Moskisvet.com
Znaki privlačnosti

Odnosi

To so znaki, da jo privlačite

A.K
27. 12. 2019 09.07
15

Ste bili kdaj v odnosu z žensko, ob kateri nikakor niste mogli razbrati, kaj čuti do vas? Včasih je izkazovala naklonjenost, drugič je bila videti hladna in nezainteresirana, a ste kljub temu čutili, da vajin odnos ima prihodnost. V takšnih primerih je dobro poznati najbolj očitne znake privlačnosti in naklonjenosti, ki jih izražamo navzven, pa se morda tega niti ne zavedamo. Želite biti korak pred njo? Fizični znaki so glasnejši od besed, zato osvojite lekcijo o govorici telesa, ki vam bo prišla prav v medosebnih odnosih – zlasti pri nasprotnem spolu. Ker v današnjem času veliko vlogo igrajo tudi komunikacija in aktivnosti na spletnih omrežjih, smo izpostavili nekaj namigov tudi na to temo.

Fizični znaki privlačnosti in ljubezni

► Strmenje v oči in ustnice: Ko ženska, s katero se družite, strmi v vas z nedvoumnim iskrivim pogledom, ki vam prebudi topel občutek in morda celo metuljčke v trebuhu, je to skoraj zagotovo znak, da ste ji všeč ali da je celo zaljubljena. Naj vam ne bo nerodno – vrnite ji globok pogled, saj gre za zelo intimno stvar med dvema osebama. S tem ji boste dali vedeti, da čutite enako (če seveda želite odnos z njo). Če pa njen pogled pogosto uide na vaše ustnice, ste skoraj zagotovo lahko prepričani, da jo neizmerno privlačite.

Niste prepričani, ali jo privlačite? To jo izdaja!
Niste prepričani, ali jo privlačite? To jo izdaja! FOTO: Dreamstime

- Nenehno strmenje je znak, da naredite naslednji korak.

- Upoštevajte dejstvo, da sramežljive in bolj vase zaprte ženske težko vzpostavljajo in ohranjajo daljši očesni stik. V takšnih primerih ga verjetno umika, pogleduje stran in ima sramežljiv nasmešek.

► Bližina in dotikanje: Če ste ji všeč, bo iskala vašo bližino. Verjetno bo rada sedela zelo blizu vas, se vas med pogovorom bežno dotaknila ali morda stisnila ob vas. Dober znak je tudi objem, ko se poslovita. Dejstvo je namreč, da ko nam je nekdo všeč, želimo biti ob njem in ga čutiti. Tudi če morda na prvi pogled deluje nezainteresirana, jo bo morda izdalo prav to, da vas ima rada ob sebi.

- Nekatere ženske so pri svojih pristopih bolj subtilne. Morda vam bo pokazala kaj na svojem telefonu in se vam pri tem zelo približala ali pa vas bo prosila za pomoč pri stvari, ki bo zahtevala vašo bližino.

- Zavedati se je treba, da niso vsi telesni stiki znak, da ste ji všeč. Nekatere ženske so po naravi bolj ekstravertirane in se več dotikajo ljudi. Lahko vas potreplja po rami, vas objame, ne da bi imela pri tem globlje namere. Pri tem je seveda dobro upoštevati tudi druge dejavnike.

► Rahla živčnost: Se vam dozdeva, da je v vaši bližini rahlo živčna? Zaljubljenost povzroči v telesu številne fizične reakcije – pospešeno bitje srca, znojenje, tresenje rok, nemir, zatikanje pri govoru, težave z zbranostjo, nerodnost … Vse to so lahko znaki, da se njeno telo odziva na vašo bližino, tudi če sama tega še noče priznati.

- Če opazite, da izraža nervozo pri vseh stikih z ljudmi, je morda nevešča socialnih stikov, je nagnjena k tremi ali ima druge težave.

► Ljubosumje: Se vam zdi, da vedno ko omenite druge ženske, postane nejevoljna, resna, zamišljena? Morda vam celo namigne, da je ljubosumna? To je  očiten znak, da ji ni vseeno za vas in da želi biti ali postati (pomemben) del vašega življenja.

