Moskisvet.com
Toma 1

Odnosi

Imel je burno ljubezensko življenje, nato pa je izgubil bitko z rakom

E.R.
29. 04. 2024 02.00
0

Leta 1991 preminuli legendarni pevec Toma Zdravković je imel zelo rad ženske. V svojem življenju se je poročil štirikrat, edina ženska, ki jo je zares ljubil, pa mu ljubezni ni vračala.

Estrada

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Toma Zdravković je bil jugoslovanski in srbski pevec in tekstopisec narodnozabavne glasbe. Umrl je leta 1991 po sedemnajstletni bitki z rakom. Danes ga imenujejo legenda, kar dokazuje tudi film, posnet po njegovi biografiji, z naslovom "Toma", ki je izšel pred tremi leti, ogledate pa si ga lahko TUKAJ.

O legendarnem srbskem glasbeniku, človeku, ki se ga ne spominjamo samo po njegovih pesmih in unikatnem načinu petja, ampak tudi kot izjemnega človeka po duši, je bila posneta tudi istoimenska serija Toma, ki si jo boste v tednu od 29. aprila do 5. maja, na POP TV lahko ogledali vsak večer ob 21.10.

Toma Zdravković je bil definicija boema, šarmerja, očarljivca in gospoda. Ženske se mu niso mogle upreti, zato je imel precej burno ljubezensko življenje. Štiri ženske pa so ga tako osvojile, da jih je popeljal tudi pred oltar.

Silvana Armenulić

Najbolj posebna ženska v njegovem življenju je bila Silvana Armenulić , ki jo je spoznal leta 1956 v Leskovcu. Tedaj 19-letna pevka Silvana ga je srečala nekega mrzlega večera na klopi in ga, po njegovem priznanju, da rad poje, odpeljala na svoj nastop v kavarno Radan.

Silvana ga je predstavila vsem tamkajšnjim pomembnežem, mu našla delo, leta pozneje pa je na njeno prepričevanje zanjo napisal pesem Šta če mi život bez tebe, ki je postala ena njenih največjih uspešnic.

Mnogi trdijo, da nikoli nikogar ni ljubil tako močno kot Silvano, a ta mu ljubezni, ki si jo je želel, ni vračala.

"Silvana, ne bom prišel na tvojo poroko, ker sem si jo malo drugače predstavljal", je stavek, ki to dobro ponazarja in je prizadel vse gledalce filma.

Silvana je umrla pri komaj 37 letih, v prometni nesreči, ki se je zgodila na avtocesti Beograd–Niš. Poleg nje sta v nesreči umrla tudi njena noseča sestra Mirjana in violinist Rade Jašarević, nekateri pa sumijo, da njihova smrt ni bila naključna.

Nesreča je prizadela celotno nekdanjo Jugoslavijo, njena smrt pa je vsa leta ostala ovita v tančico. Silvana naj bi dva meseca pred smrtjo v Bolgariji obiskala slavno slepo prerokovalko Babo Vango, ki jo je pozdravila z besedami: "Nočem govoriti s tabo. Ne zdaj. Pojdi in se vrni čez tri mesece ..." In ko je bila Silvana že pri vratih, ji je Baba Vanga rekla: "Počakaj, pravzaprav ne boš mogla priti. Pojdi, pojdi! In, če lahko, pridi!"

Toma
Toma FOTO:

 Slavica je bila njegova prva ljubezen

V Tuzli se je Toma resno zaljubil v vitko plavolaso Slavico, ki je bila njegova prva ljubezen. Želel je z njo pred oltar, a si je premislil, ko je izvedel za podrobnosti iz njenega dnevnika, v katerem je opisovala svoje intimno življenje s številnimi moškimi. Toma ji je sicer posvetil tudi pesem.

Slavica je umrla zelo mlada, kar je Tomo močno zaznamovalo.

Leta 1963 je prejel telegram, v katerem mu je zdravnik sporočil, da je Slavica hudo bolna in da ga želi videti. Takoj je odšel v Sarajevo, in kot je povedal, je ni mogel prepoznati, saj je shujšala za trideset kilogramov.

Čez nekaj dni je prejel telegram, da je Slavica umrla. Stara je bila 20 let.

Slavni glasbenik isto žensko ljubi že več kot 40 let
Preberi še
Slavni glasbenik isto žensko ljubi že več kot 40 let

Prva žena Olga

Nekega večera je Toma  hotelu Vojvodina spoznal lepo črnolaso žensko Olgo. Ta ga je popolnoma očarala. Kmalu jo je zasnubil, ona pa je privolila. Na dan, ko je bil umorjen predsednik John Kennedy, 22. novembra 1963, se jima je rodila hči Žaklina, ki je dobila ime po Kennedyjevi ženi.

