Moskisvet.com
Cartalnica

Erotika

Slovenija dobiva zatočišče za moške, ki ne iščejo seksa, ampak nežnosti in pogovor

M.S.
28. 06. 2022 11.15
0

Pred časom smo Slovenci dobili svoj bordel z lutkami za seks, zdaj pa dobivamo še eno nenavadno obliko zadovoljitve iz industrije za odrasle, ki je v tujini že dobro znan koncept, v Sloveniji pa naj bi zaživel jeseni – Cartalnica. Za kaj gre in kje so začrtane njene meje, so nam odgovorili pri kulturnem društvu Dobra družba, ki stoji za zgodbo, ki marsikomu zbuja napačne predstave.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

''V Sloveniji je veliko ljudi, ki svojo seksualnost niso razvili ali pa jim je bila pohabljena v mladosti,'' pravijo pri Dobri družbi, pobudnici Cartalnice, ki se bo odprla v Mariboru in ki je koncept v Slovenijo pripeljala iz tujine. V Cartalnici bo sprva zaposlena zgolj ena ženska, ciljna publika salona za cartanje pa niso stranke, željne seksa, saj jih ženska ne bo spolno zadovoljila. V Cartalnici se namreč ne bodo izvajali seksualni akti v smislu prostitucije, pač pa bodo tja zavili klienti, željni pogovarjanja, nežnosti, spremstva in druženja. Pilotni projekt naj bi zaživel do konca leta 2022, ali ima tudi Slovenija potencial za 'cartalce', pa bo pokazal čas.

Cartalnica je varna točka, kjer vas bosta čakata objem in lepa beseda.
Cartalnica je varna točka, kjer vas bosta čakata objem in lepa beseda. FOTO: Adobe Stock
Sandra Negro (Doll House) o erotičnih masažah: ''Tudi ženske imamo rade ročna dela''
Preberi še
Sandra Negro (Doll House) o erotičnih masažah: ''Tudi ženske imamo rade ročna dela''

Od kje ideja za Cartalnico in zakaj mislite, da ima ta koncept potencial tudi pri nas? 

V organizaciji Dobra Družba zagovarjamo varno in zdravo seksualno delo, zakonitost, pravičnost in bonton v komercialni spolnosti, edukacije in razvoj najstarejše obrti. Niti ne želimo niti si ne pridružujemo pravice, da bi ponovno izumljali toplo vodo – to bi bilo nesmiselno. Kar želimo, je vrniti seksualno delo v obdobje, kjer se je cenilo gejše, kurtizane, almeh, Nagarvadhu in podobno. Toplo vodo želimo pripeljati v zmernih količinah na prava mesta v družbi. Prevečkrat gledamo seksualnost iz vidika zdravega človeka. Zavedati se moramo, da imamo v Sloveniji veliko ljudi, ki svojo seksualnost niso razvili ali pa jim je bila pohabljena v mladosti. 

Je Cartalnica bolj seksualna terapija ali gre bolj za obliko psihoterapije ali je nekaj vmes? 

Cartalnica je varna točka, kjer vas vedno čakata objem in lepa beseda. Vsak obiskovalec se na tej varni točki počuti kot sprejeta in ljubljena oseba. Pri nas je vsak v prvi vrsti človek.

Vsi vemo, kaj je cartanje, kaj točno pa bo to pomenilo v Cartalnici?

Cartalec je lahko vaša rama, vaš objem, vaš poslušalec, vaš prijatelj, vaš partner in žena za določen čas pod določenimi pogoji, vaš soigralec badmintona, oseba za sprehod ali sladoled. Je oseba, ki te bo sprejela brez vprašanj, te poslušala, objela, pomirila, navdihnila ali okarala. 

Kaj bo ženska počela s klientom in kje bodo začrtane meje, saj bo vendarle prihajalo do dotikov in nežnosti? 

Morate razumeti, da tu ne gre ne za prostitucijo ne erotično masažo. Meje si postavi vsak cartalec sam, prav tako si oblikuje svoj način delovanja in ponudbe. Tukaj tudi ne gre samo za žensko, usposabljali bomo tudi moške, ki bodo posvetili svoj čas in pozornost obiskovalcem. V nadaljevanju razvoja pilotnega projekta bomo predstavili ponudbo z razlago, za zdaj pa vam žal ne moremo še vsega izdati.

Kdo bo cartalec? Bo psiholog ali bo samo privlačna oseba, ki bo pripravljena poslušati? 

Za tiste ljudi, ki bodo obiskovali Cartalnico, bo to najlepša oseba v mestu. Cartalci se bodo usposabljali za seksualne surrogate. Cartalec je torej zgolj prvi nivo v izobraževanju za spolne surrogate

Zakaj ste se odločili, da s pilotnim projektom začnete v Mariboru? 

Maribor je drugo največje mesto v Sloveniji. Če za neumne stvari ljudje prihajajo iz Maribora v Ljubljano, sem prepričan, da gre človek, ko gre zanj, tudi iz Kopra v Maribor.

Lahko tovrstno aktivnost dojemamo kot varanje?

Ali je športna masaža, spoved pri župniku in obisk terapevta varanje?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497