Moskisvet.com
profimedia 0374162362-3

Seksi

Bi ji pripisali 70 let?

A.P.
10. 05. 2020 06.00
2

Svetovno priznana modna oblikovalka Vera Wang, ki se je iz umetnostne drsalke in umetnostne zgodovinarke prelevila v ''prvo damo'' poročnih oblek, danes šteje častitljivih 70 let, a po njenem videzu sodeč, bi ji pripisali polovico manj. Kdo je ženska, ki je spila eliksir mladosti in se ne stara?

Številne zvezdnice so pri petdesetih videti izjemno mladostno (Jennifer Lopez, Mariah Carey, Gwen Stefani, Jennifer Aniston itd.), priznani modni oblikovalki in kraljici poročnih oblek Veri Wang, ki se je z oblikovanjem oblačil začela ukvarjati šele, ko je bila stara 40 let, pa to uspeva pri 70! Modna zvezda azijskega porekla – njena starša sta iz Kitajske emigrirala v ZDA v štiridesetih letih prejšnjega stoletja – slovi po izjemno mladostnem videzu in zagotovo se je v življenju zagotovo naposlušala stavka, ''boš videla, ko boš prišla v moja leta'', in to iz ust žensk, ki so bile v resnici mlajše od nje. Znano je, da ženske azijskega porekla dobro skrivajo svoja leta, Wangova, ki le redko uporablja ličila, pa je v tem očitno ekspert.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Wangova je rojena leta 1949, 27. junija pa bo praznoval že svoj 71. rojstni dan. Svojo pot v svetu mode je začela kot prodajalka, nato je postala aranžerka izložb v salonu modnega velikana Yves Saint Laurent. Takoj, potem ko je diplomirala, ji je delo novinarke ponudila tedanja urednica revije Vogue Frances Patiky Stein, ki je prepoznala njen čut za estetiko. Wangova je zatem postala najmlajša modna urednica, revijo pa po dolgih 17 letih leta 1987 zapustila in se za dve leti preselila k modni hiši Ralph Lauren, kjer je delala kot oblikovalka modnih dodatkov (torbice, klobuki, pasovi ...), preden je postala neodvisna oblikovalka poročnih oblek. To se je zgodilo po njeni poroki, ko je v zakonski stan skočila z Arthurjem Beckerjem – zakon je propadel leta 2012 – in tedaj odkrila svojo tržno nišo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ob finančni pomoči očeta je kmalu odprla trgovino z lastnimi poročnimi oblekami. Vse ostalo je zgodovina. Poročne obleke z njenim podpisom so do zdaj nosile številne zvezdnice. Wangova ustvarja tudi večerne kreacije, ki smo jih lahko občudovali tudi na rdečih preprogah. Svojo vez z umetnim drsanjem je ohranila prek oblikovanja kostumov za umetnostne drsalce, ima tudi linijo sončnih očal, nakita, čevljev, parfumov in dodatkov za dom.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497