Moskisvet.com
Miranda Kerr

Seksi

To je razlog za jamice v licih, ki veljajo za simbol večne mladosti

M.S.
20. 01. 2022 05.00
0

Jamice v licih imajo v družbi prav poseben status – so ljubke, za marsikoga pa tudi seksapilne. Nekatere kulture smejalnim jamicam pripisujejo posebno moč. To telesno značilnost ima približno 20 odstotkov ljudi na svetu.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Jamice v licih (tudi smejalne jamice) v nekaterih kulturah prinašajo srečo in uspeh. Kot rečeno, ima tovrstno vdolbinico okoli petina svetovnega prebivalstva. Pri nekaterih so jamice izražene le takrat, ko se smejijo, pri drugih so vidne stalno. Med smejanjem se vidita njihova globina in izrazitost, ki je pri posameznikih različna in med drugim odvisna od oblike lobanje. Nekateri jo imajo le v enem licu, drugi na obeh. Pri nekaterih kasneje izginejo.

Ariana Grande in Dalton Gomez
Ariana Grande in Dalton Gomez FOTO: Profimedia

Jamice v licu niso čarovnija, ampak je njihov razlog povsem fiziološke narave. So namreč posledica pomanjkanja mišičnih vlaken oz. ne dovolj razvite mišice. Sčasoma (z odraščanjem) se lahko zapolnijo. Razlog za njihov nastanek je velika ličnična mišica, pasata mišica stranskega dela obraza, ki je zadolžena za potezanje ustnega kota vstran in navzgor, kar omogoča nasmeh. Uvrščamo jo med glavne smejalne mišice. Če se razdeli na dva dela, nastane jamica.

Predmet poželenja: kaj pomenita jamici na hrbtu?
Preberi še
Predmet poželenja: kaj pomenita jamici na hrbtu?

Jamice v licih s seboj nosijo romantično konotacijo, saj veljajo za prikupne in seksapilne, pa tudi za simbol večne mladosti, saj so ljudje, ki jih imajo, videti mlajši. Naredijo jih prijaznejše, šarmantne in razigrane. Podobno kot jamica v bradi, za katero pa niso krive mišice, so tudi jamice v licih dedne. Če jih ima eden od staršev, obstaja od 25- do 50-odstotna možnost, da jih bo imel tudi otrok, če jih imata oba, je možnost, da jih bo imel tudi otrok,  od 50- do 100-odstotna. Nekoč so veljale za lepotni trend in so jih skušali ustvariti umetno. Leta 1936 so tako izdelali napravo za ustvarjanje jamic, ki je bila prava uspešnica.

Najbolj žgečkljivi fetiši zvezdnikov in zvezdnic
Preberi še
Najbolj žgečkljivi fetiši zvezdnikov in zvezdnic

Ljudje, ki imajo jamice v licih, naj bi bili samozavestni, vztrajni, odlični prijatelji, empatični, optimistični, skrbni ter vedno pripravljeni pomagati in poslušati, življenje pa naj bi zajemali z veliko žlico.

Ta barva oči je najbolj privlačna
Preberi še
Ta barva oči je najbolj privlačna

Fit

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479