Moskisvet.com
Friend zone

Odnosi

»Friend zone« in kako se temu izogniti

V.H.
15. 06. 2021 06.00
1

Priznajmo si, da ni prijeten občutek, če nam je oseba všeč, a nismo prišli dlje od prijateljstva ali kot temu radi rečemo, smo obsojeni na »friend zone.« Skupaj preživljamo čas, se imamo lepo, lahko se ure in ure pogovarjamo, a nič več kot to. Za vas smo pripravili nekaj nasvetov, kako se lahko temu izognete in postanete nekaj več tudi zanjo.

Nekateri verjamejo, da je obdobje na začetku ključno, ali bomo vstopili v ljubezenski odnos ali bomo ostali za vedno prijatelji, torej v prijateljski coni. Mnogi mislijo, da gre za sindrom prijaznih fantov, a večkrat gre samo za to, da niste naredili ničesar. In kaj je najbolje? Nikoli ni prepozno, da si poskusite pridobiti njeno ljubezen.

Vztrajajte, a ne predolgo.
Vztrajajte, a ne predolgo. FOTO: Dreametime

Ne obnašajte se kot njen prijatelj 

Če želite, da v vas vidi kaj več, se ne obnašajte samo kot njen prijatelj. Pokažite malo več drznosti, odločnosti in samozavesti. Vzbudite ji morate misel, da bo o vas začela razmišljati tudi v drugačnem kontekstu. Pokažite ji svojo naklonjenost z "naključnimi" dotiki, namenite ji kakšen kompliment, a pazite, da ne bo razumljen prijateljsko. Ni dovolj, da ji rečete, da vam je lepo v njeni družbi, ampak ji povejte na primer, da je privlačna v tej obleki, ima zapeljive oči, seksi noge in podobno. Poskusite se ji približati z bolj drznimi pripombami, ob katerih bo hitro ugotovila, da si jo želite in mogoče si vas bo zaželela tudi sama. Če ne drugega. bo na to vsaj pomislila, kar je zagotovo bolje, kot da ne ve, kako gledate nanjo.

Za njeno ljubezen se ne ponižujte

V silni želji, da bi se ji prikupili, se lahko zgodi, da postanete njena "copata". To pomeni, da ste ji neprestano na voljo, mirno prenašate vse njene muhe, neprestano jo zasipavate z osladnimi komplimenti, ji poskušate na vsak način ugajati in še in še. Če ji boste vedno na razpolago, vas bo nehote manj cenila in spoštovala, zato ohranite svojo ponosno držo ne glede na čustva, ki jih gojite do nje. Še vedno ste lahko prijazni, a ne tako, da poteptate samega sebe. V mislih imejte dober oglas, torej, če vas nadlegujejo in silijo v nakup, boste dobili odpor in učinek bo nasproten od tega, kar si želite. Pomembna je torej prava mera, zato izpostavite svoje prednosti in ji dokažite, zakaj ste zanjo najboljša izbira – taki, kot ste.

Poslovite se od idealizacije

Metuljčki nas včasih tudi zavedejo, saj hitro začnemo nekoga idealizirati in mu pripisovati lastnosti, ki so nam všeč, a jih dejansko nima. Ljubezen ni vedno dovolj, zato premislite, ali jo vidite kot svojo potencialno partnerko, s katero bi se ujela ali vam predstavlja le izziv, ker je za vas nedosegljiva, torej še ni podlegla vašim čarom. Pri tem morate biti iskreni do sebe in če si odgovorite, da je to to – potem morate samo še v akcijo.

Bodite odločni in pogumni.
Bodite odločni in pogumni. FOTO: Dreametime

Prvi korak je prvi prekršek

Veliko ste že dosegli, če skupaj preživljata prosti čas, a nekaj bo treba tudi narediti in to brez obotavljanja. Organizirajte prijeten večer pri sebi ali njej doma in poskrbite za pravo vzdušje. Zavrtite nežno in romantično glasbo, skuhajte večerjo, mogoče si skupaj lahko ogledata kakšen romantičen film ali pa se spomnite kakšno zabavno igrico v dvoje, kjer ji boste lažje razkrili svoja čustva. Kakor koli, ko boste začutili pravi trenutek, se samo nagnite k njej in jo poljubite. A pozor, ne iščite poguma v alkoholu oziroma z njim ne pretiravajte, saj se lahko zaradi tega vaš večer konča drugače, kot si predstavljate.

Po prekršku v večini primerov ni več poti nazaj, a brez skrbi, za ljubezen je včasih preprosto treba tudi tvegati. Bolje je vedeti, pri čem ste, kot da vse življenje samo čakate nanjo, a mogoče sploh ni prava za vas. In ne pozabite, ljubezen je za pogumne.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492