Moskisvet.com
sodelavke

Odnosi

Obrekujete svojo ženo s sodelavkami?

A.K
04. 04. 2024 05.00
0

Vsi vemo, da lahko težave v razmerju, ki jih spremljajo jeza, razočaranje, ranjen ponos ali kakšno drugo negativno čustvo, močno vplivajo na naša dejanja v življenju. Včasih tudi takšna, za katera nam je kasneje še kako žal. Eno nedopustnih je denimo razkrivanje osebnih podrobnostih iz vašega zasebnega življenja drugim ženskam – sodelavkam, kolegicam, prijateljicam. Ste se kdaj vprašali, kje je tista meja, čez katero absolutno ne boste šli? So namreč vsebine, ki sodijo le v vajin odnos s partnerico oziroma ženo.

Imate prijateljice, ki vedo vse o vaši družini?
Imate prijateljice, ki vedo vse o vaši družini? FOTO: Shutterstock

Najhitrejši način s katerim lahko spodkopljete zaupanje v vašem partnerskem odnosu je, da z drugimi ženskami delite skrivnosti o vaši ženi, otrocih ... To so vsebine, ki se tičejo le vaju ali družine.

Prvi NE: Nikoli se ne pritožujte drugi ženski o težavah, ki jih imata z ženo

Zakaj? Ker s tem, ko se pritožujete nad svojo partnerico (ali jo celo obrekujete), kažete na nespoštovanje do nje. Tudi razkrivanje skrivnosti in vsebin, ki se tičejo le vaju, pomeni njeno sramotenje. Spoštujte vajin odnos in varujte njeno dostojanstvo. Ne govorite negativno, ne razlagajte intimnih podrobnosti,  ki vas motijo - to so teme, ki so rezervirane le za vaju, zato jih rešujte izključno v odnosu. 

Drugi NE: Izogibajte se tem o spolnosti, skrivnostih in konfliktih

Zakaj? Ker se to enostavno nikogar ne tiče. Intimne teme sodijo za vrata vajine spalnice ali doma. Prav tako morebitne težave ali podrobnosti v zvezi s spolnostjo, konflikti ali družinskimi spori. Nikoli ne postavite vajinega zaupanja na kocko zaradi slabega dne, težjega obdobja, ki ga trenutno preživljata, ali zato, ker vas je bila sodelavka pripravljena poslušati, vi pa ste imeli svojih slabih pet minut.

Tretji NE: Nikoli se ne srečujte z ženskami v njihovem zasebnem okolju

Zakaj? Če že nanese, da se morata s sodelavko pogovoriti o službenih temah zunaj delovnega časa, potem je najbolje, da se dobita nekje zunaj – v restavraciji, lokalu … Če vas povabi domov, je srečanje primerno le, če je prisoten tudi njen mož – s tem ni popolnoma nič narobe. V nasprotnem primeru pa ... vsi vemo, kako je s skušnjavami, kajne? Vsak je krvav pod kožo, zato ne dovolite, da bi slab trenutek uničil vaše razmerje ali celo družino, sploh, če sodelavka ali kolegica napeljuje na to temo in flirta z vami.

težave parov v spolnosti - 6
težave parov v spolnosti - 6 FOTO: iStockphoto
Kako biti popoln oče svojim otrokom
Preberi še
Kako biti popoln oče svojim otrokom

Če imata s partnerico oziroma ženo urejen odnos, potem vam je vse to gotovo že povsem jasno. Se pa morda ob tem sprašujete, kaj je tisto, kar lahko delite o vaši ljubezni drugim.

Prvi DA: Vedno govorite o svoji ženi spoštljivo in pozitivno

Zakaj? Zato ker s tem kažete do nje spoštovanje, postavite zdrave meje drugim predstavnicam ženskega spola in obenem dajete vedeti, da ste v srečnem in izpolnjujočem razmerju.

Drugi DA: Vključite partnerico v pogovor

Zakaj? Če se je ena od vaših kolegic, sodelavk obrnila na vas zaradi kakršnih koli življenjskih težav ali krize, jo vprašajte, ali bi se ji zdelo prav, če se vama pridruži že vaša partnerica. Lahko pa prosite vašo partnerico, da se z njo pogovori namesto vas. To seveda ni vedno mogoče, je pa ena od možnosti. S tem krepite partnersko vez in dajete vedeti, da sta močan tim.

Tretji DA: Povejte ženi o pogovorih z drugimi

Zakaj? Morda se vam sliši smešno, a s tem, ko svoji partnerici poveste o pogovorih z drugimi ženskami, utrjujete njeno zaupanje in kakovost vajinega odnosa. Res je, lahko bi zamolčali, a zakaj, če ženskam odkritost veliko pomeni. Ne razumite narobe, pri tem ne gre za zaslišanje in poročanje o vsem, kar se vam je zgodilo. A če ste v lepem odnosu, boste s svojo najdražjo radi podelili dogodke, ki so se vam zgodili.

Spoštovanje je eden ključnih elementov vsakega zdravega partnerskega odnosa. Ne skrivajte prijateljskih odnosov z drugimi ženskami in predvsem ne počnite stvari, za katere si ne želite, da bi jih partnerica počela vam. Odkritost je nekaj, brez česar v odnosu ne gre. Če se vam zdi, da preprosto morate skrivati stvari pred svojo najdražjo, pa se vprašajte, zakaj to počnete? Je izrazito ljubosumna? Ima razlog za nezaupanje? Kaj v resnici skrivate? Se je sramujete? V tem primeru je potreben temeljit pogovor, skozi katerega  bosta ugotovila, kjer tiči problem.

Kako razumeti ženske?
Preberi še
Kako razumeti ženske?
Spoštujte svojo ženo in družino. Postavite mejo med svetom, ki se tiče le vaju in vsemi ostalimi deležniki v vajinem življenju.
Spoštujte svojo ženo in družino. Postavite mejo med svetom, ki se tiče le vaju in vsemi ostalimi deležniki v vajinem življenju. FOTO: Shutterstock

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492