Moskisvet.com
Iskalke zlata - gold digger

Odnosi

Kako prepoznati 'iskalke zlata'?

A.K., 24UR
02. 06. 2021 06.00
5

Dejstvo je, da je na svetu veliko žensk, ki jih močno privlači materialna korist. Iskalke zlata ali s tujko 'gold diggers' niso izmišljen pojav, ta fenomen je znan skozi vso zgodovino, njihov primarni cilj pa je predvsem lagodno živeti na račun drugega, morda doseči visok socialni status in se v življenju predvsem imeti lepo. Ker nas ljubezen včasih prehitro zaslepi, tokrat izpostavljamo ključne opozorilne znake, da ste se morda znašli v zvezi z osebo, ki sta ji pomembni le vaša pozicija in debelina denarnice.

Kako prepoznati ženske, ki se počutijo upravičene do najboljšega, kar jim življenje lahko ponudi? 

Iskalke zlata so ženske, ki jih zanimajo predvsem partnerjev denar in usluge. Pogosto spodbujajo k dragim darilom in prosijo za posojila. Pomembno je, da ste že na samem začetku razmerja (ali prijateljevanja) pozorni na 3 ključne stvari, in sicer: finančno odvisnost, sumljivo vedenje in vajin odnos.

Pozorni bodite na tri ključne stvari, in sicer finančno odvisnost, sumljivo vedenje in vajin odnos.
Pozorni bodite na tri ključne stvari, in sicer finančno odvisnost, sumljivo vedenje in vajin odnos. FOTO: Shutterstock
Tesnoba zaradi spolne neuspešnosti: "Bom dovolj uspešen med rjuhami?"
Preberi še
Tesnoba zaradi spolne neuspešnosti: "Bom dovolj uspešen med rjuhami?"

Finance

1. Pomembno je preveriti njihov status zaposlitve. Nekatere ženske, ki jim gre le za denar, nimajo službe ali pa delajo na nizkih položajih, vse dokler ne spoznajo nekoga, ki bi jih lahko finančno podpiral. V začetku razmerja se je koristno pogovoriti o njeni zaposlitvi, željah in pričakovanjih glede nadaljnje kariere. Pri tem nikakor ne gre za zaposlitveni intervju, ampak za golo zanimanje, kaj v življenju počne in kaj si želi v prihodnje. Če se skriva za smehom in nejasnimi odgovori, je to lahko znak, da nekaj skriva in da ji je morda nerodno. Seveda to še ni signal, da je iskalka zlata, je pa vseeno bolje biti previden.

2. Bodite pozorni na njena vprašanja glede tega, kaj vse imate. Oseba, s katero ste v razmerju, bo morda radovedna glede vašega ozadja, dela, ki ga opravljate, navad, ki jih imate, morda celo prihodkov. Nekatere zanima, kakšen avtomobil vozite, kam hodite na počitnice, kje nakupujete. Nekaj običajnega je, da se skozi pogovor načenjajo tudi takšne teme, a če vas ženska nenehno zaslišuje o vašem statusu, je to zagotovo znak za alarm. Pri svojih odgovorih sledite njenim odzivom – morda se pošalite, da vozite avtomobil letnik 90.

Bodite pozorni na njena vprašanja glede tega, kaj vse imate.
Bodite pozorni na njena vprašanja glede tega, kaj vse imate. FOTO: Shutterstock
Psihopati in sociopati: dva tipa antisocialne osebnostne motnje
Preberi še
Psihopati in sociopati: dva tipa antisocialne osebnostne motnje

3. Zavrača preprosta in poceni darila? Nekatere ženske se nadvse razveselijo travniške cvetlice, druge si želijo diamantnih prstanov. Če sumite, da vaša izbranka ni to, za kar se izdaja, ji lahko poskušate podariti nekaj zelo preprostega. Nato opazujte njeno reakcijo, saj govorica telesa nikoli ne laže. Bo šokirana, nezadovoljna, razočarana? Bo darilo zavrnila ali odvrgla? Ali pa bo enostavno vesela, da ste se spomnili nanjo?

4. Jo zanima status vaše primarne družine? Nekatere se ne zadovoljijo le z dobrim finančnim stanjem svojega partnerja, ampak gredo še dlje – v primarno družino. To se lahko kaže tako, da si želi spoznati vaše starše ali pa veliko preveč sprašuje o njihovi preteklosti in taktizira.

5. Bodite pozorni pri ponujanju ali posojanju denarja: Iskalke zlata lahko nekaj časa precej dobro skrivajo svoje prave namene, zato bodite pozorni, ko in če začne s konstantnimi prošnjami za posojilo denarja. Izgovarja se lahko na 'izredne razmere', 'takšne čase' ali kaj drugega. Pogosto dobro igrajo na karto usmiljenja, a naj vas videz ne preslepi. Seveda je nekaj normalnega, če imata partnerja v razmerju skupne finance in si pomagata, ko pride do neugodnega obdobja, a v tem primeru gre za izključno enostransko korist. Velja tudi poudariti, da pri takšnih ženskah denar čudežno kopni, pa sploh ne veste, zakaj.

