Moskisvet.com
Strast

Odnosi

Tako lahko preverite, ali ste dobri v postelji

E.R.
14. 05. 2024 02.00
0

Vsi si želimo, da bi bili med rjuhami fantastični ljubimci, a resnica je, da to marsikomu ne uspeva najbolje. Kako pa v prvi vrsti sploh lahko ocenimo, kako dobri smo v postelji, glede na to, da gre za izjemno subjektivno oceno? Konec koncev ima vsak svoje želje, in kar ustreza enemu, je lahko povsem neugodno drugemu. Vseeno pa obstaja nekaj lastnosti, ki so skupne vsem, ki slovijo kot dobri ljubimci. Najdete jih v nadaljevanju.

"Biti dober v postelji pomeni, da ste entuziastičen partner, ki zna dobro komunicirati," pravi terapevtka za pare dr. Alisha Powell za Bustle. "Doživeti kakovostno izkušnjo v spalnici zahteva, da se oba počutita udobno drug z drugim in s svojim telesom. Oba posameznika morata biti pripravljena izvedeti več o svojem partnerju, da bi dosegla večji užitek ... Ko sta oba partnerja enakovredna udeleženca in sta odprta za učenje eden o drugem, potem se izkušnja intimnosti poveča."

Kaj je seksomnija?
Preberi še
Kaj je seksomnija?

Preprosto povedano, biti dober v postelji ni odvisno samo od vaših tehničnih veščin: gre za vaš splošni odnos in pripravljenost, da izboljšate svojo spolno zmogljivost (pa tudi, če je ta po vašem mnenju že odlična). Po anketi Millennial Sex Survey, ki jo je podjetje SKYN Condoms izvedlo leta 2018, kar 67 odstotkov milenijcev sebe dojema kot "neverjetne" ali "zelo dobre" v postelji, kar je po mnenju nekaterih odlična novica, saj je samozavest v postelji ključnega pomena! Vendar pa vas lahko pretirano zaupanje v svoje spolne sposobnosti spravi v težave, saj vam ego morda prepreči, da bi poskusili nove stvari ali sprejemali povratne informacije od partnerja. Tukaj je nekaj načinov, kako ugotoviti, ali ste – po mnenju strokovnjakov – res dobri v postelji.

Spolne odnose lahko izboljšate na številne načine.
Spolne odnose lahko izboljšate na številne načine. FOTO: Shutterstock

Pripravljeni ste se naučiti, kaj ustreza vašemu partnerju

Niti dve telesi na tem svetu nista enaki, kar pomeni, da se morate pri vsakem novem ljubimcu naučiti, kaj njemu specifično med rjuhami najbolj ustreza. Ta proces pa seveda nima končne postaje.

"Dober spolni odnos zahteva potrpljenje, prakso, opazovanje, komunikacijo, več prakse in posledično veliko introspekcije," pravi Tara Struyk, soustanoviteljica Kinklyja, za Bustle. "Zahteva, da sebe in svojega partnerja vprašaš, kaj je šlo dobro in kaj ne tako dobro, ter se iz teh stvari učiš, da sčasoma postaneš boljši ljubimec."

4 znaki, ki žensko ''izdajajo'', da je bila nedavno potešena
Preberi še
4 znaki, ki žensko ''izdajajo'', da je bila nedavno potešena

Ste samozavestni in prepričani vase

Če želite biti dobri ljubimci, morate to najprej sami verjeti. Vsak ima sicer svoje negotovosti, a če želite izboljšati svojo uspešnost pri posteljnih aktivnostih, je delo na krepitvi samozavesti odličen začetek.

"Vsi so do neke mere negotovi, toda že samo prepričanje, da si sposoben, lahko zelo pomaga tvojemu partnerju, da ga odnese v trenutku," pravi Struykova.

Dolgčas med rjuhami? Poskusite te preizkušene trike
Preberi še
Dolgčas med rjuhami? Poskusite te preizkušene trike

V postelji niste sebični

Pomembno je, da poveste, kaj si v postelji želite, prav tako pa je pomembno, ugodite želji svojega partnerja. "Spalnica ni prostor, kjer se šteje usluge," pravi trener za seks in odnose Ken Blackman za Bustle. "Težiti morata k temu, da drug drugemu delata lepe stvari, samo zato, ker se ob tem počutite dobro, saj to seva naravnost v preostali del vašega  ljubezenskega odnosa."

Tako lahko začinite spolno življenje na preprost način
Preberi še
Tako lahko začinite spolno življenje na preprost način

 Uživate v vsaki minuti posteljne aktivnosti

Tako imenovani "quickie" je seveda pri tem zgodba zase, a v splošnem se vam med spolnim odnosom ne bi smelo muditi k doseganju vrhunca. Dober ljubimec je tisti, ki si vzame potreben čas in ob tem uživa v vsaki stopnji spolnega odnosa. "Nikamor se vam ne mudi, ker uživate v celotnem procesu," pravi Blackman. "Flirtanje. Občutek, da si partnerja želiš, in obratno. Slačenje. Vse to. Tako kot uživate v samem finalu, tako morate uživati med potjo, ki vodi do njega."

