Moskisvet.com
Adriana Lima

Seksi

Tako je danes videti nekoč najlepša ženska na svetu

M.S.
29. 06. 2023 05.00
0

Adriana Lima je nekdanja vrhunska manekenka in Viktorijin angelček z najdaljšim stažem, ki je pred časom postala tarča kritik, potem ko so jo izbrali za Fifino globalno ambasadorko ženskega svetovnega prvenstva, ki se začne julija letos in bo potekalo v Avstraliji in na Novi Zelandiji.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Nekdanji brazilski supermodel in ena najbolje plačanih manekenk vse časov Adriana Lima je preteklo leto rodila svojega tretjega otroka. Hčerki sta se ji rodili še v zakonu s košarkarjem Markom Jarićem, sin pa v razmerju s filmskih producentom Andreo Lemmersom, s katerim je skupaj od leta 2021. Ko je postala ambasadorka, je zapisala, da ima kot prava Brazilka nogomet v krvi. 41-letna Salvadorčanka je odraščala brez očeta, saj je ta zapustil družino, ko je imela komaj šest mesecev. Preden je postala model, je želela postati pediatrinja. V manekenskih vodah je pristala po naključju, potem ko je pri 15 letih pristala na prošnjo prijateljice, da ji dela družbo na lepotnem tekmovanju.

Lepa igralka na oskarjih le malo prepustila domišljiji
Preberi še
Lepa igralka na oskarjih le malo prepustila domišljiji

Svoj debi na modni pisti je doživela leta 1997, kar ji je spremenilo življenje. Viktorijin angelček je bila kar 19 let (1999 do 2018) in pred leti je bila imenovana za najpomembnejšega angelčka med vsemi. Po 18 nastopih v tej vlogi je krila leta 2018 obesila na klin. Preizkusila se je tudi kot igralka in med drugim nastopila v filmu The Follow (2001) ter imela manjšo vlogo v filmu Oceanovih 8. Njeno premoženje je ocenjeno na približno 90 milijonov evrov. Leta 2009 se je poročila z omenjenim srbskim košarkarjem, leta 2016 pa sta se z Jarićem tudi uradno ločila, potem ko sta šla že leta 2014 vsak svojo pot.

Tako je danes videti najlepša 'vražja Slovenka' Urška Hrovat
Preberi še
Tako je danes videti najlepša 'vražja Slovenka' Urška Hrovat

To, da je bila Adriana Lima razglašena za globalno ambasadorko ženskega svetovnega prvenstva, v svetu nogometa ni bilo najbolje sprejeto, čeravno je predsednik Fife Gianni Infantino hitel razlagati, da gre za veliko privrženko nogometa. "Ko spoznate Adriano, takoj začutite njeno toplino, prijaznost in strast do nogometa. Živi in diha nogomet in to je razlog, zakaj je lahko močna povezava med Fifo in navijači po svetu," je pojasnil Švicar, ki vodi Mednarodno nogometno zvezo. Lima bo v svoji novi vlogi pomagala razvijati in promovirati nogomet. Moya Dodd, nekdanja nogometašica avstralske reprezentance, je bila ob imenovanju Brazilke za ambasadorko šokirana, saj meni, da je Fifa poslala napačno sporočilo nogometašicam. "Ko ženska igra nogomet, jo svet vidi drugače. Namesto da bi ji dajali komplimente, kako dobro je videti oziroma kako zelo lepo obleko nosi, je občudovana zaradi posredovanj, ki preprečujejo zadetke, ali zaradi izjemnih golov," je dejala Doddova. "Občudovana je zaradi svojih sposobnosti, ne zaradi videza.''

Na oskarjih so vsi gledali samo Evo Longoria
Preberi še
Na oskarjih so vsi gledali samo Evo Longoria

Po tretjem porodu ima Lima nekoliko več kilogramov, kot smo vajeni pri njej, mnogi pa so ji očitali, da je pretiravala z lepotnimi popravki, ki jih sicer nikoli ni javno priznala. Slavna je po izjavi, da za svojo postavo ni storila ničesar. ''Nikol nisem bila v fitnesu. Nič ne počnem,'' je bila iskrena.

Skakalka s palico, ki očara s svojo lepoto
Preberi še
Skakalka s palico, ki očara s svojo lepoto

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479