- Bodite pozorni pri ženskah, ki so patološko ljubosumne in posesivne. Takšne običajno začnejo izkazovati znake že precej zgodaj, v zvezi pa stvar le še poslabšajo.

► Nalezljivi nasmeški: Izmed vseh namigov, ki ste jih deležni, so izrazi na obrazu najlažji za branje sogovornic. Če se vam zdi, da njen obraz krasi širok nasmeh vedno, ko vas zagleda, ste lahko prepričani, da se ob vas počuti prijetno.

- Nasmeh in smeh hodita z roko v roki. Če opazite, kako se smeji ob vseh vaših šalah, to lahko samo potrdi vaše občutke, da ste ji všeč.

► Kaj pa oblačila? Ženske se zelo rade izražajo tudi preko zunanjega videza, zlasti oblačil. Če se vam pogostokrat zgodi, da ji v vaši bližini zdrsne majica z ramen, se obleče bolj izzivalno, morda nosi bolj oprijeta in/ali odprta oblačila, si zagotovo želi napraviti vtis na vas.

► Šale in provokacije: Saj veste, kako so pravili starši, ko ste bili majhni – če ti dekle nagaja, si ji všeč. No, nič drugače ni, ko odrastemo. Nekatere ženske rade vzpostavljajo stik z moškimi preko šaljivih dovtipov, provokacij in zbadanja, kar lahko kaže na znak naklonjenosti. Če njene besedne igre spremlja tudi nasmeh, se tudi biti igriva. Draži vas lahko glede starosti, preteklih zvez, hobijev, videza … Gre za način, s katerim se trudi izzvati vaš odziv.

- Provokacije, ki imajo negativno konotacijo, v to kategorijo seveda ne sodijo. V tem primeru ne izgubljajte časa.

Ker vsi vemo, da so ženske pogosto zapletena bitja, je koristno upoštevati tudi druge znake, ki niso vezani na druženje in bližino. V tem primeru se lahko močno naslonimo na dogajanje na družbenih medijih.

► Kaj pa povezovanje na družbenih omrežjih?

Kako je z vašimi profili na družbenih omrežjih? Če vam ženska nenadoma pošlje prošnje za prijateljstvo oz. vam začne slediti na vseh profilih, ki jih imate, je znak, da vas želi bolje spoznati. Prav tako je zelo pomenljiva njena aktivnost pri všečkanju, komentiranju vaših objav in pisanju zasebnih sporočil. Če opazite povečano aktivnost, je to znak, da si želi vaše pozornosti, morda zmenka?

- Če vam omeni, da jo najdete na Facebooku, je to nedvomno vabilo, da jo dodate med prijatelje.

- Dekle se morda zanima tudi za vaše prijatelje. Preverite, koliko skupnih znancev in prijateljev imata. Morda pa je le zbirateljica trofej – takšnih žensk je v današnjem času precej.

- Ste vedeli, da so družbena omrežja eden najpogostejših način za vzpostavljanje stikov za sramežljive ženske?

- Če objavlja na svojem profilu fotografije, na katerih je skupaj z vami in vas pri tem označi, daje drugim ženskem na subtilen način vedeti, da ste že ’njen’, pa čeprav tega še sami ne veste.

Bodite pozorni tudi na njen status na Facebooku. Če je označila, da je samska, vam morda želi dati znak oz. zbuja pozornost, da si želi razmerja. Če je svoj samski status umaknila, pa morda pomeni, da si nekaj obeta od vajinega odnosa.

Ne glede na to, ali spadate med mlajšo ali starejšo generacijo, ste stari mački v osvajanju žensk ali delate šele prve korake v odnosih z nasprotnim spolom – vedno pozorno opazujte vedenje žensk in predvsem poslušajte svoje občutke. Premalo poslušamo svojo intuicijo, ki ima velikokrat še najbolj prav.

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369