Moskisvet.com
Številni moški se niti ne zavedajo svojih napak.

Odnosi

Kaj je največja napaka, ki jo naredijo pari po prepiru?

E.R.
18. 06. 2024 02.30
1

Prepiri niso nič nenavadnega v ljubezenskem odnosu. Večinoma so celo dobrodošli, saj običajno povečajo medsebojno naklonjenost. Kaj pa, ko temu ni tako?

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Prepiri v romantičnem razmerju niso samo normalni, ampak tudi zdravi. Ko smo bili majhni, smo se hecali z znanim rekom "kdor se krega, je ljubljen", kar so potrdile tudi nekatere znanstvene raziskave.

Tako jo boste v postelji gotovo privedli do vrhunca
Preberi še
Tako jo boste v postelji gotovo privedli do vrhunca

Ste se kdaj vprašali, o čem se pari največkrat prepirajo? Čeprav bodo mnogi mislili, da gre za denar in otroke, je znanost potrdila, da se starejši pari najpogosteje prepirajo zaradi daljinca.

Pari vseh starostnih skupin se prepirajo tudi zaradi iritirajočih navad, spola, gospodinjskih obveznosti, staršev (predvsem tašče), prijateljev in skupnih obveznosti ter časa, ki ga (ne)preživijo skupaj. Ni pa nujno, da ti neznatni prepiri bistveno vplivajo na odnos, če je spoštovanje temeljna vrednota v razmerju ali zakonu.

Kaj se zgodi z našim telesom, če vsak dan seksamo?
Preberi še
Kaj se zgodi z našim telesom, če vsak dan seksamo?
Pari, ki se po prepiru obnašajo, kot da se ni nič zgodilo, imajo veliko večji problem kot pari, ki se več dni prepirajo zaradi iste malenkosti.

Ko sebičnost prestopi mejo in človeka prizadenemo na bolj specifičen način, ne govorimo več o nesoglasju, ki je dober za razvoj odnosov na globlji ravni. Takšni prepiri so izčrpavajoči, včasih pa lahko povzročijo resnejše zdravstvene težave, sploh če se dogajajo sistematično.

Zato se moramo prepirati pošteno. Zakonska svetovalka in trenerka Lesli MW Doares je izpostavila največjo napako, ki jo naredimo po prepiru s partnerjem – ne glede na to, ali smo se prepirali zaradi umazanih nogavic ali kakšne bolj specifične težave.

To je razlog, da večina žensk težko doživi orgazem
Preberi še
To je razlog, da večina žensk težko doživi orgazem

"Pari, ki se po prepiru obnašajo, kot da se ni nič zgodilo, imajo veliko večji problem kot pari, ki se več dni ne nehajo prepirati zaradi iste malenkosti ," je pojasnila. Zato je ignoriranje težave najslabše, kar lahko naredite za vaš odnos. 

"Če se ne kregate, ko ste jezni – čez nekaj časa se bodo čustva polegla. Verjetno boste naslednji dan po napornem dnevu v službi utrujeni, otroci bodo zahtevni, vi pa ne boste imeli dovolj energije, da bi partnerju razložili, v čem je težava."

Te ženske vam bodo najlažje rekle 'ne'
Preberi še
Te ženske vam bodo najlažje rekle 'ne'

 

Majhne stvari, ki jih ignorirate, se sčasoma prelevijo v velike težave.
Tega nikoli ne boste rekli nekomu, ki ga imate iskreno radi
Preberi še
Tega nikoli ne boste rekli nekomu, ki ga imate iskreno radi

"In tako se začne začaran krog – vse do preloma. Majhne stvari, ki jih ignorirate, se sčasoma pokažejo kot velike težave. Partner bo takrat mislil, da iz muhe delate slona, vaši občutki pa bodo resnični in zelo intenzivni. Tudi tu bi se lahko pojavili specifični problemi," je pojasnil strokovnjak.

Zato je treba vsako težavo zaznati, izpostaviti, se o njej pogovoriti, da bi skupaj našli rešitev, in še naprej nadgrajevati vajin odnos.

Vroče novice iz sveta slavnih

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: zadovoljna.dnevnik.hr

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497