Moskisvet.com
Larsa Pippen

Seksi

Ženske s takšno postavo najbolj privlačijo moške

M.S.
08. 05. 2023 05.00
3

Čeprav večina misli, da imajo moški radi suhe in prsate ženske, pa je resnica nekoliko drugačna od klišejev, saj jih v resnici najbolj privlači postava v obliki peščene ure, to je z ožjim pasom in s širšimi boki.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Tako je danes videti lepotica, ki se je ljubila z Rihanno
Preberi še
Tako je danes videti lepotica, ki se je ljubila z Rihanno

Moške najbolj privlačijo ženske s postavo v obliki peščene ure. Idealna vrednost razmerja med pasom in boki – t. i. WHR (Waist-to-Hip-Ratio), formula, ki določa atraktivnost ženskega telesa – je 0,7 (70 centimetrov širok pas in 100 centimetrov široki boki), optimalna pa pod 0,84.

Postava peščene ure je med moškimi najbolj zaželena.
Postava peščene ure je med moškimi najbolj zaželena. FOTO: Profimedia
Slavni pevki darovala ledvico, zdaj se ne poznata
Preberi še
Slavni pevki darovala ledvico, zdaj se ne poznata

Postava v obliki peščene ure v moških možganih spodbudi, da žensko vidi kot biološko potencialno partnerko. Ženske z ozkim pasom, širokimi boki in veliko zadnjico moški preferirajo, ker naj bi postava v obliki peščene ure simbolizirana večjo plodnost. Gre za podzavestno zavedanje, da naj bi bile ženske s takšno postavo bolj plodne, rojevale bolj zdrave otroke in bile bolj zdrave ter jih torej k njim vleče podzavestni nagon po reprodukciji. V moških možganih se ob pogledu na žensko s takšnimi proporci sprožijo reakcije, ki so podobne tistim ob uživanju alkohola in psihoaktivnih snovi.

Kendall Jenner na zabavo kar v tangicah
Preberi še
Kendall Jenner na zabavo kar v tangicah

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479