Moskisvet.com
Leticia Calderon - 8

Seksi

Tako je danes videti 'Esmeralda'

M.S.
11. 05. 2023 11.00
0

Mehiško igralko Leticio Calderón je zaznamovala vloga v mehiški telenoveli Esmeralda, ki je še danes najbolj priljubljena telenovela vseh časov.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Mehiška telenovela Esmeralda, ki je bila sploh ena prvih predstavnic tega žanra, je na televizijske zaslone prišla pred več kot četrt stoletja, točneje maja leta 1997. Z njo je svetovno slavo požela tudi glavna igralka Leticia Calderón, ki ji je vloga naslovne junakinje prinesla večno slavo. Telenovela je bila izjemno priljubljena tudi v Sloveniji, saj je ob prihodu igralke na naše konce zavladala prava evforija. Pri nas smo serijo spremljali leto dni kasneje kot v Mehiki, in sicer na POP TV. Ko je bila žajfnica na sporedu, so se slovenske ulice izpraznile kot v časih, ko je v Sloveniji vladala smučarska evforija.

Tako je danes videti Miša Novak, miss Slovenije 1998
Preberi še
Tako je danes videti Miša Novak, miss Slovenije 1998

Esmeralda je bila delo Kubanke Delie Fiallo, ki je v resnici ''le'' predelala istoimensko telenovelo iz leta 1970. Posneli so 137. epizod, zanjo pa je Fiallova prejela tudi mehiško nagrado TvyNovelas za najboljšo telenovelo. Mehiškega oskarja sta za vlogo prejela tudi oba protagonista.

Tako je danes videti zvezdnica romantičnih filmov, ki je poskrbela za najslavnejši lažni orgazem
Preberi še
Tako je danes videti zvezdnica romantičnih filmov, ki je poskrbela za najslavnejši lažni orgazem

V vlogi slepe Esmeralde – Leticia je bila v času snemanja stara 38 let – je blestela danes 54-letna igralka Leticia Calderón, ki si lasti velik del zaslug za uspešnost serije, ravno tako Fernando Colunga (57), ki je blestel v vlogi Joseja Armanda. Vloga ju je tako zelo zaznamovala, da ju ljudje zares niso znali ločiti od njunih likov. Slovenski oboževalci so bili tako precej razočarani, ko je na vrhuncu slave leta 2018 prišla v Slovenijo in imela neznačilno kratko pričesko, ob sebi pa tedanjega moža Marca Lopeza in ne Fernanda.

Bila je seks ikona, še danes pa obrača poglede
Preberi še
Bila je seks ikona, še danes pa obrača poglede

Prvič se je Calderónova v telenoveli pojavila že pri rosnih 14 letih, prvo glavno vlogo pa je dobila v seriji 'El camino secreto'. Med letoma 2000 in 2008 je igralstvo potisnila na stranski in se posvetila vzgoji sinov – Luciano ima Downov sindrom, še danes pa ostaja igralsko zelo aktivna. Bila je dvakrat ločena. Tri leta po ločitvi od Lopeza je omožila Juana Coladda, s katerim se je ločila leta 2010. Kot je priznala pred leti, so ji šli oboževalci s prošnjami za avtogram in fotografijo na začetku kariere precej na živce, a je v času snemanja Esmeralde stopila nazaj na realna tla in teh stvari ni več zavračala, potem ko je od 14. leta telenovele snemala kot po tekočem traku in izgubila razsodnost. ''Zavedala sem, da to ni njihova krivda in ne morejo vedeti, kaj v tistem trenutku prestajam," je dejala o oboževalcih, ki so ji bili sprva odveč.

Nekoč je bila seks simbol, danes pa igralko komaj prepoznamo
Preberi še
Nekoč je bila seks simbol, danes pa igralko komaj prepoznamo

Številne telenovele lahko spremljate na VOYO.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479