Moskisvet.com
Elizabeth Berkley

Seksi

Nekoč je v vlogi striptizete burila moško domišljijo, danes pa bi jo komaj prepoznali

M.S.
03. 08. 2023 05.00
4

Elizabeth Berkley je zaslovela z vlogo striptizete v filmu Slačipunce (Showgirls), ki pri kritikih ni naletel na odobravanje. Ta vloga je za vedno zaznamovala to ameriško igralko, ki je četrt stoletja kasneje precej daleč od svoje nekdanje podobe.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Elizabeth Berkley je bila sredi 90. let prejšnjega stoletja seks ikona, potem ko se je leta 1995 pojavila v zloglasnem filmu Showgirls, v katerem je igrala striptizeto in posnela enega najbolj kultnih mehkoerotičnih prizorov v filmski zgodovini. Scenaristi so jo opazili v seriji Saved by the Bell (Mulci), kjer je igrala srednješolko Jessie Spano. Pred dvema letoma se je pojavila tudi v "rebootu" serije, ki pa so jo po dveh sezonah nehali snemati.

Elizabeth Berkley je vloga striptizete zaznamovala za celo življenje.
Elizabeth Berkley je vloga striptizete zaznamovala za celo življenje. FOTO: Profimedia
Tako je zvezdnica Beverly Hillsa videti danes
Preberi še
Tako je zvezdnica Beverly Hillsa videti danes

Danes 50-letna igralka ostaja aktivna, čeprav danes kaže precej drugačno podobno kot nekoč, ko je obračala poglede in burila moško domišljijo. Čeprav ji je vloga go-go plesalke Naomi Malone prinesla svetovno slavo, si je za to prislužila tudi dve zlati malini – te podeljujejo za najslabše filme, igralce in druge filmske akterje v preteklem letu –, in sicer za najslabšo igralko in najbolj porazno debitantko. Film je sicer tedaj osvojil rekordnih sedem malin, čeprav je imel tedaj najdražji scenarij in je za njim stal duo Paul Verhoeven-Joe Eszterhas, ki je ustvaril kultni erotični triler Prvinski nagon s Sharon Stone. Film je bil tudi finančna polomija, zato pa je postal prava uspešnica, ko se je pojavil na videokasetah. Elizabeth je po snemanju Slačipunc v Hollywoodu postala "persona non grata", marsikdo pa jo je krivil za neuspeh filma. "Nikoli nisem razumela, zakaj so me krivili za to. Naloga igralca je, da izpolni vizijo režiserja. Storila sem vse, kar mi je bilo naročeno," je pred dvema letoma potarnala igralka, ki je dodala, da ji nihče, ki je sodeloval v filmu, ni stopil v bran.

Hrvaška voditeljica med javljanjem na vsak način želela pokazati dekolte
Preberi še
Hrvaška voditeljica med javljanjem na vsak način želela pokazati dekolte

Kasneje se je Elizabeth pojavila v številnih TV-serijah, toda veliki met ji nikoli ni uspel. Kmalu jo bomo lahko spremljali v mini seriji The Idol, kjer nastopata tudi že pokojna Anne Heche in Lily-Rose Depp, hčerka Johnnyja Deppa. Elizabeth se je leta 2003 poročila z nečakom modnega velikana Ralpha Laurena, Gregorjem Laurenom, leta 2012 pa se jima je rodil sin.

Edina Afganistanka, ki snema filme za odrasle, na muhi talibanov
Preberi še
Edina Afganistanka, ki snema filme za odrasle, na muhi talibanov

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369