Moskisvet.com
Ameriška pita - 20 let

Odnosi

Zato so moškim všeč starejše ženske

M.S.
28. 03. 2022 05.00
0

Če so bile včasih bolj aktualne zgodbe, ko je moški pobegnil z mlajšo, je danes zgodba pogosto obratna – da torej ženska pobegne z mlajšim moškim. Dejstvo je, da so danes številne ženske v zrelih letih videti kot ''avion'' in imajo v družbi drugačen status kot nekoč. Večja razlika v letih med partnerjema ni več nenavadna oz. obsojana od družbe kot nekoč.

V družbi, ki je obsedena z videzom, smo prišli do zanimivega preobrata. Če so nekoč moški svoje partnerice zapuščali zaradi mlajših žensk, danes ni tako redek pojav, ko se moški zaplete s starejšo žensko. Zakaj? V današnji dobi je skrb za zdravje in videz visoko na seznamu želja in temu primerno podaljšujemo mladostniški videz. Svoje kakopak naredi tudi lepotna kirurgija. Vse to pomeni, da se ženske, ki niso več najmlajše, tudi kasneje v svoji koži počutijo dobro in zato oddajajo posebno energijo, za katero so dovzetni tudi ali pa predvsem mlajši moški. Zakaj? Privlačno telo v kombinaciji s samozavestjo, zrelostjo, samostojnostjo ipd. so pač močan afrodiziak.

V družbi, ki je obsedena z videzom, smo prišli do zanimivega preobrata. Če so nekoč moški svoje partnerice zapuščali zaradi mlajših žensk, danes ni tako redek pojav, ko se moški zaplete s starejšo žensko.
V družbi, ki je obsedena z videzom, smo prišli do zanimivega preobrata. Če so nekoč moški svoje partnerice zapuščali zaradi mlajših žensk, danes ni tako redek pojav, ko se moški zaplete s starejšo žensko. FOTO: Adobe Stock
6 temeljnih potreb, ki vodijo vse naše odločitve
Preberi še
6 temeljnih potreb, ki vodijo vse naše odločitve

Razlogi, zakaj so moškim všeč starejše ženske

Starejše ženske imajo boljši nadzor nad svojimi hormoni in imajo manj razpoloženjskih nihanj, kar za moške pomeni manj pritiska, saj ženske znajo bolje nadzorovati svoja čustva in ostati bolj mirne v stresnih situacijah. Seveda v to ne sodi obdobje, ko je ženska v menopavzi. A je še mnogo več kot le to. So zrele in vedo, kdo so. Ker jih je staranje že doletelo, se bolj zdravo prehranjujejo, več se gibajo in več spijo. Skratka – bolje skrbijo za svoje telo. Znajo se tudi bolje obleči in naličiti. Večinoma so finančno neodvisne in že imajo svoj avto in stanovanje. Poseben draž predstavlja tudi avtoriteta, saj so dominantne partnerke pogosto erotične sanje mlajših moških in starejša ženska je lahko prav to. oz. ta, ki prevzame nadzor. Poleg tega partnerja bolj cenijo kot človeka, ne izpostavljajo (toliko) njegovih napak in ga ne skušajo (na vsak način) spremeniti.

Tako je danes videti Carmen Electra, lepotica, ki je nekoč naokoli tekala v rdečih kopalkah in ljubila Princa
Preberi še
Tako je danes videti Carmen Electra, lepotica, ki je nekoč naokoli tekala v rdečih kopalkah in ljubila Princa

Starejša ženska se bolj pozna, tako svoje telo kot osebnost, kar prinaša več samozavesti. Vedo, kaj zmorejo in česa ne, kakšne so njene potrebe, kako se odziva v določenih situacijah. Bolj je sprejela svoje telo, svoje pomanjkljivosti, prerasle negotovosti in ni (več tako) obsedena s svojim telesom. Je bolj samostojna, ima že določen življenjski ritem in izoblikovan življenjski slog, hobije. Vse to ji daje občutek varnosti. Z leti pridejo tudi izkušnje glede seksa. Bolj vedo, kaj si želijo v postelji in kakšne potrebe imajo. Prav njihova samozavest je tisto, kar moške še dodatno privlači. Zaradi samozavesti tudi ne išče pozornosti pri drugih. Zaradi več izkušenj ima bolj realistična pričakovanja, ni toliko odvisna od zunanjih vplivov in okoliščin ter ve, da romantika iz filmov v resničnem življenju ne obstaja.

Starejše ženske so zrele in vedo, kdo so.
Starejše ženske so zrele in vedo, kdo so. FOTO: Adobe Stock
Tako je danes videti lepotica, ki se je razgalila v Ameriški piti
Preberi še
Tako je danes videti lepotica, ki se je razgalila v Ameriški piti

Če mlade ženske vedno osmislijo svoj odnos in razmišljajo o naslednjem koraku, kar moške običajno odbija, želijo starejše preprosto uživati, kar spet ustvarja manjši pritisk. Pred leti so na italijanski spletni strani objavili rezultate raziskave, v kateri so ugotavljali, kateri so najbolj pogosti razlogi, da moške – v kontekstu avantur, ne resnih zvez – privlačijo ''milfice''. Ti so, da imajo te ženske več izkušenj na področju spolnosti, da so samostojne in neodvisne, da imajo več stila ter že izoblikovano osebnost.

Za uspešnost partnerskega odnosa danes za razliko od preteklosti ni več tako pomembna razlika v letih, ampak bolj osebnostna zrelost partnerjev – prava predstava o partnerski ljubezni, o življenju nasploh, izkušnjah in samopodobi.
Za njo so moški nekoč vzdihovali, danes pa je le še bleda senca ene najbolj vročih igralk
Preberi še
Za njo so moški nekoč vzdihovali, danes pa je le še bleda senca ene najbolj vročih igralk

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470