Moskisvet.com
odnosi

Odnosi

To je dobro narediti že takoj po razhodu

V.H.
14. 02. 2024 14.09
0

Mogoče ste še do včeraj verjeli v ljubezensko pravljico, ki se nikoli ne bo končala, a sta kljub temu prišla do konca skupne poti. Delo na odnosu se ni obrestovalo, zato morate zdaj nekaj narediti, da jo boste lahko preboleli in pozabili. Brisanje ljubezni iz srca ob vseh lepih in nepozabnih spominih nikoli ni povsem enostavno, a vam bo uspelo, če ste jo resnično pripravljeni izpustiti.

Obdobje prebolevanja je stresno že samo po sebi, a bo minilo, če si ne boste dodajali soli na svežo rano. Čeprav bi najraje pobegnili od vse bolečine, ki jo čutite ob njenem odhodu, se boste morali z njo soočiti – pogumno in zrelo. Za vas smo pripravili seznam stvari, ki vam bodo olajšale mučne trenutke in vas spodbudile, da boste lažje šli naprej – v lepšo prihodnost.

Poiščite svoje veselje v majhnih stvareh, ki vam bodo odvrnile misli od nje 

V tem času zagotovo ni težko najti tisoč in enega razloga za žalost in jezo, a uspešnejše se boste borili z vsemi neprijetnimi občutki, če boste našli v majhnih stvareh tudi kakšen razlog za svojo srečo. Že res, da se boste morali precej potruditi, a je vseeno vredno poskusiti. Ne dovolite si, da vas popolnoma prevzamejo misli samo o njej, pa tudi če vas vse sili v to. Počnite še kaj drugega, kar vam bo pomagalo, da se ne boste neprestano vrteli v krogu. Pojdite na pijačo z bližnjimi prijatelji, oglejte si kakšno dobro komedijo ali tekmo, naredite red v svojem stanovanju, operite avto, privoščite si kaj dobrega za pod zob in še in še. Vse te male stvari vas bodo počasi, a zanesljivo krepile, da se ne boste izgubljali v malodušju in žalosti.

Poskrbite za malo veselja in razvedrila v dobri družbi, kar vas bo motiviralo za naprej.
Poskrbite za malo veselja in razvedrila v dobri družbi, kar vas bo motiviralo za naprej. FOTO: Dreamstime

Bodite skrbni do svojega telesa in lažje se boste spopadli tudi s svojo stisko

Nič neobičajnega ni, če ste pozabili na sebe, povsem osnovne stvari, ker se ne morete osredotočiti na nič drugega. A se boste mogli, saj boste lažje predelali svojo bolečino, če boste v formi, tako in drugače. Vstanite iz svoje postelje, pa naj bo še tako težko, saj morate svojemu telesu zagotoviti dovolj gibanja in ohranjati kondicijo. Odpravite se v naravo, sprehajajte se, tecite, telovadite, podajte se na kakšen bližnji hrib in z vsakim korakom boste bližje osebni zmagi, ki si jo želite – pozabiti nanjo. Tako boste razbistrili svoje težke misli in tudi lažje zaspali, ko boste zvečer legli v posteljo. In kar je najpomembneje, prav dober spanec je ključen, da lahko vaši možgani uspešno predelajo stisko.

Uprite se začaranemu krogu in ustavite overthinking

Vrtenje v krogu vedno enakih misli in ponavljajočih se vprašanj "zakaj, zakaj, zakaj" ne bo učinkovalo, kot tudi ne bo pomagalo dolgotrajno analiziranje, kaj vse ste naredili narobe, zakaj se je ohladila, si ne želi več prihodnosti z vami in podobno. Zgodilo se je in treba je iti naprej, še posebej, če veste, da je to v resnici najbolje, tako zanjo kot za vas. To si je včasih težko priznati in v trenutku šibkosti ste se mogoče pripravljeni ponižati, moledovati, jo prositi, da si premisli, zato se ne prepustite nerealnim mislim, kako lepo bi bilo, če bi ... Ker ne bi bilo nič bolje ali drugače. Ne pozabite, da imamo sami tudi vpliv in nadzor nad svojimi mislimi, če hočemo, zato jo naslednjič, ko se bo prikradla v njih, občutite, a se ne ustavite. Vse, kar morate storiti, je, da jo osvobodite iz svoje glave.

Torej, nekoga, ki ste ga ljubili, prav gotovo ni lahko pozabiti, a ni vam treba pozabiti, saj je pomembno le to, da vas bodo spomini nehali boleti in se boste nanjo nekega dne spomnili z nasmeškom. Kot nekaj lepega, kar ste doživeli v preteklosti, a to ne pomeni, da prihodnost ne more biti še bolj bleščeča, toda z drugo osebo. A najprej se morate odločiti, da greste naprej, in prvi korak je prav gotovo, da začnete svoj proces prebolevanja, če ne danes, pa jutri. Vsaka oseba je lahko tudi naša dragocena lekcija, če se od nje kaj naučimo – tudi tega, kako se posloviti od oseb, ki niso prave za nas.

Slovo je včasih težko, a nujno.
Slovo je včasih težko, a nujno. FOTO: Dreamstime


 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479