Moskisvet.com
Samozavest na zmenku

Odnosi

4 praktični nasveti za večjo samozavest na zmenku

A.P.
13. 11. 2019 14.59
0

Se želite počutiti bolje v svojem telesu? Želite na zmenku izžarevati večjo samozavest? Za vas imamo štiri praktične nasvete, katerih lepota je, da vas praktično nič ne stanejo, ne zahtevajo veliko dodatne energije in vam pomagajo, da se takoj začnete počutiti bolje in samozavestneje.

Prvi zmenki so za marsikoga precej stresni in polni negotovosti, saj ne vemo kako prebiti led, kako začeti pogovor, o čem se sploh pogovarjati, kako biti bolj sproščen itd. Vse to načenja našo samozavest, kar zadevo le še poslabša. Za samozavest pa je znano, da je dobra lastnost, ko gre za zmenkarije, če z njo le ne pretiravamo. Kako jo pridobimo? Tako, da smo na dolgi rok prijazni do sebe. Samozavest nam namreč ni kar dana, ampak si jo ustvarjamo dan za dnem. Bodisi pa samopodobo rušimo ali pa gradimo.

Pomahajte izgorelosti v slovo
Preberi še
Pomahajte izgorelosti v slovo

Dejstvo je, da večjo samopodobo kot imamo, samozavestneje se bomo predstavili. Mnogi sabotirajo sami sebe, ko si zaradi slabe samozavesti ne dajo prave priložnosti, da bi koga spoznali. Bodisi se bojijo začetne komunikacije ali pa so zapečkarji.

Oseba na drugi strani se običajno sooča z istimi negotovostmi kot vi, zato se ne ustrašite.
Oseba na drugi strani se običajno sooča z istimi negotovostmi kot vi, zato se ne ustrašite. FOTO: Shutterstock

Štirje praktični nasveti za večjo samozavest na zmenku

Obema je enako narodno

Treba se je zavedati, da na prvih zmenkih vsi poskušamo sebe predstaviti v najboljši luči. Najsi gre za razgovor za službo ali prvi zmenek. Prva srečanja niso nikoli realni pokazatelj naše osebnosti. Če se na prvem zmenku počutite čudno, da ste izpadli nerodni, nezanimivi, pomislite, da se tudi oseba na drugi strani skoraj zagotova sooča z istimi negotovostmi.

Privoščite si spremembo

Če se vračate na dejting sceno, si omislite novo frizuro, nov stil, nov pristop ipd. Večja sprememba lahko pozitivno vpliva na vaše počutje. Naj bodo zmenki razlog, da stopite iz cone udobja in preizkusite nekaj novega oz. naredi nekaj, kar ste (pre)dolgo odlašali.

Izberite nasmeh.
Izberite nasmeh. FOTO: Shutterstock

Izbira oblačil

Ne pravijo zastonj, da obleka naredi človeka. A za zmenek izberite oblačila, v katerih se boste počutili predvsem udobno. Kako dobro se počutite v obleki, ki jo nosite, je ključno za samozavest – tudi in predvsem ko hodite na zmenke. Ni namreč univerzalnega pravila oz. kodeks oblačenja za zmenke, zato vam ni potrebno nositi poštirkane obleke in se ves večer dušiti zaradi ozko zapete srajce. Izberite nekaj modnega, predvsem pa poskrbite, da ste videti čisti in urejeni. A ne pretiravati zgolj zato, da bi na nekoga naredili vtis.

Sprememba lahko pozitivno vpliva na vašo samozavest.
Sprememba lahko pozitivno vpliva na vašo samozavest. FOTO: Shutterstock

Nasmeh

Ne pravijo zastonj, da je nasmeh nalezljiv. Z nasmeškom na ustih boste v očeh drugih delovali samozavestnejše, hkrati pa se samozavestneje počutili tudi sami. Ko se smejemo s celim obrazom, se v telesu začnejo sproščati endorfini oz. hormoni sreče in avtomatično se počutimo bolje – ne glede na to ali gre za pristen ali zaigran nasmeh, saj možgani ne poznajo razlike. Raziskave kažejo, da smejanje pomaga tudi zmanjšati nivo stresa. V očeh drugih pa z nasmeškom na obrazu ne izpademo zgolj dostopnejši in bolj privlačni, ampak tudi bolj vredni zaupanja.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376