Moskisvet.com
Partnerski odnosi

Odnosi

Zakaj moški gledajo tudi druge ženske in zakaj to ni nujno prekršek?

M.S.
01. 04. 2024 04.01
0

Je gledanje za drugimi ženskami greh? V marsikaterem razmerju je to lahko velik problem. A to, da moški gledajo tudi druge ženske, je v njihovi naravi – moški so nenazadnje, evolucijsko, lovci.

Številni partnerski odnosi trpijo zaradi ljubosumja, pri čemur ne pomaga dejstvo, da številni moški gledajo za drugimi ženskami. Razlogov za to je več, tudi evolucijski, saj so moški možgani preprosto tako naravnani in je v njihovi naravi, da pogledajo za privlačno žensko. Njihov možgani namreč reagirajo ob pogledu na lepo pripadnico nasprotnega spola. To, da ste v razmerju, namreč ne pomeni, da so moški zdaj fizično in čustveno slepi za lepe ženske okoli njih. Človeški možgani so zvezani tako, da opazimo druge in se na to odzovemo. Ob pogledu na lep ženski obraz se tako začnejo sproščati nevrokemikalije, kar sproži možganske centre za nagrajevanje, zaradi česar se moški ob tem počutijo odlično. Ti nevrokemični odzivi so tudi razlog, da moški gledajo druge ženske. Kot kažejo raziskave, tovrstno početje ni škodljivo, dokler ima moški dovolj samokontrole.

Lepe stvari rad pogleda vsak.
Lepe stvari rad pogleda vsak. FOTO: Shutterstock
To so znaki, da vam primanjkuje omega-3 maščobnih kislin, ki imajo pomembno vlogo pri moški spolni funkciji
Preberi še
To so znaki, da vam primanjkuje omega-3 maščobnih kislin, ki imajo pomembno vlogo pri moški spolni funkciji

Ob tem moški nujno ne mislijo na seks. Včasih se moškemu druga ženska zdi privlačnejša od partnerke ali pa je zveze naveličan. To, da moški opreza za drugimi, še ne pomeni, da jih mika kaj več kot samo to, da si na njih spočijejo oči. Če to počne redno in zelo očitno, pa to lahko pomeni, da je ženskar. Lahko pa na tak način moški želi zbuditi pozornost svoje partnerke ali pa že opreza za drugimi, kar, seveda, ni dober znak, kot tudi ne, če to počne brez sramu in je npr. poročen.

Napake, ki ji v postelji dela večina moških
Preberi še
Napake, ki ji v postelji dela večina moških

Na tovrstno početje moških ima velik vpliv tudi družba in prikaz ženske v medijih in na družbenih omrežjih, kjer so te pogosto objektivizirane. Sicer pa je velik razlog, da moški gledajo za ženskami, njihova ženstvenost. Za lepim človekom radi pogledamo vsi, moški in ženske, in to še ne pomeni, da partnerja ne občudujemo in cenimo. Vzrok za to, da moški pogleda za drugo žensko, je lahko tudi človeška radovednost – morda mu vzbudi zanimanje njen videz, obnašanje, stajling ... Razlog za gledanje za drugimi ženskami je lahko tudi trenutno dolgočasje. Svoje kakopak naredijo izzivalne oprave, na katere moški niso imuni, kar pa seveda ni opravičilo za strmenje.

Te lastnosti otrok podeduje od očeta
Preberi še
Te lastnosti otrok podeduje od očeta
9 znakov, da vas partner izkorišča
Preberi še
9 znakov, da vas partner izkorišča

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369