Moskisvet.com
Privlačnost

Seksi

10 stvari, ki delajo žensko privlačnejšo

M.S.
29. 03. 2022 05.00
0

Vsake oči imajo svojega "malarja". Ljudje sami sebe vidimo precej drugače, kot nas vidijo drugi. Pogosto smo preveč kritičnih do svojega videza in želimo na sebi spremeniti veliko stvari, da bi se počutili bolje in udobneje v lastni koži: velike oči, dolge noge, čvrsta zadnjica, velike prsi. Mnoge ženske hrepenijo po teh lepotnih idealih, ki pa niso najpomembnejši kriterij, ko gre za privlačnost. Po prebranem boste na svoj videz in seksapil gledali drugače.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Blondinke požanjejo več pozornosti

Številne študije so pokazale, da so ženske z blond lasmi deležne več pozornosti, da jih moški večkrat povabijo na ples in pogosteje ogovorijo. Blondinke bi se zato morale zavedati, da jim je narava že dala konkurenčno prednost, zato jih sprememba barve las ne bo naredila privlačnejših. A tudi tiste z rjavimi, rdečimi in črnimi lasmi niso kaj dosti na slabšem, saj se ključ do privlačnosti kakopak ne skriva le v barvi las.

Zato so moškim všeč starejše ženske
Preberi še
Zato so moškim všeč starejše ženske

Prsi

Veliko žensk je obremenjenih z velikostjo svojih prsi, a pomembnejša od velikosti je njihova oblika. Stereotipno velja, da večje prsi ko ima ženska, privlačnejša je, a to ne drži. Študije so namreč pokazale, da so najprivlačnejše ženske s srednjo veliko košarico in da pomembnejša od velikosti prsi njihova oblika. Tistim prsim, ki so videti "fit", ni treba biti velike, da bi bile videti privlačne.

Blondinke so deležne največ pozornosti.
Blondinke so deležne največ pozornosti. FOTO: Shutterstock

Vonj

Prijeten vonj poveča privlačnost obraza. Dišave niso samo za to, da bi opozorili nase, ampak tudi za to, da bi bili privlačnejši. Študija, ki jo je izvedel Monell Cmemical Senses Center, je to potrdila. Sodelujočim so pokazali fotografije žensk, ti pa so jih morali oceniti. Med eksperimentom so raziskovalci fotografijo "odišavili" z ribjim in rožnim oljem. Kjer je ta prevladoval, so sodelujoči osebi na fotografiji namenili višjo oceno.

Tako je danes videti Carmen Electra, lepotica, ki je nekoč naokoli tekala v rdečih kopalkah in ljubila Princa
Preberi še
Tako je danes videti Carmen Electra, lepotica, ki je nekoč naokoli tekala v rdečih kopalkah in ljubila Princa

Obraz

Če je obraz videti mlajši, postava ni tako zelo pomembna. Študije so dokazale, da je privlačnost močno odvisna od obraza. Mladostniški videz namreč sporoča, da je ženska zdrava in zmožna reprodukcije.

Noge

Ne le, da lepe noge požanjejo toliko pozornosti kot prsi in zadnjica; noge so v resnici najprivlačnejši del telesa. Tako vsaj meni večina žensk, ki imajo noge za svoj največji adut. In če ste mislili, da so najprivlačnejše dolge noge, vas moramo razočarati, saj so najprivlačnejše povprečno dolge noge, ki so znak dobrega zdravja.

Lepe noge požanjejo toliko pozornosti kot prsi in zadnjica.
Lepe noge požanjejo toliko pozornosti kot prsi in zadnjica. FOTO: Shutterstock

Glas

Ženske, ki imajo visok glas, je prijetneje poslušati, zato se zdijo privlačnejše. Študije so pokazale, da imajo moški ženske z globljim glasom za dominantne in manj privlačne.

Tako je danes videti lepotica, ki se je razgalila v Ameriški piti
Preberi še
Tako je danes videti lepotica, ki se je razgalila v Ameriški piti

Ukrivljenost hrbtenice

Med spodnjim delom hrbta in zadnjico je lok. Ta je tako pomemben kot zadnjica, katere privlačnost je močno odvisna od njega. Bolj ukrivljen je lok sprednjega dela hrbtenice, bolj "sočnejša" je videti zadnjica. Ta lok ženske razvijejo med nosečnostjo, ko jih teža trebuha vleče naprej, lok pa z zadnjico zopet ustvari pravo težišče. Ta značilnost tako ni le estetska, temveč tudi evolucijska.

Lovka na nezveste moške: ženske ji plačajo,  da zapelje njihove partnerje in preveri njihovo zvestobo
Preberi še
Lovka na nezveste moške: ženske ji plačajo, da zapelje njihove partnerje in preveri njihovo zvestobo

Želite biti videti bolje na fotografiji? Potem rahlo nagnite obraz in v očeh drugih boste takoj videti privlačnejši.

Predmet poželenja: kaj pomenita jamici na hrbtu?
Preberi še
Predmet poželenja: kaj pomenita jamici na hrbtu?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470