Moskisvet.com
odnosi

Odnosi

5 resnih znakov, da morate končati razmerje

E.R.
23. 06. 2024 03.00
1

Ta odločitev nikoli ni lahka, a če v svoji vezi opažate katerega od spodnjih 5 indikatorjev, je morda bolje, da jo vseeno sprejmete.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Odločitev o tem, ali ostati v zvezi ali jo prekiniti, je lahko izjemno stresna, zlasti če upoštevamo dejavnike, kot so skupna lastnina, hišni ljubljenčki in otroci. Na to odločitev lahko vpliva tudi finančna odvisnost od partnerja.

Čeprav so romantična razmerja lahko izpopolnjujoča, je pomembno oceniti, ali spodbujajo ali zavirajo osebno rast.

Tega nikoli ne boste rekli nekomu, ki ga imate iskreno radi
Preberi še
Tega nikoli ne boste rekli nekomu, ki ga imate iskreno radi

Zelo pomembno je tudi razlikovati med pogostimi izzivi, kot so usihajoča začetna strast ali motnje komunikacije, in resnimi opozorilnimi znaki.

Tukaj je 5 indikatorjev, ki signalizirajo, da morate prekiniti razmerje.

Kaj je največja napaka, ki jo naredijo pari po prepiru?
Preberi še
Kaj je največja napaka, ki jo naredijo pari po prepiru?

Kompulzivno iskanje popolnosti

Biti v zvezi z zelo narcističnim partnerjem lahko povzroči občutek pritiska in stresa, da bi dosegli nedosegljiv standard popolnosti, ki ga ta zahteva. To lahko vključuje, da se zaradi partnerja oseba sramuje svojega telesa ali se partner poslužuje rabe drugih vedenjskih vzorcev, katerih cilj je vzbujati negotovost.

Dinamika odnosa, povezana s travmo

Odnosi, za katere so značilni ekstremni vzponi in padci, kakršne koli zlorabe ali kršitve osebnih meja, so znak partnerjevih nepredelanih travm ali težav z navezanostjo.

7 znakov, da imate travme iz otroštva
Preberi še
7 znakov, da imate travme iz otroštva

Napačna motivacija v odnosu

Zaradi strahu pred osamljenostjo ali travme iz preteklih zvez lahko posamezniki iščejo zvezo iz napačnih razlogov, kar pogosto povzroči čustveno zlorabo ali pomanjkanje intimnosti.

Zakaj se ni dobro vračati k bivši?
Preberi še
Zakaj se ni dobro vračati k bivši?

Phubbing

Na kakovost ljubezenskega odnosa pogosto vplivata tehnologija in njena kompulzivna uporaba. Ena izmed velikih težav v odnosih je t. i. phubbing , ki se nanaša na dejanje omalovaževanja nekoga v družabnem okolju tako, da je namesto na komunikacijo z ljudmi bolj pozoren na rabo telefona.

Phubbing običajno vključuje uporabo pametnega telefona za brskanje po družbenih omrežjih, pošiljanje sporočil, preverjanje e-pošte ali vključevanje v druge digitalne dejavnosti, pri tem pa ignorira ljudi v bližini. Razlogi za phubbing so lahko želja po izogibanju socialni interakciji s partnerjem ali ohranitvi čustvene distance, v drugi osebi pa lahko vzbuja občutke manjvrednosti in zanemarjenosti, kar lahko vodi v depresijo.

Ali v vaši spalnici vlada suša? Morda je krivo to
Preberi še
Ali v vaši spalnici vlada suša? Morda je krivo to

Pomanjkanje empatije

Ljudje, ki jim primanjkuje čustvene empatije, lahko pri svojih partnerjih spodbujajo občutke izoliranosti in zavrnitve, še posebej, če čustveno bolečino zavrnejo ali spregledajo. To ne sodi v zdrav ljubezenski odnos.

Odločitev, ali ostati ali oditi, v vsakem primeru zahteva skrben premislek. Medtem ko je nekatere izzive v odnosih mogoče rešiti s terapijo ali izboljšano komunikacijo, so toksične dinamike, kot so odnosi, povezani s travmo, nevzdržne in škodljive za splošno dobro počutje.

Znaki, da je vaše razmerje zrelo za konec
Preberi še
Znaki, da je vaše razmerje zrelo za konec

Erotika

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: krenizdravo.dnevnik.hr

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492