Moskisvet.com
Ni treba, da si komplicirate življenja. Pritegnete jo lahko že s humorjem.

Odnosi

To je najbolj učinkovita oblika flirtanja

M.S.
30. 12. 2022 05.00
1

Firtanje je veščina, ki se je je treba priučiti. Kako drugo osebo pripraviti do tega, da se počuti posebno, ne da bi kaj pričakovali nazaj? Znanstveniki so odkrili, katera metoda ''vžge'' v vsaki situaciji.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Flirtajo moški in ženske. Eni to obvladajo bolje kot drugi. Treba se je zavedati, da flirtanje ni resno, ampak igrivo dejanje. Zelo pogosto je mešanica humorja oz. duhovitosti, zanimanja in tveganja. Ko enkrat ugotoviš, kaj je treba obvladovati, steče samo od sebe. Čeprav se zdi, da je za tiste, ki niso rojeni spogledljivci, flirtanje cela znanost, je prav ta razkrila, da je matematika zelo preprosta, saj zares potrebujete le eno veščino.

Humor je recept za uspeh.
Humor je recept za uspeh. FOTO: Shutterstock
Lovka na nezveste moške: ženske ji plačajo,  da zapelje njihove partnerje in preveri njihovo zvestobo
Preberi še
Lovka na nezveste moške: ženske ji plačajo, da zapelje njihove partnerje in preveri njihovo zvestobo

Do tega spoznanja so prišli raziskovalci iz Norveške in ZDA, ki so skušali odkriti najbolj učinkovito obliko flirtanja in zakaj je temu tako. V raziskavi je sodelovalo 415 moških in žensk iz Norveške ter 577 iz ZDA. Med vsemi metoda je ena izstopala – humor, ki je najbolj učinkovita strategija za tiste, ki iščejo romanco ali dolgotrajno razmerje, še posebej pa za moške, ki iščejo resno zvezo. Manj uspešna je za ženske, ki se nadejajo avanture za eno noč.

Ni treba, da si komplicirate življenja. Pritegnete jo lahko že s humorjem.
Ni treba, da si komplicirate življenja. Pritegnete jo lahko že s humorjem. FOTO: Shutterstock
Zakaj moški flirtajo na delovnem mestu?
Preberi še
Zakaj moški flirtajo na delovnem mestu?

Za oba spola se je izkazalo, da je to, da se smejemo šali nekoga drugega, velika prednost. ''Ne le, da je učinkovito biti smešen, za ženske je zelo pomembno, da ji potencialni partner da vedeti, da misli, da je zabaven,'' o najmočnejšem 'orožju' flirtanja razlaga evolucijska psihologinja in soavtorica študije Rebecca Burch z newyorške državne univerze State University of New York. Če torej ne veste, kako flirtati, v svoj arzenal dodajte humor. Led prebijte z vzpostavitvijo očesnega stika in nasmeškom. Nato pa lahko uporabite bolj napredne tehnike osvajanja.

Atraktivna nogometašica, ki polni tribune
Preberi še
Atraktivna nogometašica, ki polni tribune

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497