Moskisvet.com
Spolnost

Odnosi

7 znakov, ki žensko ''izdajajo'', da že dolgo ni imela spolnih odnosov

M.S.
08. 04. 2024 05.00
1

Da je spolnost koristna za zdravje, veste verjetno vsi, tokrat pa vam bomo predstavili bolj in manj očitne znake, ki kažejo na to, da ženska že dlje časa ni imela spolnih odnosov.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Seks je svojevrsten ventil, tudi za negativno energijo, zato pomembno vpliva na naše zadovoljstvo oz. počutje. Negativne posledice spolne abstinence pa so hujše, kot morda mislite.

Napake, ki ji v postelji dela večina moških
Preberi še
Napake, ki ji v postelji dela večina moških

Redno spolno življenje pozitivno vpliva na zdravje in obratno. Ko ne seksamo, to zdravju škoduje. V primeru moških tvegamo erektilno disfukcijo, poveča se tveganje za raka prostate (redni izlivi zmanjšajo tveganje za to obliko raka), stres je bolj izrazit (med seksom se poveča raven endorfinov, ki skrbijo za dobro počutje, in ko jih je v telesu premalo, so učinki stresa opaznejši), poviša se krvi pritisk (to poveča tveganje za kardiovaskularne bolezni), pade nam odpornost (če večkrat seksamo, imamo v krvi več imunoglobulina, ki velja za temelj dobrega imunskega sistema), lahko pa nam naraste tudi telesna teža.

Pomanjkanje seksa lahko pomembno vpliva na različne aspekte življenja.
Pomanjkanje seksa lahko pomembno vpliva na različne aspekte življenja. FOTO: Adobe Stock

Dejstvo je, da premalo seksa povzroča tako duševna kot fizična neskladja v telesu. Pojavijo se lahko raznorazne blokade in napetosti v telesu. V primeru kroničnega pomanjkanja spolnih odnosov se to lahko stopnjuje v nestanovitno in tudi agresivno obnašanje.

Koliko naj bi trajala predigra za popoln seks?
Preberi še
Koliko naj bi trajala predigra za popoln seks?

Teh 7 znakov žensko "izdaja", da dlje časa ni imela spolnih odnosov:

Slabša samopodoba

Ko ženska dolgo časa ne seksa, je velika verjetnost, da bo izgubila na samozavesti. To je posebej pogost pojav, kadar abstinenca nastopi za tem, ko je ženska redno seksala. Abstinenca žensko lahko privede tako daleč, da se ima za neprivlačno.

Tolikokrat mesečno bi morali moški doživeti izliv
Preberi še
Tolikokrat mesečno bi morali moški doživeti izliv

Pozabljivost

Pomanjkanje seksa vpliva na sposobnost pomnjenja. Če ženska dlje časa ni seksala, vam bo to pogosto rojilo po glavi. Obstaja večja verjetnost, da bo težje oz. manj razmišljala o drugih aspektih življenja. 

4 najpogostejše moške težave ''tam spodaj''
Preberi še
4 najpogostejše moške težave ''tam spodaj''

Pomanjkanje spanca

Seks ima pomirjevalni učinek in po njem lažje zaspimo. Če vaš um konstantno melje, se težko osredotočite na eno stvar – tudi spanje. Študije so pokazale, da spolnost pozitivno vpliva na spanec, pomanjkanje seksa pa povzroča tudi padec libida. Ko seksamo, se v telesu sprošča oksitocin, ki sprošča mišice in zmanjšuje stres. Ta hormon se sprošča tudi med spanjem.

Seks tudi lajša bolečine.
Seks tudi lajša bolečine. FOTO: Adobe Stock

Oslabljen imunski sistem

Spolna abstinenca, kot že rečeno, negativno vliva na naše zdravje, saj se poveča možnost, da zbolite. Razlog je nekvaliteten spanec, kar poveča možnost za nastanek bolezni. Študija je tudi pokazala, da ljudje, ki seksajo redno, živijo dlje.

Kako povečati penis na naraven način?
Preberi še
Kako povečati penis na naraven način?

Manj je komunikativna

Ljudje moramo biti razpoloženi za interakcijo z drugimi, pomanjkanje seksa in posledična nerazpoloženost pa lahko vodita v introvertiranost.

Povišana telesna teža

Če niste redno fizično aktivni, se pomanjkanja seksa utegne poznati tudi na teži. Oseba povprečno med seksom porabi pribl. 100 kalorij, kar ni veliko, a sčasoma se to lahko pozna na našem telesu, če sicer nismo aktivni in ne uživamo manj kalorij.

8 skrivnosti oralnega zadovoljevanja
Preberi še
8 skrivnosti oralnega zadovoljevanja

Staranje

Pomanjkanje seksa je na dolgi rok stresno in lahko izzove nervozo, vse to pa pospeši procese staranja, s slednjim pa se zmanjšuje tudi spolna sla. Več o navadah, zaradi katerih se hitreje staramo, si lahko preberete TU.

Kaj je anksioznost zaradi orgazma?
Preberi še
Kaj je anksioznost zaradi orgazma?

Delno povzeto po espreso.co.rs

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400