Moskisvet.com
Zrelost

Odnosi

7 stvari, ki jih zrel moški ne bo nikoli storil

M.S.
17. 07. 2024 05.00
5

Mnogo partnerskih razmerij propade, ker eden od partnerjev ni dovolj zrel. Medtem ko en partner načrtuje skupno prihodnost, drugega bolj skrbi, kaj bo oblekel v petek zvečer. Leta pri zrelosti ne igrajo posebne vloge, saj so nekateri zreli že pri osemnajstih, drugi pa nezreli še pri štiridesetih. In kaj moškega naredi zrelega?

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Pravijo, da le če smo spoštljivi do drugih, lahko pričakujemo, da bomo spoštovanja deležni tudi sami.

Zrelost se kaže na več nivojih.
Zrelost se kaže na več nivojih. FOTO: Shutterstock

To je 7 stvari, ki jih zrel moški ne bo nikoli naredil:

To o vajinem odnosu razkriva objem
Preberi še
To o vajinem odnosu razkriva objem

 

Zrel moški ne beži pred lastnimi problemi

Ko moški dozori, spozna, da zaklepanje v sobo in skrivanje pred svetom ne reši težav. Zrel moški ve, da je najboljši način za reševanje težav, da se z njimi sooči in skuša poiskati rešitev. Ne beži pred problemi, ampak bika zgrabi za roge.

To je najbolj učinkovita oblika flirtanja
Preberi še
To je najbolj učinkovita oblika flirtanja

Zrel moški ne kritizira svoje partnerke

Moški, ki resnično ljubi svojo partnerico, ne kritizira njenega videza, teže, službe, želja, sanj ... Zrel moški svojo žensko podpira, ji ne zbija samozavesti in nikoli namerno ne prizadene, saj se nikoli ne bo spustil tako nizko zaradi svojega ega. Želi si, da je srečna.

To so znaki, ki moškega izdajajo, da svoje ženske ne ljubi več
Preberi še
To so znaki, ki moškega izdajajo, da svoje ženske ne ljubi več

Zrel moški se ne boji pokazati čustev

Zrel moški ve, da kazanje in izražanje čustev ni znak šibkosti oz. za slabiče, ampak znak človeškosti, odprtosti in ranljivosti. Ve, da biti moški, ne pomeni, da je treba biti brez čustev. Ve, da zato, ker izkazuje svojo ljubezen in pokaže svoja čustva, ni nič manj moški. Takšno vedenje je pomembno za zdravo razmerje.

Zrel moški ne skriva svojih čustev.
Zrel moški ne skriva svojih čustev. FOTO: iStock

Zrel moški svoje ženske ne zapostavlja

Družina in prijatelji so pomembni, a zrel moški svoji ženski ne bo nikoli dajal občutka zapostavljenosti. Namesto tega jo skuša vedno vključiti v dogajanje. Zrel moški si kdaj morda zaželi le moške družbe, a ji nikoli ne bo dal občutka, da so prijatelji na prvem mestu. Moški, ki preveč posluša svoje prijatelje in zanemarja mnenje svoje partnerke, je pogosto otročji oz. nezrel.

Ali lahko ljubimo dve osebi?
Preberi še
Ali lahko ljubimo dve osebi?

Zrel moški je spoštljiv

Spoštljivost v razmerju se kaže na več načinov. Zrel moški ne bo nikoli dvignil roke nad žensko, jo psihično zlorabljal, prestopil mejo ali se norčeval iz njenih prepričanj. Zrel moški spoštuje zasebnost, čustva in čas, ki ga partnerka potrebuje zase. Ve, da sta temelj zdravega razmerja zaupanje in spoštovanje.

Zakaj lažemo?
Preberi še
Zakaj lažemo?

Zrel moški se razume s svojo mamo

Zrel moški si vzame čas za svoje starše, četudi odnosi z njimi morda niso najbolj rožnati. Hvaležen je za to, kar so storili zanj in jim to vrača. Ne dovoli pa, da namesto njega sprejemajo odločitve in se grdo/nespoštljivo vedejo do njegove partnerice. Prav tako ne dovoli, da bi kateri izmed staršev zasedel osrednji prostor v njegovem življenju. Zrel moški je do svoje družine razumen, ljubezniv in spoštljiv.

Zrel moški ima spoštljiv odnos do svojih staršev.
Zrel moški ima spoštljiv odnos do svojih staršev. FOTO: Shutterstock

Zrel moški razmišlja o prihodnosti

Zrel moški ne živi samo za ta trenutek. Živi tukaj in zdaj, a je z mislimi tudi v prihodnosti. Ve, kaj si od življenja želi. Zaveda se, da imajo njegova dejanja posledice in da je pomembno, da načrtuje za prihodnost in ne zapravlja brezglavo za večerje v dragih restavracijah. To še ne pomeni, da je nespontan, le zaveda se, da obstaja tudi jutri in da to s seboj prinaša določeno odgovornost.

Kdo so najbolj nadležni sopotniki v avtu?
Preberi še
Kdo so najbolj nadležni sopotniki v avtu?

Za zrele moške je značilno tudi, da ne delajo stvari samo zato, da bi ugajali, se ne pustijo zmesti, znajo nadzorovati svojo jezo, imajo dobro samopodobo, se znajo postaviti zase in se ne igrajo igric.

Nezvestoba: to so najočitnejši znaki, da vas partner vara
Preberi še
Nezvestoba: to so najočitnejši znaki, da vas partner vara

Povzeto po davidwolfe.com

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497