A njun zakon ni obstal, saj sta se po nekaj mesecih v Osijeku razšla.

Toma
Toma FOTO: VOYO

Žena Milica

Za Olgo je spoznal Milico, s katero se je čez nekaj mesecev poročil.

Ta zakon pa je Tomo povsem spremenil. Prenehal je s pitjem in kockanjem, a le začasno, saj se je kmalu vrnil k svojemu boemskemu življenju, tako da ga je Milica po dveh letih zakona zapustila.

Pozneje se je znova poročila in rodila dve hčerki, ena od njiju pa je nekoč na Instagramu delila staro fotografijo iz družinskega albuma.

"Toma in mama, ko sta se imela rada," je zapisala takrat.

Milica je umrla pred nekaj leti.

Nenadoma umrl znan slovenski glasbenik in producent
Preberi še
Nenadoma umrl znan slovenski glasbenik in producent

Žena Nada

Njegova tretja žena je bila Nada, ki jo je spoznal na poletnih počitnicah v Budvi leta 1972. Takoj sta se poročila na Otoku cvetja, ob pesmih Usnije Redžepove in Anđelka Govedarevića.

Vendar tudi ta zakon ni trajal dolgo. Toma je Nadi posvetil pesem Nado, Nado. Njegov brat Novica Zdravković je razkril, da je bila ta ločitev za Tomo zelo težka.

"Ničesar si ni izmislil. Vse, kar je zapel, se mu je res zgodilo. Življenje je pisalo pesmi, Toma pa jih je samo zapisoval. Zato so še danes velike uspešnice. Ni ga človeka, ki se v nekem trenutku svojega življenja ne najde sam v pesmi. Toma je bil izjemno čustven in je težko prenašal razhode. Ko se je ločil od svoje tretje žene, je bil deset dni povsem iz sebe," je povedal Novica.

"Po ločitvi je zbolel. Ko sta se razšla, deset dni ni šel iz hiše in je nenehno pil. Potem je odšel v Nemčijo in se ni vrnil pet let. Nada je bila izjemno lepa in edina njegova žena, ki ji je posvetil pesem," je še dodal pevčev brat.

Hči Zdravka Čolića odrasla v pravo lepotico
Preberi še
Hči Zdravka Čolića odrasla v pravo lepotico

Žena Gordana

Ko se je njegovo zdravje poslabšalo in ko mu je zmanjkalo denarja, je pobegnil najprej v Ameriko, decembra 1974 pa v Kanado, kjer je spoznal frizerko Gordano, s katero je bil poročen 18 let. Vztrajala je pri tem, da se poročita. Tomovo stanje se je vmes tako poslabšalo, da je moral v bolnišnico, kjer so ga dvakrat operirali, nato pa se je njegovo počutje začasno stabiliziralo.

Z Gordano je Toma v Torontu dobil sina Aleksandra, konec leta 1978 pa sta se vrnila v Jugoslavijo.

Gordana je pred tem gostovala v oddaji "Premijera", kjer je razkrila, kako sta se s Tomo spoznala.

Gordana
Gordana FOTO: Antonio Ahel - ATAImages

"Ni me srečal v kavarni, srečal me je v frizerskem salonu. Tako kot v filmu. Nekdo ga je poslal k nekomu, ki zna srbsko, da se postriže. Tako se je vse začelo, nič ne bi spremenila, bilo je lepo. Nikoli se nisem jezila, ko je ostal v kavarni, nisem ga zadrževala pri rečeh, pri katerih ni želel biti zraven. Nisem ga želela spremeniti, želela sem samo, da bi živel tako, kot je hotel in to na polno, glede na to, da je bil bolan ..." je takrat povedala Gordana.

"Življenje s Tomo ni bilo lahko, a tudi ni bilo težko. Sprva je bilo zelo zmedeno. Ko sva se spoznala, sem bila stara 25 let, on pa 12 let starejši. Bil je izoblikovana osebnost in morala sem ga sprejeti, morala sem se vklopiti v njegovo življenje," je rekla Gordana.

Gordana je nekoč spregovorila o prvi ljubezni Silvani.

"Ko je umrla Silvana, je bil obupan. Spomnim se, da nam je to sporočila Lepa Lukić. Še nikoli ga nisem videla takega, tako žalostnega ... Ni mogel razumeti, da je ni več. Imela sta specifičen odnos, v katerem so bila nedvomno vpletena čustva," je razkrila.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Serijo Toma si boste lahko na POP TV prvič ogledali že nocoj ob 21.10!

Iščete dober film? Serijo? Imamo rešitev za vas
Preberi še
Iščete dober film? Serijo? Imamo rešitev za vas

Vir: net.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479