Moskisvet.com
Slovo je včasih težko, a nujno.

Odnosi

Od prijateljstva do ljubezenske zveze

V.H.
14. 04. 2024 05.00
0

Prijateljstvo poseduje mnogo dobrih stvari, ki so pomembne tudi v partnerskem odnosu, od razumevanja, zaupanja, spoštovanja do podpore. Negovanja te tesne vezi pa se včasih lahko prelevi tudi v nekaj drugega, če se pojavijo še romantična čustva. Kdaj in kako, ali sploh se to zgodi, pa se lahko razlikuje od posameznika do posameznika. A če smo si priznali, da čutimo nekaj več od prijateljstva, nas čaka tudi pomembna odločitev. Več o tem si lahko preberete v nadaljevanju.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Odločitev, da poskusimo prestopiti meje prijateljstva, je vsekakor lahko tvegana, saj lahko ogrozi vse, kar smo gradili, sočasno pa nam daje tudi možnost za čudovito ljubezensko zvezo. Ni lepšega od ljubezni, ki jo lahko uresničimo z nekom, ki smo ga že spoznali v dobrem in slabem, ga popolnoma sprejemamo, se lahko z njim ure in ure pogovarjamo, hkrati pa delimo toliko lepih spominov, ki si jih želimo samo še nadgraditi. Toda ni tako preprosto, saj moramo najprej vedeti, ali so romantična čustva obojestranska, trdna ali pa gre le za trenutno muho oziroma preblisk, mogoče celo za poskus iz obupa, ker se bojimo, da bomo ostali sami. 

To so po mnenju žensk najboljši ljubimci za eno noč
Preberi še
To so po mnenju žensk najboljši ljubimci za eno noč
Bodite odkriti do sebe in do druge strani.
Bodite odkriti do sebe in do druge strani. FOTO: Dreamstime

Ko prijateljstvo preraste v ljubezen

Prehod iz prijateljstva v ljubezensko zgodbo je lahko vznemirljiv, a tudi negotov in zapleten. V tem primeru nas lahko najde ljubezen povsem nepričakovano ali pa smo od nekdaj držali fige in upali, da bomo nekega dne končno zbrali dovolj poguma in povedali, kaj si pravzaprav želimo. A kakor koli pogledamo, je prijateljstvo lahko dobra podlaga za partnerski odnos, za katerega hočemo, da traja in traja. Torej vrnimo se na začetek. 

Te zvezdnice so se do poroke vzdržale seksa
Preberi še
Te zvezdnice so se do poroke vzdržale seksa

Odkrit pogovor o tem, kaj si želimo in pričakujemo 

Vse se začne s priznanjem, kaj čutimo, in če naletimo na podobno priznanje tudi na drugi strani, smo že na dobri poti, da se podamo na skupno romantično potovanje. Pomembno je, da se pogovorimo o svojih čustvih in namerah, saj bomo le tako lahko uskladili svoja pričakovanja. Jasna in odprta komunikacija je torej ključnega pomena, če želimo priti iz cone prijateljstva. 

Ocenimo tveganje

Preden se povsem zaletimo, je vseeno dobro, da ocenimo tudi morebitna tveganja, ki lahko pridejo skupaj z novim odnosom. Tako bomo tudi bolje pripravljeni na spremembe, ki se bodo zgodile v naši zvezi in kako bomo o tem komunicirali z drugimi, na primer tistimi, ki so v naših ožjih krogih. Prav tako pa moramo upoštevati, da ne glede na to, kako si nekaj želimo, še vedno se lahko ne izide po naših načrtih. 

Kako lahko ohranimo prijateljstvo 

Eden največjih pomislekov pri prehodu iz prijateljstva v ljubezensko razmerje, je morebitna izguba prijateljstva, če se vse ne odvije po naših prvotnih planih. Da bi zmanjšali tveganje, je dobro, da se pogovorimo tudi o takšnem scenariju, še posebej, če si v vsakem primeru želimo ohraniti odnos, pa naj si bo ljubezenski ali prijateljski. Z medsebojnim razumevanjem in spoštovanjem lahko preskočimo marsikatero oviro, zaradi katere bi se morali za vedno posloviti. 

Ohranite lep odnos ne glede na vse.
Ohranite lep odnos ne glede na vse. FOTO: Shutterstock
Velika napaka, ki jo moški počnejo med seksom
Preberi še
Velika napaka, ki jo moški počnejo med seksom

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400