Moskisvet.com
Moški

Seksi

5 delov moškega telesa, ki najbolj privlačijo ženske

M.S.
27. 05. 2024 02.00
2

Tokrat ugotavljamo, kateri del moškega telesa najbolj privlači ženske. Rezultat vas bo morda presenetil.

Erotika

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Trup

Sodeč po študiji iz leta 2017, ki so jo opravili pri britanskem dr. Felixu, je največ – 24 odstotkov žensk – kot najbolj privlačen del moškega telesa izbralo prsni koš, medtem ko 13 odstotkov žensk najbolj prepriča trebušni predel. To pomeni, da ženske najbolj privlači trup (torzo), ne pa tudi, da mora biti vaše telo izklesano, saj številne ženske bolj privlačijo moški, ki imajo kakšen kilogram (pre)več (t. i. dad bod oz. postava s pivskim trebuhom), saj to, zanimivo, pri ženska vzbuja občutek, da ste zdravi in boste živeli dlje.

Trup je tisti del moškega telesa, ki najbolj privlači ženske.
Trup je tisti del moškega telesa, ki najbolj privlači ženske. FOTO:

Oči

Oči so ogledalo duše, istočasno pa omehčajo noge številnih žensk. Tisti moški, ki imajo temen obroč, ki obdaja šarenico, so ženskam privlačnejši. Prav tako imajo ženske raje moške s povprečno velikimi in pozicioniranimi očmi. Matematično gledano je najboljše razmerje med očmi in usti tretjina dolžine obraza, razdalja med očesoma pa ''mora'' biti malce manjša od polovice širine vašega obraza.

Roke

Po prej omenjeni študiji roke najbolj padejo v oči 19 odstotkom žensk, a to ne pomeni, da morajo biti te mišičaste, saj so danes ženskam bolj všeč manj mišičaste roke kot pa roka npr. Jeana-Clauda Van Damma. Močna podlaket je visoko na seznamu tudi zato, ugotavljajo nekateri strokovnjaki, ker naj bi z žilami spominjala na penis.

Je žensko telo res bolj privlačno pozimi?
Preberi še
Je žensko telo res bolj privlačno pozimi?

Usta

Če ste mislili, da ženske prepriča nasmeh, vas moramo razočarati, saj imajo raje razmišljujočo pozo kot pa moškega, ki izžareva veselje in zadovoljstvo. Kot je pokazala raziskava profesorice Jessice Tracy z univerze British Columbia, ženske to povezujejo s statusom, kompetencami in zmožnostjo preživetja.

Presenetljivo nasmeh ne šibi kolen tako, kot to naredi resen izraz.
Presenetljivo nasmeh ne šibi kolen tako, kot to naredi resen izraz. FOTO: Shutterstock

Hrbet in ramena

Kot je pokazala študija iz leta 2013, imajo ženske – pričakovano – raje višje in dobro grajene postave, istočasno pa se je izkazalo, da so jim najbolj všeč široka ramena oz. trup v V-obliki.

Vse, kar morate vedeti o priljubljeni vaji za fit telo
Preberi še
Vse, kar morate vedeti o priljubljeni vaji za fit telo

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479