Moskisvet.com
odnosi

Odnosi

Kako preživeti zakonsko krizo?

V.H.
19. 09. 2022 05.00
1

Mnogo zakonov lahko zdrsne v krizo, a lažje jo bosta reševala, če sta pripravljena delati na svojem odnosu. V nadaljevanju si lahko preberete nekaj nasvetov, ki vama bodo zagotovo pomagali ohraniti ljubezen med vama.

Čas je, da se začneta spet smejati, uživati v dotikih in skupnem času, zato dajta več od sebe, da bosta imela resnično lepo zakonsko življenje. Še več, vajin zakon je lahko kos številnim viharjem, če bosta le zgradila dovolj močno povezavo. 

Rešujta konflikte sproti in sprejemajta kompromise 

S partnerko se imata lahko neizmerno rada, a to še ne pomeni, da ne more priti do konflikta, v katerem bosta stala kdaj na nasprotnih straneh. Konflikti so del vsakega odnosa in pomembno je, da jih znata ustrezno reševati, ko se pojavijo. Ljudje smo si namreč različni, pa tudi naše želje in potrebe, a skupaj lahko najdeta kompromise in naredita tudi koristne spremembe. In prav zato odločitve sprejemajta v sožitju, da ne bosta zgrešila poti do istega cilja, kar je izpolnjujoč odnos, ki ga lahko ustvarita le vidva sama. 

Odločite se zanjo vsak dan, tudi v krizi.
Odločite se zanjo vsak dan, tudi v krizi. FOTO: AdobeStock

Bodita ekipa

V partnerstvu ne gre za tekmovanje, ampak za sodelovanje, in ravno zato sta skupaj lahko samo še boljša. Smisel globljih odnosov je, da podpirata drug drugega, si pomagata in držita skupaj kot stabilna in močna ekipa, pa četudi sta skregana ali imata slab dan. Bodite spoštljivi do svoje partnerke predvsem takrat, ko ste jezni, utrujeni, potrebujete mir ali samo trenutek zase, pa tudi v komunikaciji z drugimi, ko je ni ob vas. Vajine težave oziroma zakon rešujte z njo in ne s prijatelji, očetom, mamo, stricem in tako naprej, ker imajo lahko drugačne poglede, želje in vrednote od vas. To pomeni, da bodo pri nasvetih več ali manj izhajali iz sebe, kar ni nujno v skladu z vami, hkrati pa so slišali samo vaš del zgodbe in so že zaradi tega hote ali nehote pristranski. 

Partnerko ne jemljite za samoumevno

V zakonu se lahko zelo hitro polenimo, saj imamo, kar smo hoteli, a to še ne pomeni, da se tukaj vse konča. Ljubezen je treba negovati in ohranjati iskrico, ki sta jo nekoč zanetila, da ne bi zdaj dokončno ugasnila. Večkrat ji pokažite, koliko vam pomeni in bodite kot papiga s stavki, ki so balzam za njeno srce ali nežno žensko dušo. Občasno obudite romantiko, pripravite kakšno presenečenje ali poskrbite za malo več adrenalina v vajinem vsakdanu. 

Upoštevajte tudi čustva svoje boljše polovice

Včasih vidimo in slišimo samo tisto, kar hočemo ali nam najbolj ustreza, zaradi česar lahko spregledate tudi čustva svoje partnerke ali še huje, jih namerno zanemarjate. Ni vseeno, kako se počuti v odnosu z vami, saj bo najboljša žena, ko bo tudi slišana, ljubljena in zadovoljena. Dejansko ji prisluhnite in jo vprašajte, kaj potrebuje, še posebej v dneh, ko ni v formi, pa naj jo muči PMS, natrpan urnik ali kar koli drugega. Če jo boste imeli radi in ji ponudili varno zavetje v vašem objemu, ne boste imeli veliko problemov z njo. 

Ne vrzite takoj puške v koruzo

Radi pravijo, da za vsakim dežjem posije sonce, kar velja tudi za krizna obdobja v zakonu, ki se jim ne boste mogli povsem izogniti. Zato je pomembno, da vztrajate in se borite za to, kar vam nekaj pomeni. Že res, da je ljubezen enostavno prišla, morda tiho in neopazno, mogoče celo pompozno, a prej ali slej bo tudi odšla, če se ne boste dovolj trudili zanjo, ne samo v dobrem, ampak tudi v slabem. Izberite svojo ljubezen in to vsak dan znova, ker jo lahko ljubite danes, jutri ali za vedno. 

Ljubezen bo zmagala, če se boste zanjo tudi potrudili.
Ljubezen bo zmagala, če se boste zanjo tudi potrudili. FOTO: AdobeStock

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 306