Pri spolnem odnosu je potrebno uživati v vsaki minuti - od začetka do konca.
Pri spolnem odnosu je potrebno uživati v vsaki minuti - od začetka do konca. FOTO: Adobe Stock

Vaše ljubezensko življenje ima občutek kontinuitete

Čeprav je lahko vsak spolni odnos (tehnično) popolnoma drugačen od prejšnjega, se bo resnično vroče spolno življenje zdelo neprekinjeno – kot da vedno obstaja prisotna spolna energija, tudi ko niste v postelji.

"Zdi se, da se bo vaš naslednji intimni odnos nadaljeval tam, kjer se je zadnji končal," pravi Blackman. "Dobri občutki se prenašajo v življenje in subtilno prežemajo vaš čas zunaj spalnice."

Tolikokrat mesečno bi morali moški doživeti izliv
Preberi še
Tolikokrat mesečno bi morali moški doživeti izliv

 S partnerjem delite svoje fantazije

Vsakdo ima svoje fantazije in eden izmed znakov dobrega ljubimca je, da ste pripravljeni deliti svoje spolne fantazije in želje s svojim partnerjem – obenem pa tudi, da ga zaradi teh fantazij ne obsojate.

"Ne glede na to, ali ste v dolgotrajnem razmerju ali skočite med rjuhe samo občasno, lahko pogovor o spolnih fantazijah s partnerjem odpre povsem nov svet izkustva," pravi dr. Andy Zamar, ustanovitelj Londonskega psihiatričnega centra in ustvarjalec naprave Prolong Climax Control. "Ta namreč vpliva na vašo domišljijo in aktivira globoko zakoreninjene koncepte o tem, kaj vas vzburja," še dodaja.

To pravilo vam bo seks spremenilo za vedno
Preberi še
To pravilo vam bo seks spremenilo za vedno

Spoštujete partnerjeve meje

Velik del tega, da ste dobri ljubimci, predstavlja tudi to, da ste uglašeni s partnerjevimi potrebami in željami, kar vključuje tudi to, da prepoznate, kdaj vaš partner ni razpoložen za posteljno telovadbo. "Dober spolni partner spoštuje meje ljubljene osebe," pravi Bethany Ricciardi, učiteljica spolnih odnosov na TooTimid. "Partnerji bi morali biti ljubeči in potrpežljivi do vaših občutkov. Tako kot bi morali izpolniti vaše nove spolne želje in poskusiti nove stvari, tako bi morali biti obzirni do vas, ko niste razpoloženi."

V postelji morate biti ljubeči in potrpežljivi.
V postelji morate biti ljubeči in potrpežljivi. FOTO: Shutterstock

Ste odprti za nove stvari

Popolnoma v redu je, da si s partnerjem ustvarite določeno spolno rutino, toda to, da ste dobri v postelji, pomeni, da ste pripravljeni iskati tudi nove načine za ohranjanje iskrice, na primer z občasnim eksperimentiranjem v postelji.

"Tudi pare z visoko kemijo in neverjetno spolno slo lahko v spalnici preseneti dolgčas," pravi Ricciardijeva. "Dobrega spolnega partnerja ne bi smelo biti strah ali sram razpravljati o uvajanju novih želja v spalnico. To so lahko spolna dejanja, spolne igrače, več partnerjev ali različni spolni položaji. Če ste odprti za preizkušanje novih stvari, boste svojemu partnerju začeli prinašati spolne užitke na načine, ki si jih morda niste predstavljali!"

To o vas povedo vaše spolne fantazije
Preberi še
To o vas povedo vaše spolne fantazije

Znate komunicirati o vaših spolnih potrebah

Če je vaš cilj vroč intimen odnos – tako za vas kot za vašega partnerja – morate biti sposobni partnerju povedati svoje spolne potrebe, saj lahko samo s komuniciranjem vaš partner izve, kaj vas vzburja in kaj ne. "To pomeni vse, od tega, da ste odprti za umazane pogovore, do tega, da partnerju preprosto poveste, kaj želite v postelji in kako želite, da to stori," pravi Ricciardijeva in dodaja: "Bodite prepričani, da opišete vse tako, kot je vam všeč, saj smo na koncu sami odgovorni za svoje orgazme!"

Na žalost ne obstaja noben skrivni spolni trik, ki vas bo samodejno preoblikoval v neverjetne ljubimce. Dobra novica? Biti resnično dober v postelji zajema veliko več kot le vaše tehnične veščine. Dokler ste odprti, spoštljivi in komunikativni, vas nič ne ovira, da si na tem področju ne bi pridobili slovesa petih zvezdic.

Erotika

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: bustle.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400