Moskisvet.com
Ženske prsi

Seksi

Takšne ženske prsi imajo moški najraje

P.A.
06. 07. 2021 06.00
4

Mnoge ženske imajo zaradi manjših prsi komplekse oz. nižjo samopodobo, a kot je pokazala nedavna raziskava, je velikost košarice, ki jo imajo najraje moški, drugačna, kot velja splošno prepričanje.

Številne ženske živijo v zablodi, da moške privlačijo ženske z velikimi prsmi. Kot je pokazala raziskava o moških preferencah, ko gre za velikost in obliko prsi, temu ni tako. Raziskava je bila opravljena v štirih različnih kulturah – v Braziliji, Namibiji, Kamerunu in na Češkem – moškim pa so prikazovali slike različnih tipov dojk, oni pa so ocenjevali, katere so jim vizualno najbolj privlačne.

To so zvezdnice z najbolj popolnimi prsmi
Preberi še
To so zvezdnice z najbolj popolnimi prsmi

Študija, objavljena v znanstvenem časopisu Evolution and Human Behavior, ki je zajela 267 moških, je pokazala, da velikost prsi oz. košarice ni najvišje na prioritetni listi moških, saj jim je čvrstost precej pomembnejša. Na osnovi tega so raziskovalci zaključili, da je moškim precej pomembnejša oblika dojk (to definira čvrstost) kot pa velikost. 

Bolj kot velikost je pomembna čvrstost.
Bolj kot velikost je pomembna čvrstost. FOTO: Shutterstock
Njena zadnjica je tako popolna, da je moral zdravnik potrditi, da je prava
Preberi še
Njena zadnjica je tako popolna, da je moral zdravnik potrditi, da je prava

Zakaj je čvrstost tako zelo pomembna za moške? Odgovor gre iskati v evoluciji. Moški namreč prsi podzavestno povezujejo z zakoni narave ('preživetjem najmočnejšega'). Če so prsi čvrste, je ženska bolj zdrava in kot taka boljša izbira. Čvrstost prsi naj bi izkazovala plodnost, saj naj bi takšne prsi spominjale na mladosten videz. Če te niso čvrste, moški slutijo, da ženska ni zdrava.

Spoznajte najbolj vroče streamerke na svetu
Preberi še
Spoznajte najbolj vroče streamerke na svetu

Skozi prizmo morfologije torej moške najbolj privlačijo prsi srednje velikosti, najpomembnejši faktor pa je čvrstost tkiva, saj so moški praviloma izbrali čvrste prsi, postavljene visoko na prsnem košu.

Je tvoj korenjak ''nastopač'' ali ''sramežljivec''?
Preberi še
Je tvoj korenjak ''nastopač'' ali ''sramežljivec''?

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400