Moskisvet.com
odnosi

Odnosi

Kdaj obupati nad odnosom?

V.H.
21. 12. 2022 05.00
0

Dobri partnerski odnosi nas spodbujajo, da postanemo najboljša različica sebe, so naša opora in varno zavetje, hkrati pa nam dajejo moč, voljo in zagon, da ne obupamo ob najrazličnejših izzivih, ki se še prehitro prikradejo v naše skupno življenje. Je v našem odnosu res tako ali se v njem večino časa počutimo zagrenjeni, nesrečni in nezadovoljni? Si upamo to priznati tudi sebi? Več o tem, kdaj obupati nad odnosom, si lahko preberete v nadaljevanju.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Mnogo neprijetnih občutkov in vsiljivih misli nas lahko preganja in opozarja, da nekaj ni v redu, a jih tako zelo radi potlačimo, spregledamo ali se preprosto delamo, da ne obstajajo, ker ljubimo svojega partnerja. Ampak ali on ljubi tudi nas? Včasih nočemo sprejeti resnice, čeprav nam s svojimi besedami in dejanji na vsakem koraku kaže, da to ni ljubezen, ki si jo želimo oziroma po kateri hrepenimo. 

Ne upošteva vas

V odnosu gre za dva posameznika, ki si želita biti skupaj, a to ne pomeni, da vaša čustva, potrebe, želje, mnenja, vrednote in vse, kar vam nekaj pomeni, ni več pomembno. Še kako je pomembno, da ste tudi sami upoštevani in slišani v odnosu. Vaša čustva in besede nekaj štejejo, zato jih imate vso pravico izražati, kot imate tudi vso pravico biti v odnosu spoštovani.

Neprestano iščete izgovore za njegovo obnašanje

Pogosto sami pri sebi iščemo tisoč in en izgovor, da bi opravičili partnerja, zmanjšali težo njegovih dejanj, vse le za to, da se nam ne bi bilo treba odpovedati ljubezni. V resnici pa se ji odpovedujemo ravno s tem, ko vztrajamo v odnosih, ki jih moramo opravičevati tudi pri sebi. 

Vso krivdo pripisuje vam

Če imate občutek, da se neprestano opravičujete, včasih tudi sami ne veste, zakaj, je to že znak za rdeči alarm. Prav mogoče je, da gre za osebo, ki ne zna prevzemati odgovornosti za svoja dejanja, ampak raje kaže s prstom na druge. In oseba, ki ni sposobna lastne samorefleksije in sprejemanja svojega dela odgovornosti, se ne zaveda svojih napak, kar pomeni, da se tudi nikoli ne bo spremenila na bolje. 

Želi vas kaznovati ali namerno prizadeti

Odnos partnerja, ki kaže na to, da si vas želi prevzgojiti, kaznovati ali vas kakor koli namerno prizadeti, razkriva samo to, da si vas želi podrediti. Torej iz vas želi narediti sužnja, ki bo pridno izpolnjeval vse njegove zahteve in muhe, da bi si priborili njegovo nagrado oziroma pogojno ljubezen.  

V tem odnosu ste pozabili nase

V primeru, da ste prišli do ugotovitve, da je vaš odnos srečen samo takrat, ko v resnici pozabite nase, torej na vse svoje želje in potrebe, se vprašajte, ali je to res to, kar si želite – biti z nekom, za kogar se morate odpovedati sebi.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 306