pri gospodinjskih opravilih

Delo doma se je bolj ali manj razporedilo, saj večina žensk gospodinjskih opravil ne prevzame več v celoti, sočasno pa se tudi moški tega ne branijo, saj želijo pomagati svoji izbranki. Podobno kot so se ženske finančno osamosvojile, so danes tudi moški sposobni sami poskrbeti zase, kar zajema vse od likanja srajc, pospravljanja do kuhanja obrokov.

Torej, že res, da je danes marsikaj drugače, a nekaj zagotovo ni. Ženska, ki ljubi, je za svojega moškega še vedno pripravljena narediti marsikaj in tudi sanje o poroki in otrocih so še vedno prisotne, a ne več za vsako ceno. Ženske v odnosih iščejo vzajemno ljubezen, spoštovanje in zaupanje … In ko to najdejo, takrat mislijo resno.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479