Moskisvet.com
Varanje

Odnosi

Teh 5 vprašanj vam bo zastavil partner, ki vas vara

M.S.
18. 10. 2022 05.00
1

Sumite, da vam je partner nezvest? Obstaja kar nekaj znakov, ki kažejo na to, da vas partner vara. Med drugim, če vam zastavlja sledeča vprašanja.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Prešuštnike izdajajo številni znaki. Po besedah strokovnjakov za partnerske odnose jih izdajajo tudi nekatera vprašanja, ki jih zastavljajo svojemu partnerju oz. partnerki. Zato pozorno spremljajte, kakšna vprašanja dobivate, saj tisti, ki varajo, postavljajo določen tip vprašanj, da se izognejo temu, da bi se ujeli v lastne laži, in da bi prikrili svoje sledi.

Prešuštniki želijo, da partner podvomi o svojih instinktih.
Prešuštniki želijo, da partner podvomi o svojih instinktih. FOTO: Shutterstock
Nezvestoba: to so najočitnejši znaki, da vas partner vara
Preberi še
Nezvestoba: to so najočitnejši znaki, da vas partner vara

In katera so tista najbolj pogosta vprašanja, ki ji zastavljajo tisti, ki varajo? 

''Zakaj se obnašaš tako čudno?''

Kadar skušamo varanje prikriti, lahko zaradi skrivanja postanemo paranoični, saj se bojimo, da bo resnica prišla na dan. Zato začnejo prešuštniki svojega partnerja spraševati, zakaj se obnaša tako čudno, čeravno se morda ni nič spremenilo. ''Če vas partner vara, vas bo morda to vprašal, da preveri, ali ste pri njem opazili nenavadno vedenje in ga razkrinkali," razlaga terepevtka za odnose Megan Harrison.

''Kaj počneš nocoj?'' ali ''Kdaj se vrneš nocoj?''

Večina izmed nas si želi, da bi partnerja zanimalo, kaj se dogaja z nami, a to je lahko znak za alarm, če se to začne znenada. Če se partner kar naenkrat precej bolj zanima za vaš vsakdan, za vaš urnik, je to lahko znak, da vam je nezvest. ''Tovrstna taktika jim pomaga oblikovati lastne načrte, saj vedo, da ima partner tedaj druge preokupacije,'' razlaga strokovnjak za odnose Ian Lang.

Prešuštniki so običajno mojstri manipulacije.
Prešuštniki so običajno mojstri manipulacije. FOTO: Shutterstock
6 znakov, da je spal z drugo žensko
Preberi še
6 znakov, da je spal z drugo žensko

''Se ti zdi ta oseba privlačna?''

Projekcija – gre za obrambni mehanizem, ki vključuje pripisovanje lastnih občutkov, želja ali lastnosti drugi osebi – je pogosta taktika prešuštnikov oz. ljudi, ki jih daje občutek krivde. To pogosto vodi do vprašanja, kot je ''Ali te ta oseba privlači?'' oz. ''Se ti zdi tvoj sodelavec privlačen?''. ''Bojijo se, da bi se jim začelo dogajati to, kar delajo sami,'' pojasni terapevtka Tina Marie Del Rosario.

''Zakaj me to sprašuješ?''

Oseba, ki vara, se pogosto poslužuje čustvene zlorabe oz. manipulacije, ki ji pravimo 'gaslighting'. Z njo želi partnerja prepričati v to, da začne dvomiti vase, da izgubi občutek za realnost in se začne spraševati, kaj je z njim narobe, vse v želji, da bi prekrili svoja dejanja, razlaga psihiatrinja in strokovnjakinja za duševno zdravje Ketan Parmar. Prešuštnik bo poskušal pozornost preusmeriti drugam, ko jih boste kaj vprašali. Z vprašanjem ''Zakaj me to sprašuješ?'' verjetno skuša odvrniti sum. ''Če vas partner vara, bo skušal ustvariti občutek, da ste vi tista oseba, ki je nerazumna ali sumničava,'' dodaja Parmarjeva. Vprašanje, ki izdaja prešuštnika, je tudi ''Se ti ne zdi, da pretiravaš?'', s čimer želi, da podvomite v lastne instinkte. ''Če vara, bo skušal ustvariti občutek, da si namišljate stvari ali celo, da ste paranoični.''

Svinganje, varanje, večženskost in večmoškost
Preberi še
Svinganje, varanje, večženskost in večmoškost

"Ali me varaš?"

Včasih čustvena manipulacija prešuštnika privede tako daleč, da on vpraša partnerja, ali ni morda on tisti, ki vara. Strokovnjakinja za odnose Christy Neal razlaga, da je to najbolj očiten znak, da vas partner vara, in to lahko z ust prešuštnika slišimo celo pred vsemi naštetimi vprašanji. ''V drugih vidimo stvari, s katerimi se borimo sami. Če vas partner nenehno obtožuje, da ga varate, je velika verjetnost, da je on tisti, ki vara,'' razlaga Nealova.

Moške, ki varajo, izdajajo poteze obraza
Preberi še
Moške, ki varajo, izdajajo poteze obraza

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 325