Moskisvet.com
tinder

Odnosi

Poznate izraz bober, ki grize?

V.H.
03. 10. 2022 05.00
0

Nekoč smo poslušali pravljice, potem smo odkrili revije in filme, zdaj pa iščemo na spletu svojo zgodbo ali več njih. Lepa telesa, dovršene figure, vabljivi nasmehi, zapeljive poze, vse to in še več nam je na dosegu roke samo z nekaj kliki. Tako blizu in tako daleč, medtem ko nešteto dražljajev prevzema naše telo, dopamin se sprosti in smo le še nekaj trenutkov stran od tega, da bomo spoznali nov pogovorni izraz, ki je v zadnjem času vse bolj v uporabi – bober, ki grize. Več o tem si lahko preberete v nadaljevanju.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

S pojavom sodobnih tehnologij, družbenih omrežij in novih oblik komuniciranja vsak dan nastajajo tudi novi izrazi, ki opisujejo naše vedenje v online svetu, v katerem hočemo ali nočemo preživimo veliko časa in mu namenjamo ogromno naše pozornosti. Najrazličnejši osvajalni prijemi se počasi selijo na splet, kjer se učimo novih veščin in pristopov, saj se ne moremo več posluževati dobrih starih fraz, kot so, Bi kaj spila; Koliko je ura, Greva plesat ... In računati na kemijo, da bo začela delovati, ali pa nam bo pri misiji 'prišel, videl, zmagal' pomagal celo kakšen kozarček preveč.

Časi so se spremenili

Priznajmo si, zdaj je marsikaj drugače in zmagovalci se uspešno prilagajajo, a pri tem je treba imeti v mislih, da niso vsi zmagovalci, ne glede na to, kako zelo se (narobe) trudijo osvojiti svojo trofejo oz. trofeje. Spletne aplikacije za zmenke in družbena omrežja namreč zahtevajo fotogeničnost ali dobrega fotografa, hitre prste in dobro mero spretnega izražanja, ki zajema še kaj več od stavkov: hej ti, lepa si; lepa roža; huda si; kako si; kaj dogaja, od kod si ... 

Pravega bobra prepoznamo po ploščatem repu, plavalni kožici in velikih sekalcih, a tokrat ne gre za bobra, ki je razširjen po Evropi ob rečnih dolinah ali jezerih, vidimo pa ga lahko tudi v živalskem vrtu, ampak za bobra, ki kraljuje na spletu (to misli on sam) in neumorno grize. 
Bober
Bober FOTO: AdobeStock

Statistika in sindrom karpalnega kanala

Verjetno ste že slišali za igranje na statistiko, kar pomeni, da pišeš vsem in računaš na določen procent odzivov, ki ga večinoma ne dobiš od svoje ciljne skupine, a je to še vedno bolje kot nič, če ti je bolj kot kar koli drugega pomembna kvantiteta. Če spustiš svoje kriterije oz. raje pozabiš na njih, pa naj si bodo to osebne preference glede videza, pogovorov, inteligence, statusa in tako naprej, lahko narediš več črtic na robu svoje postelje. Čeprav je danes bolj kot polomljena postelja prej utrujena tvoja roka od nenehnega klikanja na tipko sledi, dodaj ali od potegov v desno. 

Ponudba je velika ... Za nekatere prevelika 

Družbene norme so se zrahljale in postale bolj permisivne, zato je občutek, da imamo lahko vse, kar si poželimo, v ospredju (ne vidimo več realne slike) in nas lahko preganja tudi, ko smo v razmerju. Na voljo je toliko oblin, ki jih vidimo od spredaj, še več od zadaj, da se počutimo, kot da smo v trgovini z bonboni, ki se jim ne moremo upreti. In če nas nikoli niso naučili, da preveč sladkorja škoduje zdravju oz. v tem primeru tudi našemu odnosu, bomo imeli nepotrebne težave z nenehnimi padci v ljubezenskem življenju in tudi tam spodaj, ko bomo potrebovali vedno več in več novih spodbud.

Vztrajnost je lepa čednost, a ne vedno

Nasploh velja, da nas bo vztrajnost pripeljala daleč, a v določenih primerih samo daleč od osnovnega bontona, če ne upoštevamo ali nočemo upoštevati zavrnitev, ki vključujejo jasen in glasen NE. To pomeni, da težimo, hočemo prestopiti meje, ki so nam postavljene, hkrati pa si zbijamo ceno, ker delujemo obupano, še posebej če se proti ne-jem borimo dan za dnem, več mesecev, leta in leta. In če se za piko na i naše izbranke med seboj (s)poznajo, bodo hitro rekle: To je ...

... bober, ki grize.

V zadnjem času se veliko govori o bobru, ki grize.
V zadnjem času se veliko govori o bobru, ki grize. FOTO: AdobeStock

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 325