Pri takšnih ženskah denar čudežno kopni, pa sploh ne veste, zakaj.
Pri takšnih ženskah denar čudežno kopni, pa sploh ne veste, zakaj. FOTO: Shutterstock
Imate tudi vi prijateljico z ’bonitetami’?
Preberi še
Imate tudi vi prijateljico z ’bonitetami’?

Sumljivo vedenje

1. Občutek upravičenosti. Takšne ženske imajo v razmerju pogosto občutek, da jim vse pripada in da je vse, kar je partnerjevo, tudi njihovo. Takšno vedenje se zlahka opazi že na začetku, ko se jim zdi nekaj povsem samoumevnega, da moški vedno plačuje kosila, nakupe, počitnice … Pri tem pa seveda sama ne prispeva nič ali le minimalno. Zanje je tudi značilno, da rade dobivajo draga darila, česar se niti ne trudijo skrivati. Pogosto imajo občutek upravičenosti do vsega, ne glede na vložen trud. Laično oko bi jih lahko poimenovalo 'razvajenke'.

2. Profil na spletnih zmenkih. Nekatere je zlahka prepoznati s pomočjo njihovega opisa na profilih družbenih omrežij ali portalov za zmenkarije. Navadno se opisujejo kot ljubiteljice dobrih avtomobilov, neskončnega nakupovanja in 'sladkega življenja'. Morda gre za povsem nezavedno izdajo, ali pa točno vedo, kaj počnejo, in lovijo na limanice moške z velikim številom polnih kreditnih kartic. Res pa je, da so nekatere bolj odkrite kot druge.

Kako zaključiti zvezo kot gentleman
Preberi še
Kako zaključiti zvezo kot gentleman

3. Kakšne so njene prijateljice? So njene prijateljice podobna verzija nje same? Saj veste, kako pravijo, iste ptice letijo skupaj. Če ima tudi njena prijateljica ali celo več prijateljic podobna razmerja z moškimi, ki imajo veliko pod palcem, je to precej dober pokazatelj. Ni seveda pravila, da je tako, zagotovo pa je znak za alarm, če gre za razmerja z večjo starostno razliko ali razliko v družbenem statusu, izobrazbi …

Vas bo imela enako rada, ko boste brez prebite pare?
Vas bo imela enako rada, ko boste brez prebite pare? FOTO: Thinkstock
Pozabite na fenomen FOMO, zdaj je na vrsti JOMO
Preberi še
Pozabite na fenomen FOMO, zdaj je na vrsti JOMO

Vajin odnos

1. Moški in ženske. Na tej točki velja poudariti, da so 'iskalci zlata' prisotni pri obeh spolih, dejstvo pa je, da pogosteje pri ženskah. Tudi moški si lahko najdejo (običajno starejše) partnerke, ki jih finančno podpirajo ali preživljajo. Darila, ki jih zahtevajo, se sicer razlikujejo, a so kljub temu draga. Nekateri iščejo dolgoročne odnose, drugi le začasno podporo – slednji običajno izginejo tako hitro, kot so prišli.

2. Kaj bi se zgodilo, če bi ostali brez denarja? Iskreno se vprašajte, kaj bi bilo, če bi jutri ostali brez svojega premoženja. Kdo bi ostal in vam priskočil na pomoč? Enakovredna in pristna partnerka bi ostala ob vas, iskalka zlata pa zagotovo ne. Včasih je takšna vprašanja dobro zastaviti boljši polovici, samo za orientacijo, kje v odnosu sta in kaj pričakovati. Prvi odziv je najbolj zgovoren.

Kaj ženske iščejo v moškem?
Preberi še
Kaj ženske iščejo v moškem?

3. Naj vas zunanji videz ne preslepi. Takšne ženske lahko na prvi vtis delujejo dobro situirane, uspešne, urejene, samostojne. Pogosto so oblečene v oblačila dražjih blagovnih znamk in so brezhibno naličene. Znajo se vesti v družbi. A naj vas lažni vtis ne preslepi. Tudi volk se lahko preobleče v Rdečo kapico, pa je še vedno samo volk.

5. Pogovor o odnosu in prihodnosti. Če niste prepričani, s kom ste v zvezi, ali pa vam našteti znaki niso ravno tuji, potem partnerko povabite k pogovoru o prihodnosti, pričakovanjih, ciljih, željah. Bodite iskreni, ne slepomišite in ravnajte v skladu s seboj. Preverite, kaj imata skupnega, kaj vaju združuje. Sta si res tako usojena ali je vse skupaj samo dobra manipulacija? Človek v današnjem času res ne more zagotovo vedeti, a vseeno se opirajte na svoje občutke. Z etičnega vidika je odnos 'iskalke zlata' in njenega 'sponzorja' najmanj problematičen, če se oba zavedata dinamike odnosa oziroma ko oba vesta, zakaj sta skupaj.

7 lastnosti, ki jih moški ne prenesejo pri ženskah
Preberi še
7 lastnosti, ki jih moški ne prenesejo pri ženskah

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497