Moskisvet.com
Računalniške igre - pari

Odnosi

Življenje je igra: če to počneta skupaj, bosta skupaj do konca življenja

A.P.
29. 07. 2019 07.08
1

Čeprav je še pred leti veljalo, da so računalniške igre pogost razlog za razpad ljubezenskih razmerij, se časi spreminjajo. Veliko zaslug gre dejstvu, da so računalniške igre, ki so bile v preteklosti bolj kot ne v domeni moških, zasvojile tudi dekleta, zato ne preseneča, da je parom, ki igrice igrajo skupaj, usojeno, da ostanejo skupaj.

Vsaj tako kažejo izsledki ponudnika telekomunikacijskih storitev CenturyLink, ki je izvedel obširno raziskavo in pri več kot 1000 anketiranih preverjal, ali igranje računalniških iger pozitivno ali negativno vpliva na zvezo.

Par, ki ju druži ljubezen do računalniških iger, bo skupaj za vedno.
Par, ki ju druži ljubezen do računalniških iger, bo skupaj za vedno. FOTO: Dreamstime

Ena od treh oseb, starih od 18 do 24 let, je dejala, da imajo igrice blagodejen učinek na zvezo, trend pa s starejšo populacijo pričakovano upada. ''Pari, ki so predstavniki milenijske generacije, so odrasli ob računalniških igrah,'' pravi James Gaskin, razvijalec iger in profesor na univerzi Brigham Young, ''zato je igranje iger zanje toliko bolj sprejemljivo in naravno, medtem ko je je v očeh starejših generacij partner, ki igra računalniške igre, nezrel in neodgovoren.''

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pari so ob tem razkrili, katera videoigra ima najbolj blagodejen učinek na zvezo. Največ jih je izbralo arkadno dirkalno igro Mario Kart, sledita ji prvoosebna streljačina Call of Duty in akcijska igra igranja vlog Skyrim. V nasprotju s splošnim prepričanjem je zgolj 42 od 1000 anketiranih dejalo, da jih je ta hobi stal partnerske zveze.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zasvojenost z video igrami je v preteklosti marsikoga stala zveze, a če partnerja delita ljubezen do igranja, kar je vse pogostejši pojav, malo zdrave tekmovalnosti par še dodatno zbliža, pojasnjujejo avtorji raziskave.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470