SEKSI

Tako je danes videti ena najbolj seksapilnih tenisačic

M.S.
24.01.2023, 5:00
1
Nekdanja teniška igralka Jelena Dokić oz. Dokic se te dni mudi na Odprtem prvenstvu Avstralije, kjer nastopa v vlogi komentatorke in analitičarke. Nekoč je Hrvatica z avstralskim potnim listom veljala za eno najlepših teniških igralk, njeno življenje pa je poleg tenisa zaznamovalo tudi družinsko trpinčenje. Tudi danes ne more ubežati zlobi tega sveta.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Nekdanja vrhunska teniška igralka Jelena Dokić je vajena vsega hudega, zato ji nedavni žaljivi in zlobni komentarji, ki jih je bila deležna na račun svojega videza oz. teže, niso prišli do živega. V objavi na družbenem omrežju je Dokovićeva, ki na turnirju tam spodaj deluje kot komentatorka televizije CNN in je med drugim opravila pogovor z Novakom Đokovićem, razkrila, s kakšnimi komentarji se sooča te dni – med drugim jo je nekdo primerjal s kitom.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

"Odvratno,'' je zapisala. ''Moralo bi jih biti sram. Najpogostejši komentar je: "Kaj se ji je zgodilo, tako ogromna je?" To se je zgodilo. Skušam preživeti, borim se. Ni pomembno, kaj počnem in kaj je bilo, saj velikost ne bi smela biti pomembna. Pomembna sta prijaznost in dobrota, česar pa tisti, ki trpinčite druge, očitno ne premorete. Pomembno vam je spletno zlorabljanje, ustrahovanje in sramotenje debeluhov. To vam je pomembno, ker ste tisti, ki to počnete, zlobni, podli in nevedni. V formo bom prišli zaradi sebe in svojega zdravja, vi pa zaradi tega ne boste postali boljši človek. Teža se bo spremenila, zlobni ljudje pa bodo ostali zlobni,'' je zapisala Dokićeva, ki je leta 2017 izdala avtobiografijo Nezlomljiva (Unbreakable), v kateri je razgalila ozadje problematičnega odnosa z očetom Damirjem Dokićem, ki jo je fizično, verbalno in čustveno zlorabljal. ''Grozno me je pretepal. Začelo se je, ko sem začela igrati tenis in se nikoli ni končalo,'' je dejala pred leti. Oče naj bi jo vlekel za lase in ušesa, ji pljuval v obraz, jo pretepal s čevljem in zmerjal z vlačugo.

PREBERI ŠE
Je Đoković goljufal? Kaj je pisalo v skrivnostnem sporočilu v steklenici?

"Borim se za vse, ki so zlorabljeni, osramočeni ... Ne morem spremeniti sveta, vendar ne bom ostala tiho in bom opozarjala na tovrstno vedenje, uporabljala svojo platformo za nekaj dobrega, podpirala druge, jim dala glas in se trudila, da bi se počutili manj osamljeni in prestrašeni,'' je svojo dušo izlila nekdanja številka štiri svetovnega tenisa. Prvič je Jelena nase opozorila leta 1999 v Wimbledonu, ko je v prvem krogu pri 16 letih kot kvalifikantka šokirala tedanjo številko ena Martino Hingis, potem ko ji je v drugem nizu celo zavezala kravato. V svoji vitrini ima šest naslovov WTA, na Grand slamih pa se je najdlje prebila do polfinala Wimbledona.

Pravi, da očeta kljub zlorabam ne sovraži.
Pravi, da očeta kljub zlorabam ne sovraži./ FOTO: Profimedia

PREBERI ŠE
Najbolj seksi tenisačica, ki to ni

Dokićeva je v preteklosti pogosto govorila o težavah z duševnim zdravjem in pred leti celo razmišljala o samomoru. Danes 39-letna naturalizirana Avstralka, ki se je od profesionalnega igranja tenisa poslovila leta 2014, je do leta 1991 z družino živela na Hrvaškem, zaradi nestabilnih razmer pa se je družina z Osijeka za kratko preselila v srbski Sombor, preden je leta 1994 emigrirala v Avstralijo. Odraščala je v revščini in svoj čas so družini, ki je živela v lopi, družbo delale podgane. Jelena se je za tem, ko je teniški lopar obesila na klin, borila z boleznijo ščitnice in odvečnimi kilogrami. Tehtala je tudi že 120 kilogramov, a jih je nato precej tudi že izgubila. Danes pravi, je spet čas, da pljune v roke.

PREBERI ŠE
Nekdanja teniška igralka žogice zamenjala za goloto

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

PREBERI ŠE
Manekenka shujšala s seksom