Moskisvet.com
Dolgočasno razmerje

Odnosi

Kaj storiti v dolgočasni zvezi

M.K.
12. 02. 2019 08.27
0

Če do svoje romantične zveze zadnje čase čutite naveličanost, niste edini. Zveze so nam predstavljene kot nekaj vznemirljivega, dinamičnega in popolnega. Ko najdemo pravo osebo, bi morali biti pripravljeni na popolno predanost in neizmerno ljubezen, ki ne mine nikoli. Ampak v resničnem življenju temu ni tako, kajne?

Če ob svoji partnerki čutite nemirnost in manjšo povezanost kot nekoč, so to morda znaki, ki kažejo na prisotnost dolgčasa v zvezi. Ne pozabite – če želite svoje razmerje ohraniti, boste mogli na tem tudi resno delati. Če tega truda ne želite vložiti, pa je morda čas, da razmerje končate.

"Svež zrak in skupno izvajanje aktivnosti bo izboljšalo marsikatero obliko intimnosti v vaši zvezi. Poleg tega boste izkusili poplavo endorfinov, kar bo oba spravilo v boljšo voljo," svetuje dr. Overstreet.
"Svež zrak in skupno izvajanje aktivnosti bo izboljšalo marsikatero obliko intimnosti v vaši zvezi. Poleg tega boste izkusili poplavo endorfinov, kar bo oba spravilo v boljšo voljo," svetuje dr. Overstreet. FOTO: Profimedia

Poskusite popestriti razmerje

"Že sprememba vsakodnevne rutine včasih deluje," svetuje doktorica Kristie Overstreet, klinična psihoterapevtka. "Zelo velika verjetnost je, da ste obtičali v rutini, kar po navadi vodi v monotonost in dolgčas. Poskusite namesto kosila skupaj preživeti ves dan. Morda si kdaj vzemite kakšen dan brez uporabe tehnologije in se zabavajte na druge načine. Ali pa skupaj planirajta kratek izlet ali daljši dopust. Že samo debatiranje o tem, bo v vaše razmerje prineslo nova vznemirjenja."

Če še vedno čutite prisotnost dolgčasa, ga bo morda pregnalo skupno preživljanje aktivnega prostega časa. "Svež zrak in skupno izvajanje aktivnosti bo izboljšalo marsikatero obliko intimnosti v vaši zvezi. Poleg tega boste izkusili poplavo endorfinov, kar bo oba spravilo v boljšo voljo," svetuje dr. Overstreet.

Poslušajte svoje srce

Morda se res sliši osladno, ampak dolgčas velikokrat odraža bolj resne, skrite težave. Če ste že poskusili s skupnimi dogodivščinami, romantičnimi zmenki in ostalimi metodami za popestritev razmerja, a kljub temu še vedno čutite večno prisotnost gostega oblaka dolgčasa, je čas za globlja vprašanja. Ali to osebo resnično ljubite? Ste pripravljeni za vaše razmerje trdno delati?

Če ste na delo pripravljeni, začnite tako, da poskusite izboljšati samega sebe. Vprašajte se, zakaj vam je v resnici dolgčas in kaj se je od začetka zveze do sedaj toliko spremenilo. Po vsej verjetnosti bodo odgovori vključevali vaše osebne situacije, ki vam povzročajo stres in se z njimi ne soočite. Ljudje pogosto sabotiramo sami sebe ali pa iščemo napake pri naših partnerjih, ko bi v resnici morali delati na samorefleksiji in izboljšanju samega sebe. "Zveza je vredna, da jo ohranimo le, če pri sebi prepoznamo področja, na katerih se lahko izboljšamo in to tudi iskreno poskusimo," razloži dr. Overstreet.

Ljudje pogosto sabotiramo sami sebe ali pa iščemo napake pri naših partnerjih, ko bi v resnici morali delati na samorefleksiji in izboljšanju samega sebe.
Ljudje pogosto sabotiramo sami sebe ali pa iščemo napake pri naših partnerjih, ko bi v resnici morali delati na samorefleksiji in izboljšanju samega sebe. FOTO: Profimedia

Zavedajte se, da je občutek dolgčasa včasih normalen

Popolna razmerja obstajajo le v filmih in risankah. Ne pozabite, da se lahko tudi tu kot drugod v življenju težave pojavijo kar same od sebe. Če se počutite zdolgočaseni, se od časa do časa opomnite, da je prisotnost tega občutek včasih nekaj povsem normalnega in naravnega.

Če se pojavi dolgčas, se o tem pogovorite s partnerko, morda njo obdajajo isti občutki. Vzemite si nekaj dni časa zase. Dobro razmislite, kaj v življenju sploh hočete in zakaj vam je bilo na začetku to razmerje toliko pomembno. "Odločite se, ali je ta oseba resnično tista, s katero hočete preživeti preostanek življenja. Če je vaš odgovor negativen, potem je bolje, da razmerje zaključite in se raje osredotočite nase in svoje izboljšave."

Kdaj zaključiti dolgočasno razmerje

Na kateri točki bi morali končati takšno zvezo? "Ko se počutite, kot da ste storili vse v vaših močeh za izboljšanje vajinega odnosa," svetuje dr. Overstreet. "Če ste poskusili vse, kar lahko storite, in ugotovili, da ste še vedno nesrečni, je verjetno čas za zaključek zveze. Življenje je prekratko, da bi zapravljali čas za razmerje, ki vas ne izpopolnjuje. Tudi, če poskušate potlačiti svoj občutek dolgčasa, bodo občutki nelagodja vedno prisotni. Poslušajte svojo intuicijo, ki je vaš notranji glas in vam želi najboljše.“

Ko ne pomaga več nič, je mogoče bolje zvezo zaključiti.
Ko ne pomaga več nič, je mogoče bolje zvezo zaključiti. FOTO: Profimedia

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414