Moskisvet.com
Greta Thunberg

Odnosi

Greta Thunberg, tvoj nenadejani ''wingman''

A.P.
04. 01. 2020 06.00
2

Mlada švedska okoljska aktivistka, ki je 3. januarja praznovala 17. rojstni dan, je v preteklem letu časopisne stolpce polnila s svojimi govori in gorečim bojem proti podnebnim spremembam, izkazala pa se je tudi kot pomočnica pri zapeljevanju.

Da prav sta prebrali. Greta Thunberg je v letu 2019 stopila na svetovni oder in s svojim bojem proti podnebnim spremembam razdelila svet ter pripomogla, da je okoljska politika postala ena najbolj vročih tem leta, poleg tega pa je pomagala tudi uporabnikom aplikacije za zmenkarije pri izbiri partnerja.

Thunbergova je postala obraz podnebnega gibanja.
Thunbergova je postala obraz podnebnega gibanja. FOTO: Profimedia

Priljubljena aplikacija OkCupid je namreč poročala o 800-odstotnem porastu omembe Thunbergove v profilu posameznikov. Podpora njenim dejanjem je postala eden ključnih dejavnikov, ko se odločajo za bodočega partnerja.

To so znaki, da jo privlačite
Preberi še
To so znaki, da jo privlačite

''Ljudi skrbijo podnebne spremembe. Uporabniki kažejo, da jim je mar mnenje o tej temi, ko iščejo potencialnega partnerja,'' razlaga Melissa Hobley, vodja marketinga pri OKCupid. ''Zdi se, da (ne)podpora Greti kaže na to, kaj si ljudje mislijo o zadevi in posledicah.''

Greta je 3. januarja praznovala 17 let.
Greta je 3. januarja praznovala 17 let. FOTO: Profimedia

Thunbergova je leta 2019 postala obraz podnebnega gibanja, OKCubid pa je v zadnjih dveh letih poleg njenega imena zaznal tudi 240-odstotni porast v omembi klimatskih sprememb in okoljskih izrazov. ''Klimatske spremembe so zanimiva tema, ker zanimajo vse, posebej mlajšo generacijo naših uporabnikov,'' dodaja Hobleyjeva.

''Živi v mehurčku'': kdo je mlada anti-Greta?
Preberi še
''Živi v mehurčku'': kdo je mlada anti-Greta?
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376