Moskisvet.com
Seksualno zrcaljenje

Odnosi

Seksualno zrcaljenje – tehnika za povečanje spolnega poželenja

A.P.
05. 06. 2020 06.00
0

Verjetno ste že slišali za zrcaljenje, tehniko za večjo priljubljenost in uspeh, ki se v odnosih z najbližjimi odvija na nezavedni ravni. Zrcaljenje je oblika močne povezanosti, ki se navzven odraža v sinhroniziranosti – drug drugemu zaključujemo stavke, ponavljamo geste, govorimo na enak način, ''beremo'' misli ipd. Zrcaljenje se dogaja, ko se naše vedenje ujema z vedenje drugega, najsi bo na verbalni ali neverbalni ravni (gibanje, drža, geste), tehniko zrcaljenja pa lahko uporabimo tudi za popestritev spolnega življenja.

Z zrcaljenjem, za katerega so krivi t. i. zrcalni nevroni, lahko v odnosih ustvarjamo močno povezanost, z uspešnim zrcaljenjem pa si lahko pomagamo pri poslu, z njim pa lahko začinimo tudi spolno življenje, trdi seksologinja Sadie Allison, ki pravi, da seksualno zrcaljenje krepi čustveno povezanost in poveča užitek obeh partnerjev.

S seksualnim zrcaljenjem lahko začinite dogajanje med rjuhami.
S seksualnim zrcaljenjem lahko začinite dogajanje med rjuhami. FOTO: Shutterstock
Ta 3 astrološka znamenja najtežje zdržijo brez seksa
Preberi še
Ta 3 astrološka znamenja najtežje zdržijo brez seksa

Da seksualno zrcaljenje poveča zadovoljstvo in užitek obeh partnerjev, kažejo številne raziskave. Zrcaljenje se okoli nas odvija vseskozi, pogosto na nezavedni ravni. Ko vidite nekoga zehati, zazehate tudi vi, ko se nekdo zasmeji, se zasmejite tudi vi ipd. Posnemanje izkustev pri posnemovalcu pogosto vzbudi enaka čustva. Zrcaljenje v partnerskem odnosu je znak čustvene inteligence, pravi Allisonova, ki dodaja, da lahko ''posnemanje spolnega partnerja izboljša čustveno povezanost med spolnim odnosom, ki je zaradi tega bolj intimen in zabaven'', pri čemer imata koristi oba. Običajno poteka spontano, nezavedno – vaš partner stori nekaj in vi storite enako – lahko pa z zavestnim zrcaljenjem, s tem ko posnemate zvoke, dejanja in mimiko partnerja, zadeve dodatno začinite. Preučite partnerja in se oborožite z znanjem ter po potrebi vadite pred ogledalom. ''Če se zavestno osredotočite na seksualno zrcaljenje zvokov, lahko dodate nove dimenzije spolnemu aktu. Posnemajte njegova dejanja, gibe, dihanje in zvoke. Če vas poljublja po vrat, mu poljube vrnite. Če vam šepeta na uho, mu zašepetajte še vi ...''

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497